CNP public???

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
me-bebe

CNP public???

Post by me-bebe » 25 Nov 2007, 12:54

Va supun atentiei urmatorul fapt:X se inscrie la un concurs national in profesiunea sa. La inscriere i se cere sa completeze un formular tip, cu datele personale, inclusiv CNP.X promoveaza acest concurs .Dupa o vreme ,din joaca,dand un search pe Google pe numele sau, X are surpriza sa-si vada numele afisat, alaturi de CNP-ul sau,pe situl institutiei care a organizat concursul respectiv. In aceeasi situatie se afla toti ceilalti participanti la acel concurs(cateva mii de suflete...)E legal sa faci public CNP-ul si numele unei persoane???Ce trebuie facut pentru remedierea situatiei? :?

Pappinian

Post by Pappinian » 25 Nov 2007, 13:53

me - bebe nu crede :
E legal sa faci public CNP-ul si numele unei persoane???
Vrei sa - ti trimit doua decrete publicate in M. Of., unul prin care erau decorati TTTT+1 "revolutionari", mare parte de - ai lui Bebe Ivanovici ... cu toate datele lor personale inclusiv CNP - ul :?: :?: :?: :mrgreen: , iar celalalt, prin care erau decorati cu o medalie jubiliara niste mari "eminesc - ologi" (mai mult sau mai putin ologi :grin: dar cu datele personale "la zi", inclusiv CNP - ul ... :-P ), prin care, printre altii, se automedalia "The most wanted", nemuritorul Ion Iliescu (EL fiind si revolutionarul "No. One" din celalalt decret ... :skul: ) :?: :?: :?: :grin:
Incearca sa nu mai pui la suflet asemenea "probleme" si, sa faci un rid in plus pentru probleme mult mai importante decat aceasta ... :cafea: :cafea:

me-bebe

Merci ,draga Pappi

Post by me-bebe » 25 Nov 2007, 14:32

Nu mor eu de grija CNP -ului lui tov Ilici, nici a altora din parlament,ei au sisteme de protectie suficient de eficace. Cazul meu se refera la muritori de rand, al caror CNP a fost afisat cu nesimtire pe un sit oficial , evident, FARA ACORDUL lor.Cum te-ai simti tu, dragutule, daca ai participa la un concurs (de ex intrarea in INM), si sa-ti vezi afisat, mare,pe internet, CNP-ul alaturi de numele complet?!Daca mai adaug ca, daca se stie cum te cheama, ce si unde lucrezi, se poate, la fel de usor afla si numarul de telefon, adresa completa, etc. Si astfel,orice nnbinevoitor" isi poate face niste credite la banci :mrgreen: si astfel de lucruri "folositoare" folosind identitatea ta(in tara sau in afara), fara ca macar tu sa banuiesti ce se petrece,desteptule!Superficialitatea asta pe care o afisezi vis-a-vis de problemele altora, ma face sa te intreb ,de ce naiba te-ai facut(daca esti) avocat?Daca taceai, filozof ramaneai.Daca nu te pricepi, de ce sari sa raspunzi?Si daca erai tu in situatia asta, tot asa ai fi judecat?!!In privinta ridurilor, fii fara grija, mai am mult pana sa apara. :lol: In schimb, s-ar putea sa apara la tine alaturi de o chelie prematura :lol: :mrgreen: daca asa stii sa-ti pui in aplicare cunostintele(daca le ai) ,cu ocazia unor procese paguboase pentru bugetul tau...desi nu-ti doresc...Mai bine ...relax... :cafea: si lasa loc altora, mai documentati...cum spuneai... Aroganta :-P pastreaz-o pentru mai tarziu...nu ti se potriveste...

kinga

Post by kinga » 25 Nov 2007, 14:49

io zac ca nu e public.... CNP-ul.... :mrgreen: :mrgreen:

drept dovada ca mai nou nici la ORC nu se mai elibereaza certificat cu CNP-ul si adresa asociatilor/adminstratorilor....

motivele:

"Modificarea legislativa a fost determinata de obligatia Romaniei de a aplica si respecta art. 8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, ratificata prin Legea nr. 30/1994 si a Directivei Consiliului European nr. 1995/46/EC, care impune asigurarea protejarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei si, in special, a dreptului la viata privata in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal.

ONRC informeaza ca domiciliul persoanei fizice si codul numeric personal al acesteia nu sunt informatii comerciale pentru care exista obligatia de publicitate legala, dezvaluirea lor fiind permisa, potrivit actelor normative mai sus citate, numai pentru motive ce tin de "securitatea nationala, siguranta publica, bunastarea economica a tarii, apararea ordinii si prevenirea faptelor penale, protejarea sanatatii sau a moralei, ori protejarea drepturilor si libertatilor altora".

me-bebe

Post by me-bebe » 25 Nov 2007, 15:31

kinga wrote:io zac ca nu e public.... CNP-ul.... :mrgreen: :mrgreen:

drept dovada ca mai nou nici la ORC nu se mai elibereaza certificat cu CNP-ul si adresa asociatilor/adminstratorilor....

motivele:

"Modificarea legislativa a fost determinata de obligatia Romaniei de a aplica si respecta art. 8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, ratificata prin Legea nr. 30/1994 si a Directivei Consiliului European nr. 1995/46/EC, care impune asigurarea protejarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei si, in special, a dreptului la viata privata in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal.

