Am infiintat in luna martie 2007 o firma de curatenie in asociatie 50% cu un amic, care ramasese fara un loc de munca. Am vrut sa il ajut si impreuna am inceput aceasta firma. Pt. ca nu avea un loc de munca l-am angajat la firma. Precizez ca el este si administratorul firmei si tot el s-a ocupat de ea in tot acest timp - deoarece eu nu ma pricep. Azi amicul meu a venit sa imi spuna ca lucrurile nu merg bine...adik firma nu a reusit sa achite decat platile catre CAS si impozitele pe profit...fara sa mai fie vorba de salariu sau. El spune ca o parte din aceste taxe - CAS si catre pensii- au fost platite din banii lui - este posibil sa fie asa- eu nu am avut de la infiintare niciun contact cu firma. Acum insa el doreste sa isi recupereze acesti bani, ba chiar sa isi ia salariul, de la mine. Mai mult ma ameninta ca ma da in judecata si sunt disperat pt. ca firma a fost infiintata pe apartamentul meu. Nu stiu ce sa fac....l-am ajutat sa o infiinteze si acum sunt amenintat. Va rog sa ma ajutati cu un sfat - ce trebuie sa fac sa ies din aceasta nebunie?
Imi cer scuze daca am postat anuntul unde nu trebuia - cer indulgenta moderatorilor si sfat oamenilor de bine care sunt inregistati aici. Va multumesc.
Problema mea - am nevoie urgenta de un sfat
in primul rand trebuie sa iti repari (partial) greseala initiala si sa te interesezi de starea societatii. solicita toate documentele de la contabil si fara intarziere apeleaza la un alt contabil pt ca acela sa iti explice ce anume s-a realizat in cadrul societatii de la infiintarea acesteia.
in timp ce verifici starea societatii, ai grija sa analizezi cu atentie toate actele prin care societatea si-a angajat patrimoniul (orice contracte incheiate etc).
solicita si de la registrul comertului un certificat constatator pt a afla daca au fost efectuate sau nu modificari in structura societatii.
in timp ce te ocupi te toate acestea sa ai in vedere faptul ca administratorul desi este reprezentantul societatii, (si cel care raspunde de regula
) actioneaza in baza hotararilor adunarii generale a asociatilor. astfel ca va fi necesar sa verifici daca nu cumva prietenul tau a depasit atributiile acordate acestuia prin lege sau act constitutiv.
cand vei afla toate acestea si vei fi la curent...posteaza rezultatele si sunt sigura ca cei de aici te vor ajuta.
in timp ce verifici starea societatii, ai grija sa analizezi cu atentie toate actele prin care societatea si-a angajat patrimoniul (orice contracte incheiate etc).
solicita si de la registrul comertului un certificat constatator pt a afla daca au fost efectuate sau nu modificari in structura societatii.
in timp ce te ocupi te toate acestea sa ai in vedere faptul ca administratorul desi este reprezentantul societatii, (si cel care raspunde de regula

cand vei afla toate acestea si vei fi la curent...posteaza rezultatele si sunt sigura ca cei de aici te vor ajuta.