Concediat cu 61A, fara salariu platit
Concediat cu 61A, fara salariu platit
Salut,
Dragii mei, am si eu o problema cu un fost angajator.
Acum ceva timp am fost instiintat printr-un preaviz ca urmeaza sa mi se desfaca contractul de munca sub art. 61 lit A din codul muncii, adica "abateri disciplinare grave", act prin care mi se interzicea si accesul in firma si etc. Nu spun ca aceasta decizie, nu mi-a sosit inca sau ca este o decizie fara fundament legal.
Ideea este ca nici salariul nu mi l-am primit, si, ... doresc sa actionez in instanta firma pentru recuperarea drepturilor salariale restante, si bineinteles reglementarea situatiei.
Ce ma sfatuiti sa fac, eventual un model de scrisoare catre angajator de somatie de plata.
Va multumesc
Dragii mei, am si eu o problema cu un fost angajator.
Acum ceva timp am fost instiintat printr-un preaviz ca urmeaza sa mi se desfaca contractul de munca sub art. 61 lit A din codul muncii, adica "abateri disciplinare grave", act prin care mi se interzicea si accesul in firma si etc. Nu spun ca aceasta decizie, nu mi-a sosit inca sau ca este o decizie fara fundament legal.
Ideea este ca nici salariul nu mi l-am primit, si, ... doresc sa actionez in instanta firma pentru recuperarea drepturilor salariale restante, si bineinteles reglementarea situatiei.
Ce ma sfatuiti sa fac, eventual un model de scrisoare catre angajator de somatie de plata.
Va multumesc
Informatii suplimentare.
Am fost angajat in mai, contractul s-a semnat in iunie.
Post. Director de vanzari
Salariu pe contract minim pe economie pentru studii superioare (nu mai fac greseala asta)
Fara fisa postului
Fara regulament de ordine interioara.
Fara cartea de munca la angajator
Fara fisa medicala de angajare
Fara, "reconcilierea partilor", avertismente scrise, etc.
Pe scurt,... o varza totala!!!
Mai jos atasez preavizul, ad-literam:
"Va instiintam ca incepind cu data de 01 08 2007 ,intra in vigoare preavizul cu privire la incetarea activitatii dumneavoastra la societatea noastra. Motivele inaintarii acestui preaviz sunt :
-neincadrarea si nefolosirea corespunzatoare a timpului efectiv de lucru
-intirzieri zilnice la program
-perturbarea activitatii celorlalti angajati prin neseriozitate , imaturitate si amestec in problemele colegilor
-practicarea in timpul programului a conversatiilor particulare atit pe manseger , pe adresa de email a societatii si pe telefon ;creerea de situatii urite cu clientii prin angajarea de discutii intime si in afara scopului professional
-suprficialitate in relatia cu clientii si neprofesionalism
-purtarea de corespondenta si interventii diverse catre diferite firme necunoscute ce apar pe email ,implicind probitatea morala a firmei prin semnatura cu functia si coordonatele firmei ;intretinerea in timpul programului de corespondente cu caracter privat ,pe computerul societatii
-creerea de spamuri pe email avertizate ca fiind foarte grave de detinatorul secundar de atunci al spatiului nostru de email
-violarea bazei de date a societatii si transferul acesteia fara acceptul conducerii in computerul folosit de d-stra
-directionarea emailurilor societatii pe telefonul mobil avut in folosinta ,fara acceptul conducerii societatii
- abuzul permanent in tot ce priveste informatia pe emailuri ,precum si raspunsuri in nume propriu catre furnizorii externi ,fara acceptul conducerii societatii
-erijarea in persoana care poate decide la firma in numeroase situatii ,fara a fi imputernicit pentru aceasta.
-blocarea si stergerea corespondentei de firma aflata pe adresa de email" cristian.ene@xxxxxx si a spatiului de mail repartizat din domeniul societatii, detinut de Vodafon si folosirea acestei adrese de la domiciliul d-stra, incluzind si contactele firmei ;fapta a fost savirsita pe data de 31 07 07 de pe computerul privat aflat la locuinta d-stra
-parolarea telefonului societatii si mai apoi refuzul de a comunica aceasta parola la predarea telefonului.
-insusirea fara permisiunea conducerii a hard discului computerului detinator al bazei totale de date a societatii ,al fisierelor cu clienti si a multor alte informatii cu caracter confidential.
Fata de cele mai sus prezentate ,consideram ca o continuare a prezentei dumneavoastra la societatea noastra ,afecteaza si mai grav interesele acesteia ,interese care deja au fost lezate prin toata comportarea d-stra enumerata mai sus
Si tot ca urmare a celor de mai sus ,incepind cu data de 01 08 07 vi se interzice accesul in societate ,data de la care incepe si preavizul d-stra de 15 zile conform articolului 61 litera a din codul munci ;
Prezenta adresa si preaviz s-a intocmit in 4(patru )exemplare ,din care un exemplar va fi expediat cu posta la adresa specificata in contractul de munca al angajatulu,unul la Inspectoratul territorial de munca ,unul va ramine la societate si unul va fi predat avocatului societatii."
