orange - eos ksi
orange - eos ksi
Va rog ajutati-ma! Sunt casatorita de 2 ani. Sotul meu a primit in data de 15.10.2007 o instiintare de plata de la aceasta firma. Ca multi altii are de plata conform acestei instiintari 1.380,89 RON din care: debit principal: 146,68 RON, penalizari: 244,21 RON, taxa de reziliere: 990,00 RON. El mi-a zis ca a incheiat un contract cu orange prin 2002. Problema este ca nu a mai pastrat contractul si nici o factura. L-a tinut vreo 2 luni si apoi nu a mai platit avand suma de 150 RON datorie. Va rog ajutati-ne. Nu stim ce sa facem! Sa platim sau nu. Este o suma destul de mare si nu avem de unde. Ar trebui sa facem un imprumut pentru a o putea achita. Citind aici am aflat ca este posibil sa se fi prescris datoria. Ideea este ca daca nu mai are contractul este in defavoarea lui? Avem vreo sansa sa nu dam acesti bani? Oricum eu sunt cu el de 3 ani si in acest timp nu a primit nici o factura de instiintare precum ca are ceva de plata la orange. Cred ca am facut o greseala! Cand am primit scrisoarea m-am panicat si am sunat la ei. In primul rand pe factura este scris numele de familie gresit iar eu le-am zis asta. Si am negociat cu ei ca sa pot plati in rate incepand cu 20 nov. suma de 140 RON timp de 10 luni. Este o suma destul de mare. Mi-au zis ca daca in data de 20 nov nu sun la ei sa le dau numarul facturii ma vor da in judecata. Ce pot face? Va rog dati-ne un sfat. Si daca e cineva care a ajuns la tribunal va rog sa-mi spuneti ce se intampla si cum s-a terminat. Sa stiu la ce sa ma astept. Multumesc mult pentru ca m-ati ASCULTAT !!!!!!! Astept un raspuns cat mai repede daca se poate!!!!!!!!!!!
Buna. De atunci adica de prin 2002 nu a mai platit nimic: Nu am primit nici o notificare in care sa fie notificata cesiunea de creanta catre EOS KSI de catre orange. A trecut data de 20 noiembrie si nu am platit. Am fost sunata de catre cei de la EOS KSI in care an fost amenintata ca sa platesc. Apoi au urmat si alte telefoane de genul acesta in care au vorbit destul de urat si amenintator. Banuiesc ca a vorbit asa cu scopul sa ma sperie. Dar nu a reusit. M-au sunat cu vreo 2 zile inainte de Craciun si iar mi-au cerut sa fac plata. Ce am omis sa va spun este ca hartia primita de la ei are scris numele de familie gresit pe ea. Adica a fost schimbata o litera si anume in loc de C scrie R. Sotul mi-a zis ca si facturile la orange tot pe numele acesta veneau. Cea care i-a facut abonamentul a scris numele gresit din start. Iar noi nu putem sa platim cu acest nume. I-am zis ca nu am cum sa platesc alt nume. Sa-l caute pe X cu numele pe care il stiu ei sa le plateasca fiindca eu nu voi plati. Apoi le-am zis sa imi trimita o copie a contractului incheiat intre sotul meu si Orange si a contractului intre Orange si ei. Mi-a zis ca trebuie sa faca sotul meu o cerere cu toate datele lui. Doar asa poate sa le trimita. Normal daca faceam cererea ei atunci aveau toate datele lui reale. Cine stie ce mai e gresit!!! Apoi mi-a zis ca daca nu vrem sa platim ne da in judecata. Eu i-am raspuns ca ne vedem la tribunal.Si de atunci am mai primit un telefon iar saptamana aceasta. Era o alta persoana care nu stia ca numele a fost gresit.i-a zis ca nu cunosc pe nimeni cu numele acesta si a inchis. Nu stiu ce sa mai cred. Dar daca aveau vreun gand serios de a da in judecata nu cred ca dadeau atatea telefoane. Cred ca au dat vreo 6. Astept sfaturi si pareri! Multumesc!
Laleli, poti dormi linistita. S-a prescris creanta lor din 2005. Termenul de prescriptie e de 3 ani in cazul asta. Altfel spus, adios plata. Trebuie sa fii fraiera sa o faci, dar din cate am citit imi pari fata desteapta.
Nu au nici o sansa. 3 la numar sunt motivele. Noteaza-le si daca te mai suna poti sa le citesti.
1. Au trecut 3 ani de la ultima plata, arrivederci debit, totul e prescris.
2. Nu ti-au notificat cesiunea de creanta (transferul dreptului de a pretinde suma) facuta intre cedenta (transmitatoarea) Orange si cesionara (cumparatoarea EOS). In lipsa notificarii cesiunea nu poate produce nici un efect fata de tine, altfel spus nu iti este opozabila.