ONRC informeaza ca domiciliul persoanei fizice si codul numeric personal al acesteia nu sunt informatii comerciale pentru care exista obligatia de publicitate legala, dezvaluirea lor fiind permisa, potrivit actelor normative mai sus citate, numai pentru motive ce tin de "securitatea nationala, siguranta publica, bunastarea economica a tarii, apararea ordinii si prevenirea faptelor penale, protejarea sanatatii sau a moralei, ori protejarea drepturilor si libertatilor altora".

Ba eu zic ca publicarea CNP-ului ,langa numele acestor persoane incalca FLAGRANT dreptul persoanelor vizate la intimitate(nu li s-a luat acordul) si INLESNESTE producerea unor fapte penale(furt de identitate).Deci,ONRC spune clar in ce conditii se poate publica CNP-ul, dar aici nu este vorba despre asa ceva,ci din contra! :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 25 Nov 2007, 15:42

auzi bebe...

sunt io unguroaica.. dar cred ca m-am exprimat destul de clar....
am scris CA NU E PUBLIC CNP-UL...

si era vorba de interpretarea unor legi....

hai ma.. iar imi pierd timpul....

... dezbate problema... tu cu tine.... sau poate . vine Pappi

me-bebe

Nu te enerva Kinga

Post by me-bebe » 25 Nov 2007, 16:11

Scuze, am priceput ce ziceai.Asta am vrut sa inteleaga si bietul baiat...Merci. :floare: Auzi, si io-s de prin partea ta, dupa mama.Pupici :kiss:

Pappinian

Post by Pappinian » 25 Nov 2007, 16:15

me - bebe in calitate de decident, declara :
Cum te-ai simti tu, dragutule, daca ai participa la un concurs (de ex intrarea in INM), si sa-ti vezi afisat, mare,pe internet, CNP-ul alaturi de numele complet?!Daca mai adaug ca, daca se stie cum te cheama, ce si unde lucrezi, se poate, la fel de usor afla si numarul de telefon, adresa completa, etc. Si astfel,orice nnbinevoitor" isi poate face niste credite la banci si astfel de lucruri "folositoare" folosind identitatea ta(in tara sau in afara), fara ca macar tu sa banuiesti ce se petrece,desteptule!
Nu ai decat sa dai in judecata institutiile care ofera datele cu caracter personal publicitatii (Institutia Presedentiala pe al carei site poti gasi aceste date, M. Of. pentru ca le publica, INM pentru ca le face publice - mai mult ca sigur ca a fost o greseala datorata angajarilor cu toptanul facute din randul operatorilor PC -, etc). Eu nu am facut decat sa dau doua exemple (privind Institutia Presedentiala si M. Of.) elocvente de incalcare a legislatiei ce reglementeaza prelucrarea datelor cu caracter personal, exemple despre care nimeni nu a sarit ca ars, nici la momentul respectiv si nici acum, cum ca au fost facute publice fara a se fi cerut acordul titularului de drept. Am spus eu ca sunt de acord cu prezentarea in public a acestor date ??? 8O 8O 8O
Cat priveste cazul particular prezentat de tine (credite bancare), un ordonator de credite nu avizeaza creditul decat dupa o verificare prealabila la angajator (Serv. Resurse Umane - daca exista un angajat cu datele personale din Adeverinta de Salarizare ce a fost anexata la copia xerox a Cartii de Munca - si Serv. Contabilitate - verificarea datelor privind val. salariului brut + alte venituri cu caracter permanent trecute in Cartea de Munca din care a avut grija sa ceara fotocopierea primelor 2 si ultimelor 2 pagini, documente pe care i le duci personal + copie C.I. + copie factura utilitati ... etc, etc, etc -).
Cat priveste vocabularul folosit de "matalutza" in ceea ce ma priveste, ai grija si mai redu cantitatea de "BONUX LUX" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Nu face deloc bine la ten (chiar daca, dupa cum singurica te lauzi, mai ai mult pana vei face primul rid). Ai rabdare sa mai prinda mamaliga coaja ... deocamdata ai dintisori de lapte si nici nu prea esti atenta cand, si la ce citesti. :mrgreen: :mrgreen:

me-bebe

Tulai doamne,uite-l c-a si venit!

