buna ziua tuturor
va rog sa ma ajutati intr-o problema: stau la etajul 1 intr-un imobil, iar la parter se afla un magazin, care prin modificarile pe care le-a facut mi-au afectat structura de sustinere a blocului, mie crapandu-i tavanul.
nu stiu daca au avut ayutoriztie de la primarie pentru aceasta, dar in cazul in care au avut, am inteles ca trebuie sa fac plangere la primarie?
va rog sa ma ajutati si sa-mi8 spuneti ciu sa ma adresez si cu ce acte?
va multumesc
ajutor
Cei care au facut modificari la structura de rezistenta a imobilului fara a avea autorizatie de construire sunt inconstienti. Pentru a afla daca acestia au avut aceasta autorizatie trebuie sa mergi la serviciul urbanism din cadrul primariei cu o sesizare scrisa si sa arati faptul ca imobilul tau a fost afectat de aceste modificari. Sa fi foarte atent, cei care le-au facut poate detin o astfel de autorizatie, dar nu au respectat proiectul pentru care au obtinut aceasta AC. In paralel poti face o astfel de sesizare si Inspectoratului Judetean in Constructii.
Daca vrei sa fi mai informat despre acest aspect poti cauta in Legea 50/91 si Legea 10/1995.
Daca esti nemultumit de raspunsurile celor de la primarie sau IJC, atunci poti apela la un expert tehnic, dar asta te va costa...
Daca vrei sa fi mai informat despre acest aspect poti cauta in Legea 50/91 si Legea 10/1995.
Daca esti nemultumit de raspunsurile celor de la primarie sau IJC, atunci poti apela la un expert tehnic, dar asta te va costa...