Va propun o speta

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
stef

Va propun o speta

Post by stef » 13 Dec 2007, 00:17

Se incheie un contract de credit. Debitorul principal nu mai plateste. Este executat fidejusorul.

Intrebare : Facand aplicarea lui 1108 litera c si 1670 Cod civil, contractul de credit constituie titlu executor in favoarea fidejusorului contra debitorului principal pentru suma platita?

stef

Post by stef » 16 Dec 2007, 13:19

Nimeni? Hai fratilor sa aud si eu o parere.

kinga

Post by kinga » 16 Dec 2007, 13:55

pai nu s-a semnat si un contract de fidejusiune???

io zac ca dupa plata facuta fidejusorul se subroga in drepturile creditorului
iar titlul executoriu este contractul de credit vezi si art. 120 din OUG 99/2006 daca nu ma insel .. .. si e duminica.. si am dormit 3 ore... si mai vorbim luni... :-D :-D :-D

stef

Post by stef » 16 Dec 2007, 16:28

nu exista contract de fidejusiune , conditiile fiind prinse in cadrul contractului de credit.
cam asta e si parerea mea. instanta a fost de alta parere considerand nefondata contestatia mea la procesul verbal de distributie a pretului de unde am fost exclusi pentru ca nu am avea titlu executoriu. voi posta si motivarea cand imi va fi comunicata.

Eugen

Post by Eugen » 14 Apr 2008, 13:34

Asteptam motivarea !!!!!!!!!

stef

Post by stef » 14 Apr 2008, 21:10

motivarea este puerila. spune onorata instanta ca nu am titlu si cu asta basta fara alte explicatii. asa ca am atacat cu recurs, intre timp am introdus o actiune in constatare care s-a admis la primul termen si am casat sentinta de fond. acum am rejudecarea

Eugen

Post by Eugen » 19 Apr 2008, 18:21

Cred ca instanta are dreptate. Contractul de imprumut si dovada faptului ca fidejusorul a fost executat silit pentru datoria debitorului principal, deschid posibilitatea fidejusorului, ca printr-o actiune in regres, sa obtina un titlu executoriu impotriva acestuia.

Post Reply