Post by me-bebe » 25 Nov 2007, 16:33

Mai Pappi,rogu-te,nu-ti mai da cu presupusul,da...? :grin: Ca sa nu te superi iremediabil pe mine, retrag "sapuneala",dar sa stii ca pentru a face o frauda pe net, nu-ti cere nimeni adeverinte , pagini din acte, etc, etc, etc. :-? Zoooou asa!Daca tu sustii ca nu-i bai sa publici pe net CNP-ul si numele unei persoane, de ce n-ai incepe cu tine, ingeras :lol: Ia zi,frumos si clar, ca la scoala:nume, prenume, data si locul nasterii, CNP...A? :mrgreen: Nu aud?Care-i problema? :roll: Pisi, te rog mult, intai inveti, apoi dai sfaturi...Da? :grin:

Pappinian

Post by Pappinian » 25 Nov 2007, 17:11

Mai bebe - strumpf :(|) , tinand cont de faptul ca chiar nu pricepi ceea ce citesti, nu pot decat sa fiu de acord cu Kinga :
... hai ma.. iar imi pierd timpul....
... dezbate problema... tu cu tine.... sau poate ...
... poate vine cineva care are timp de pierdut astfel incat sa te ia cu binisorul ... intai cu abecedarul ... apoi cu citirea si abia dupa vreo 200 de ani cu interpretarea logica cumulului de cunostinte dobandit pe internet :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nu mai am nici timp, nici chef sa - ti maresc nr. de mesaje postate, doar - doar iti mai apare o steluta si treci la "Initiat" (probabil ca ai luat exemplul lui Pitican ... care a ajuns Maestru :-D :-D :-D ).
Case closed :!: :!: :!: :skul:

me-bebe

Post by me-bebe » 25 Nov 2007, 17:22

Pappi,vrei sa taci?Kinga tocmai spunea ca n-ai dreptate si asa este. Dar tu persisti(tu stii de ce?!) in a arunca acuzatii.Vorba ta :"ca chiar" habar n-ai ce sustii :-P Am inteles ceea ce trebuia sa inteleg, dar tu nu intelegi(si e grav!)ca esti in bransa(ment)...Pa si nu mai interveni daca nu ai ceva de spus(serios si documentat).Bye!

Pappinian

Post by Pappinian » 25 Nov 2007, 17:42

Auzi "dragutza", poate recunosti mesajul :
Daca am putea lua legatura, ti-as solicita ajutorul. Eu sunt in Bucuresti.Timpul ma preseaza si am nevoie de un avocat care sa studieze dosarul.Termenul este in a doua saptamana din decembrie. Crezi ca putem sa ne vedem?Oricum ar fi, iti multumesc pentru sfat.
Deci nu ma mai ... bbbiiiiiiiiippp la ... melodie cu intelighentzia lun matale ca esti "pamint de flori" ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Oricum bucura - te ... ai mai facut rost de o stelutza ... Nu stiu daca Pintican te asteapta (si ca nr. de stelutze :!: :oops: ), are o mare problema cu "Sistemul uman" in Familie ... Ia legatura cu el, ai putea fi un subiect interesant pentru studiul de caz care ii maninca zilele (si noptile :grin: :grin: ). Sau poate i - l dezvolti :grin: (are nevoie acuta de discipoli ... :mrgreen: ). Cunosc citeva persoane care ti - ar da referinte bune (dar nu cere el asa ceva ... :grin: ) Bafta :mrgreen: :mrgreen: ... Ai sanse mari :!: :!: :!: :aplauze: .

kinga

Post by kinga » 25 Nov 2007, 18:14

initial vroiam sa iau o bere...
si sa ma uit la "meci"....

dar e prea de tot... si spun io... care ma cert cu juma din forum... :mrgreen: :mrgreen:

so..
din capitolul avem o lege .. cum procedam....

Legea 677/2001....

Art. 5.
(1) Orice prelucrare de date cu caracter personal, cu exceptia prelucrarilor care vizeaza date din categoriile mentionate la art. 7 alin. (1), art. 8 si 10, poate fi efectuata numai daca persoana vizata si-a dat consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru acea prelucrare
.

Pappi... cu tot respectul... daca citatul a fost un mesaj privat eu cred ca nu ai procedat corect....adica a fost o lovitura sub centura...
so fumati pipa pacii si mai terminati.... e timp si energie risipit inutil....

zac io... :razz: :razz: :razz:

si e duminica fratilor... de ce nu va certati in timpul saptamanii????
eu asa fac... :-D :-D :-D

me-bebe

Post by me-bebe » 25 Nov 2007, 19:15

Kinga, apreciez mult interventiile tale. Am intrat pe acest sit intrucat doream sa primesc niste lamuriri si iti multumesc pentru clarificari. Desi nu am cunostinte juridice,bunul simt imi spunea ca nu este corect ce s-a intamplat.Pe un alt topic deschis de mine, colegul tau certaret s-a repezit (ca si azi) sa-mi raspunda,iar eu l-am crezut bine intentionat...Din pacate, azi m-am convins ca am gresit.Oricum, nu am nimic de disputat cu el;se pare ca el are ceva de impartit cu cineva, iar astazi eu am fost aceea. Donnt worry,life is good!Desi s-a straduit sa ma enerveze, n-a reusit sa-mi strice ziua.Inca o data, merci mult! :floare: :floare: :floare:

kinga

Post by kinga » 25 Nov 2007, 19:30

:floare: :floare: :floare: :floare:

Post Reply