Am un inculpat minor care de vreme buna se sustrage de la judecata. Invariabil, agentul de politie insarcinat cu executarea mandatului de aducere depune la dosar proces verbal cum ca minorul e plecat la munca in Italia.
La termenul anterior a fost depus la dosar referat de evaluare. Consilierul de reintegrare sociala precizeaza ca la data de ... (cateva zile anterior ultimului termen de judecata) a avut o intrevedere cu minorul, descriind si modul in care acesta s-a comportat pe timpul intrevederii.
Din nou politia minte ca e plecat la lucru prin strainatate (tind sa cred ca agentu e mituit periodic de minor sau de familia acestuia).
Ca sa nu mai tergiversam judecata (mai ales ca expertiza psihiatrica e obligatorie) vreau sa il aduc in fata instantei. Pentru asta m-am gandit sa propun emiterea a inca 4 mandate pe langa cel obisnuit, care sa fie trimise posturilor de politie invecinate, iar nu doar postului de politie de la domiciliul minorului.
Ce ziceti, e legala o astfel de cerere? Sunt sanse de aprobare?
Codul de procedura nu interzice pluralitatea mandatelor de aducere pentru acelasi inculpat.
5 mandate de aducere pentru un inculpat
...............
sa inteleg ca "cercetarile" pe care trebuia sa le faca sunt declaratiile parintilor,care oricum sunt subiective.Parerea mea este ca ti se va admite cererea de catre instanta ca este si in interesul ei sa solutioneze cauza.Dar posibil; postul de politie sa iti raspunda ca nu este de competenta lor.