Am si eu o rugaminte!
Sunt o mama divortata cu un minor de 4 ani si jumatate care mi-a fost incredintat spre crestere si ingrijire. In urma cu cateva luni fostul meu sot m-a actionat in instanta in vederea obtinerii dreptului de a lua copilul la domiciliul sau, drept pe care l-a si obtinut impofida faptului ca eu am dus acte doveditoare prin care se arata ca ex-sotul meu are probleme psihice si un mail in care imi spunea ca a avut o tentativa de suicid. Am adus si 3 martori care au revelat comportamentul inadecvat al tatalui fata de minor.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pt a-mi proteja si asigura siguranta copilului meu.
In ce mod pot invoca legea 272/2004
Deiantele comportamentale pot fi stabilite de IML? Mi se admite expertiza psihiatrica?
P.S. Nu vreau sa ii interzic tatalui sa isi vada copilul eu doresc doar ca aceste vizitele sa fie efectuate la domiciliul copilului sau pe raza localitatii de domiciliu.
Program vizitare minor
1. Prin ce acte ai dovedit ca fostul sot are probleme psihice si cum le-ai obtinut?
2. Daca esti convinsa ca exista motive, ia legatura cu un avocat si initiaza procedura decaderii din drepturile parintesti.
Ganteste-te insa bine daca ai sau nu dreptate.
In practica am vazut ca destul de frecvent, mamele divortate, dupa ce se recasatoresc, incearca prin toate mijloacele sa apropie copilul de sot si sa-l indeparteze de tata.
Nu stiu daca este si cazul tau.
2. Daca esti convinsa ca exista motive, ia legatura cu un avocat si initiaza procedura decaderii din drepturile parintesti.
Ganteste-te insa bine daca ai sau nu dreptate.
In practica am vazut ca destul de frecvent, mamele divortate, dupa ce se recasatoresc, incearca prin toate mijloacele sa apropie copilul de sot si sa-l indeparteze de tata.
Nu stiu daca este si cazul tau.