3. Creanta pe care o au fata de voi nu are caracter cert, exista dubiu cu privire la identitatea partilor. De aceea o eventuala cerere in somatie de plata, adresata instantei, nu poate fi promovata cu succes. Nu esti firma, nici nu te poate baga in faliment (asa cum mai nou face Zapp Mobile).
Singurul remediu pentru ei ar fi actiunea in pretentii, care e prescrisa de mai bine de 2 ani!!! Dar se pare ca incearca sa te sperie si sa te constranga moral sa faci o plata prescrisa. Aiurea, nu ceda. Fi "barbata".
P.S.: Dai o bere, ca ma dor degetele.
Nu au nici o sansa. 3 la numar sunt motivele. Noteaza-le si daca te mai suna poti sa le citesti.
1. Au trecut 3 ani de la ultima plata, arrivederci debit, totul e prescris.
2. Nu ti-au notificat cesiunea de creanta (transferul dreptului de a pretinde suma) facuta intre cedenta (transmitatoarea) Orange si cesionara (cumparatoarea EOS). In lipsa notificarii cesiunea nu poate produce nici un efect fata de tine, altfel spus nu iti este opozabila.
3. Creanta pe care o au fata de voi nu are caracter cert, exista dubiu cu privire la identitatea partilor. De aceea o eventuala cerere in somatie de plata, adresata instantei, nu poate fi promovata cu succes. Nu esti firma, nici nu te poate baga in faliment (asa cum mai nou face Zapp Mobile).
Singurul remediu pentru ei ar fi actiunea in pretentii, care e prescrisa de mai bine de 2 ani!!! Dar se pare ca incearca sa te sperie si sa te constranga moral sa faci o plata prescrisa. Aiurea, nu ceda. Fi "barbata".
P.S.: Dai o bere, ca ma dor degetele.
in cazul cotractelor orange ca si alte companii de telefonie mobila au prevazut la clauze in contract ca isi rezerva dreptul cesionarii ctr si a urmarilor acestuia catre terti in vederea solutionarii problemelor fara sa se oblige sa instiinteze cumva DEBITORUL care in fond e o persoana cu exagerat de multa rea vointa si in pluc penalitatile le mai sunt si limitate...hai sa citim ctr cu atentie 1%/zi pana la achitarea integrala a datoriei. inj cazul ksi acestea sunt pt 100 zile si dif calculata dobanda legala de referinta in ceea ce priveste taxa de reziliere denumita mai sus vorbim de taxa de denuntare din partea prestatorului de ervicii impusa prin contract privind respectarea perioadei minime de activitate in retea 6 /12 si mai nou 24 luni citeste atent acum un ctr cosmote si te minuneaza ca semnezi ca penalitatile sa iti depaseasca fact taxa rezil ctr 300 eur si mai mult platesti si diferenta de pret pentru aparat luat la abonament...asa ca citeste contractele inainte sa vorbestiGiovanni wrote:Nu ai postat unde trebuia. Pune si tu speta la rubrica Civil sau Comercial. Cand s-a facut ultima plata? V-a fost notificata cesiunea de creanta catre EOS KSI?
Nu stiu ce ma face sa cred ca un contract nu poate trece peste dispozitii legale, stabilite clar prin lege.
Mai poti invoca si faptul ca unele clauze din contract sunt abuzive iar acest aspect duce la respingerea somatiei de plata pe motiv ca se pune in discutie fondul raporturilor contractuale dintre parti.
Cu toate acete prevederi cotnractuale se admite foarte des exceptia lipsei calitatii procesuale a celor de la KSI.
Ca un sfat general cand suna KSI in numele celor de la orange sa la cereti copia mandatului sau contractului. Sa vezi reactie.
Mai poti invoca si faptul ca unele clauze din contract sunt abuzive iar acest aspect duce la respingerea somatiei de plata pe motiv ca se pune in discutie fondul raporturilor contractuale dintre parti.
Cu toate acete prevederi cotnractuale se admite foarte des exceptia lipsei calitatii procesuale a celor de la KSI.
Ca un sfat general cand suna KSI in numele celor de la orange sa la cereti copia mandatului sau contractului. Sa vezi reactie.

Buna! Cand m-au sunat le-am cerut copie dupa contractul intre sotul meu si orange si o copie intre orange si ei. Mi-a zis la telefon ca nu poate face asta pentru ca pentru a obtine asta sotul meu trebuie sa faca o cerere scrisa cu toate datele lui adresata lor si apoi imi vor da. Normal ca nu am facut asa ceva avand in vedere faptul ca ei nu au numele sotului meu corect. Cine stie ce alte date mai au gresite!!! Si apoi i-as fi ajutat cu datele reale. In ultimul timp nu ma mai suna ci imi dau mesaj sa-i sun eu pe ei. Ceea ce nu voi face, bineinteles!
Mai astept!