Asociati straini

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
wittmann

Asociati straini

Post by wittmann » 29 Oct 2004, 16:37

Stie cineva daca la infiintarea unei societati cu asociati cetateni straini trebuie indeplinite formalitati in plus?

minodora

Post by minodora » 29 Oct 2004, 17:44

Nu trebuie indeplinite formalitati in plus. E chiar mai simplu intelegand ca nu mai este nevoie de cazier fiscal.
Pentru cetatenii straini trebuie data o declaratie in fata notarului in care sa scrie neaparat "declar pe propria raspundere ca nu sunt luat in evidenta fiscala si nici nu am debite fiscale pe teritoriul Romaniei". Si in rest.... aceleasi acte ca pentru cetatenii romani.

wittmann

Post by wittmann » 30 Oct 2004, 21:04

|Multumesc.

fanna

Post by fanna » 31 Oct 2004, 12:17

Wittman, sa nu uiti sa ceri cazierul judiciar din tara de unde isi au domiciliul.Acela ti-l trebuie.Il atasezi la dosar in original si cu traducere autorizata.
Am inteles ca s-a inceput o practica ptin care nuse mai cere acest cazier judiciar...dar cel putin in Arad, se mai cere, nu stiu cum e in alte localitati.
Dar sa nu uiti sa ai in vedere si acest aspect, sa mergi sa intrebi daca ai nevoie de cazie judiciar.
Copie dupa pasaport neaparat...+declaratie de care ti-a scris Sofia, si restul nu difera cu nimic de societatile cu cetateni romani.
Spor la treaba...

minodora

Post by minodora » 31 Oct 2004, 12:20

In Bucuresti nu trebuie cazier judicar din tara de origine. Cate bordeiuri .... atatea obiceiuri....

fanna

Post by fanna » 31 Oct 2004, 12:52

Mersi Minodora, de informatie.
Si eu am acuma un dosar de inamtriculare cu cetatean strain si inca...la Arad, se cere cazierul judiciar, (chiar vineri m-am interesat), dar stiam ca in alte parti nu se mai cere.
Diferentele intre cerintele Registrului Comertului din fiecare judet in parte sunt foarte mari, asta din proprie experienta o spun.
De ex. la Arad, daca te atingi de obiectul de activitate al societatii printr-un act aditional, esti obligat sa recodifici dupa noul cod Caen, (2003) toate obiectele de activitate, la Oradea stiu sigur ca asa ceva nu se cere.Recodificarea se face cind vrea societatea, si daca vrea.

minodora

Post by minodora » 31 Oct 2004, 12:54

Asa este. Sa vezi ce diferenta este intre Bucuresti si Ilfov! Si culmea e ca sunt in acelasi oras, adica Bucuresti.

wittmann

Post by wittmann » 31 Oct 2004, 20:34

Multumesc tuturor, sunteti foarte draguti. Desi am infiintat destule societati comerciale, totusi niciodata nu m-am lovit de problema aceasta, iar problema cazierului judiciar si fiscal era chiar cea in privinta careia nu eram lamurit pe deplin.

fanna

Post by fanna » 31 Oct 2004, 22:14

Ma bucur ca am elucidat o dilema :)

Post Reply