Post. Director de vanzari
Salariu pe contract minim pe economie pentru studii superioare (nu mai fac greseala asta)
Fara fisa postului
Fara regulament de ordine interioara.
Fara cartea de munca la angajator
Fara fisa medicala de angajare
Fara, "reconcilierea partilor", avertismente scrise, etc.
Pe scurt,... o varza totala!!!
Mai jos atasez preavizul, ad-literam:
"Va instiintam ca incepind cu data de 01 08 2007 ,intra in vigoare preavizul cu privire la incetarea activitatii dumneavoastra la societatea noastra. Motivele inaintarii acestui preaviz sunt :
-neincadrarea si nefolosirea corespunzatoare a timpului efectiv de lucru
-intirzieri zilnice la program
-perturbarea activitatii celorlalti angajati prin neseriozitate , imaturitate si amestec in problemele colegilor
-practicarea in timpul programului a conversatiilor particulare atit pe manseger , pe adresa de email a societatii si pe telefon ;creerea de situatii urite cu clientii prin angajarea de discutii intime si in afara scopului professional
-suprficialitate in relatia cu clientii si neprofesionalism
-purtarea de corespondenta si interventii diverse catre diferite firme necunoscute ce apar pe email ,implicind probitatea morala a firmei prin semnatura cu functia si coordonatele firmei ;intretinerea in timpul programului de corespondente cu caracter privat ,pe computerul societatii
-creerea de spamuri pe email avertizate ca fiind foarte grave de detinatorul secundar de atunci al spatiului nostru de email
-violarea bazei de date a societatii si transferul acesteia fara acceptul conducerii in computerul folosit de d-stra
-directionarea emailurilor societatii pe telefonul mobil avut in folosinta ,fara acceptul conducerii societatii
- abuzul permanent in tot ce priveste informatia pe emailuri ,precum si raspunsuri in nume propriu catre furnizorii externi ,fara acceptul conducerii societatii
-erijarea in persoana care poate decide la firma in numeroase situatii ,fara a fi imputernicit pentru aceasta.
-blocarea si stergerea corespondentei de firma aflata pe adresa de email" cristian.ene@xxxxxx si a spatiului de mail repartizat din domeniul societatii, detinut de Vodafon si folosirea acestei adrese de la domiciliul d-stra, incluzind si contactele firmei ;fapta a fost savirsita pe data de 31 07 07 de pe computerul privat aflat la locuinta d-stra
-parolarea telefonului societatii si mai apoi refuzul de a comunica aceasta parola la predarea telefonului.
-insusirea fara permisiunea conducerii a hard discului computerului detinator al bazei totale de date a societatii ,al fisierelor cu clienti si a multor alte informatii cu caracter confidential.
Fata de cele mai sus prezentate ,consideram ca o continuare a prezentei dumneavoastra la societatea noastra ,afecteaza si mai grav interesele acesteia ,interese care deja au fost lezate prin toata comportarea d-stra enumerata mai sus
Si tot ca urmare a celor de mai sus ,incepind cu data de 01 08 07 vi se interzice accesul in societate ,data de la care incepe si preavizul d-stra de 15 zile conform articolului 61 litera a din codul munci ;
Prezenta adresa si preaviz s-a intocmit in 4(patru )exemplare ,din care un exemplar va fi expediat cu posta la adresa specificata in contractul de munca al angajatulu,unul la Inspectoratul territorial de munca ,unul va ramine la societate si unul va fi predat avocatului societatii."
da alex sanse maxime.....alexx77 wrote:O varza totala.Trebuiau sa te convoace in scris pt.desf.cercetarii disciplin.obligatorii intai.Se vede ca masura e luata de paznic sau femeia de servici(no offense). Fa plangere la tribunal si ai sanse maxime
P.S. nu e necesar scrisoare catre angajator sau somatie de plata
ca din 1.08.2007 .. si pana in noiembrie nu au trecut 30 de zile...
sa fim seriosi...
in privinta drepturilor salariale restante nu comentez.. termenul de prescriptie este de 3 ani..
