Am cumparat o casa - cu ochii inchisi- adica nu am vazut initial ca in ea locuiesc cu drag mai multe persoane care traiesc dupa principiul : aparenta de neproprietate = proprietatea cui o vede primul.
Oricum, dupa un proces de evacuare care a durat aproape 2 ani, am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva, investita cu formula executorie.
Pana acum totul ok.
Am fost la executorul judecatoresc care m-a bagat in ceata in sensul ca :
1. Cine muta diversele obiecte din casa?
2. Daca nu se elibereaza casa de obiecte atunci va trebui sa le tin in custodie (adica eu) si intrebarea mea a fost pt. cat timp? (fara raspuns).
In acest sens, rugamintea mea este daca imi poate cineva enumera care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru o executare usoara?
Sper sa fie cineva care sa ma ilumineze, nu de alta dar dupa 2 ani poate intru si eu in casa pe care am cumparat-o.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Poate ma lamureste si pe mine cineva...
Da..........din pacate cam asa este.
Mai intai de toate trebuie sa faci cerere de punere in executare a sentintei pe care o ai, cerere ce o depui impreuna cu titlul executor in original la execut. judecat., care dupa ce va inregistra cerere si va forma dosarul de exedcutare va emite somatiile necesare catre debitori.(Odata cu cererea de executare tren sa achiti si onorariul si taxele de timbru ).
Dupa somatie si expirarea termenului prev. in aceasta vei face 1,2 ...sau mai multe deplasari cu executorul, poate vei scapa asa de custodie;adica, sa speri ca debitorii vor intelege si vor pleca,
daca nu treci la evacuare si te incarci cu primirea in custodie a bunurilor.Cat despre termen legea nu spune nimic.
Eventual sa ceri executorului sa numeaca custode o persoana desemnata de tine, si sa-i fixeze o remuneratie, pentru ca dupa o perioada de timp sa ceri executorului sechestrarea acelor bunuri si scoaterea lor la licitatie pentru recuperarea cheltuielilor de custodie(plata remuneratiei custodelui trebui sa o faci anticipat, aceasta alaturi de on. execut., tx. timbru constituind chelt. de executare).........aaa
, deci si chiar a chelt. de executare(on. execut. pe care il platesti).............
Spor la treaba!
Mai intai de toate trebuie sa faci cerere de punere in executare a sentintei pe care o ai, cerere ce o depui impreuna cu titlul executor in original la execut. judecat., care dupa ce va inregistra cerere si va forma dosarul de exedcutare va emite somatiile necesare catre debitori.(Odata cu cererea de executare tren sa achiti si onorariul si taxele de timbru ).
Dupa somatie si expirarea termenului prev. in aceasta vei face 1,2 ...sau mai multe deplasari cu executorul, poate vei scapa asa de custodie;adica, sa speri ca debitorii vor intelege si vor pleca,

Eventual sa ceri executorului sa numeaca custode o persoana desemnata de tine, si sa-i fixeze o remuneratie, pentru ca dupa o perioada de timp sa ceri executorului sechestrarea acelor bunuri si scoaterea lor la licitatie pentru recuperarea cheltuielilor de custodie(plata remuneratiei custodelui trebui sa o faci anticipat, aceasta alaturi de on. execut., tx. timbru constituind chelt. de executare).........aaa

Spor la treaba!
poti in timp ce ii evacuezi sa faci si o notificare prin care conform art 1079 C.Civ sa realizezi o punere in intarziere a proprietarilor
efectul punerii in intarziere este faptul ca riscul se transfera proprietarilor
EX va pun in vedere ca in termen de 1 luna de zile sa va ridicati bunurile in caz contrar vi le voi arunca in strada
efectul punerii in intarziere este faptul ca riscul se transfera proprietarilor
EX va pun in vedere ca in termen de 1 luna de zile sa va ridicati bunurile in caz contrar vi le voi arunca in strada
Codul de procedura civila, prin art. 580, oliga executorul judecatoresc sa lase bunurile debitorului care nu si le ridica singur, in pastrarea unui custode. Doctrina, prin coroborarea cu alte articole ale Codului de procedura civila, pune in sarcina creditorului desemnarea custodelui, iar in lipsa unui asemenea custode, creditorul va lua bunurile in custodie.