Draga kinga... decizia de contestatie se face la decizie, din cate stiam eu, nu la preaviz!kinga wrote:da alex sanse maxime.....alexx77 wrote:O varza totala.Trebuiau sa te convoace in scris pt.desf.cercetarii disciplin.obligatorii intai.Se vede ca masura e luata de paznic sau femeia de servici(no offense). Fa plangere la tribunal si ai sanse maxime
P.S. nu e necesar scrisoare catre angajator sau somatie de plata
ca din 1.08.2007 .. si pana in noiembrie nu au trecut 30 de zile...
sa fim seriosi...
in privinta drepturilor salariale restante nu comentez.. termenul de prescriptie este de 3 ani..
mda..
preavizul a expirat in 16 august...
calculeza 30 de zile....
si daca pica cumva in 5 noiembrie... arunc diploma....
iar ce ai postat tu... e Decizie de desfacere CIM...una mai aiurea facuta ... dar intentia angajatorului e clara....
cine are ochi sa vada...
s-a intocmit in 4 exemplare... unul pentru tine unul pentru ITM...
e decizie de desfacere in toata regula.,
ai pierdut termenul de 30 de zile......
ca aveai toate sansele sa castigi.... pe forma.. nulitate pentru neefectuarea cercetarii disciplinare ... dar nu acum....
preavizul a expirat in 16 august...
calculeza 30 de zile....
si daca pica cumva in 5 noiembrie... arunc diploma....
iar ce ai postat tu... e Decizie de desfacere CIM...una mai aiurea facuta ... dar intentia angajatorului e clara....
cine are ochi sa vada...
s-a intocmit in 4 exemplare... unul pentru tine unul pentru ITM...
e decizie de desfacere in toata regula.,
ai pierdut termenul de 30 de zile......
ca aveai toate sansele sa castigi.... pe forma.. nulitate pentru neefectuarea cercetarii disciplinare ... dar nu acum....
ti-am zas..
este una aiurea facuta..
Decizia de desfacere trebuie sa cuprinda:
vezi art. 74
motivele care determina concedierea
durata preavizului
ei bine, faptul ca cei la care au lucrat nu stiau sa se exprime corect, e problema lor....
daca tu imi spui unde scrie in Codul muncii ca se comunica preaviz separat... as fi recunoscatoare......
Ti se comunica decizia de desfacere in care este indicat durata preavizului.
Din formulare , pentru mine, rezulta clar ca este decizie de desfacere.
Cu data de... intra in vigoare preavizul cu privire la incetarea CIM[/b
Decizia produce efecte de la data comunicarii, iar la data expirarii preavizului tu nu mai ai calitatea de angajat.
Ia.. daca nu ma crezi , da o fuga la ITM... si verifica cum figurezi in evidentele lor...
punem pariu ca ai CIM desfacut cu data de 16 august???
ti-am zas..
este una aiurea facuta..
Decizia de desfacere trebuie sa cuprinda:
vezi art. 74
motivele care determina concedierea
durata preavizului
ei bine, faptul ca cei la care au lucrat nu stiau sa se exprime corect, e problema lor....
daca tu imi spui unde scrie in Codul muncii ca se comunica preaviz separat... as fi recunoscatoare......
Ti se comunica decizia de desfacere in care este indicat durata preavizului.
Din formulare , pentru mine, rezulta clar ca este decizie de desfacere.
Cu data de... intra in vigoare preavizul cu privire la incetarea CIM[/b
Decizia produce efecte de la data comunicarii, iar la data expirarii preavizului tu nu mai ai calitatea de angajat.
Ia.. daca nu ma crezi , da o fuga la ITM... si verifica cum figurezi in evidentele lor...
punem pariu ca ai CIM desfacut cu data de 16 august???
asta cine ti-a spus???cristianene wrote:Contractul meu de munca inca "curge" Nu mi-a fost inchisbobocel wrote:..si azi suntem in 05.11.2007cristianene wrote:Ori sunt eu nebun, ori nu stiu sa citesc!
"Va instiintam ca incepind cu data de 01 08 2007 .....
kinga, sa n-arunci diploma
pentru ca eu nu vad un angajator.. cat de cat normal, care sa-ti trimita preaviz in 1 august... si sa astepte pana in 5 noiembrie sa emita decizie de desfacere CIM.. in conditiile in care Codul muncii prevede clar.. decizia de desfacere produce efecte de la data comunicarii.
Si cum curge CIM-ul tau??? din 1 august ti s-a interzis accesul in firma...
si?? cum apari pe statul de plata.. zile libere ??? concediu???
tu chiar te gandesti ??
din 1 august pana in noiembrie... angajatorul sa nu ia nicio masura...
nu-mi vine sa cred.....
eu am vorbit cu contabilul firmei,.... care mi-a spus ca .... "NU AM CUM SA ITI DESFAC CONTRACTUL CUM VREA BABA (Angajatorul) trebuie sa respecte niste pasi, dar ea nu vrea sa inteleaga, zice ca tin eu cu tine si nu vreau sa iti desfac contractul asa"alexx77 wrote:Mai mult ca sigur ca nu i-au operat aia in carnet...
El mi-a zis ca am contractul suspendat... sau ceva de genul.