in 2003 este declansata procedura falimentului fata de o societate. administratorul, care tocmai isi pierduse casa-care era si sediul societatii - se muta cu chirie in acelasi an. inregistreaza contractul la AFP, care era si creditor in dosar.
tot in 2003, expertul desemnat in cauza arata instantei ca administratorul nu mai locuieste la domiciliul indicat. instanta nu ia nicio masura ca sa afle noul domiciliu. in 2005 se solicita atragerea raspunderii administratorului pentru pasivul societatii. se dispune citarea lui la acelasi domiciliu pe care nu-l mai avea. din nou AFP tace si nu anunta ca stie noul domiciliu. pe baza "pasivitatii" de care a dat dovada, administratorul a fost obligat sa suporte pasivul societatii, la finalul aceluiasi an 2005. Sentinta insa este data pe un alt prenume decat al administratorului si adresa la care se facea citarea este si ea scrisa gresit! Insa dispozitivul a fost modificat. S-a dat cu pasta peste prenumele scris gresit si s-a scris prenumele corect fara ca presedintele sa fi semnat la fiecare stersatura si adaugire in parte. Mai mult chiar, comunicarea s-a facut cu acelasi nume gresit si la aceeasi adresa gresita.
in 2007, AFP trimite somatie de plata si declanseaza executarea silita. Am facut contestatie in care am aratat ca nu ne este cunoscut titlul. Am luat cunostinta la termenul anterior cand am constatat din titlul executoriu cele pe care vi le-am spus mai sus. Lasand la o parte repunerea in termenul de recurs sau o eventuala contestatie in anulare, sunt sanse sa anulam actele de executare pentru considerentele rezumate anterior????????
un sfat pe executari va rog
Re: un sfat pe executari va rog
ma tem ca nu, catalinsscatalin wrote: Lasand la o parte repunerea in termenul de recurs sau o eventuala contestatie in anulare, sunt sanse sa anulam actele de executare pentru considerentele rezumate anterior????????
1. contestatia nu este admisibila pentru incorecta citare, intrucat pe aceasta cale nu se poate anula hotararea pusa in executare, in acest caz ai la indemana contestatia in a anulare.
( in speta si contestatia in anulare e gingasa, cata vreme citarea s-a facut la adresa indicata de parat fara ca acesta sa instiinteze instanta si partea potrivnica de schimbarea domiciliului.)
2. daca invoci eroarea cu privire la prenume, se va dispune indreptarea si tot nu obtii anularea actelor de executare.
ma tot gandesc, cum s-a legalizat sentinta fara dovada de comunicare?
Re: un sfat pe executari va rog
legalizare de ce nu JOJO????JOJO wrote:sscatalin wrote:
ma tot gandesc, cum s-a legalizat sentinta fara dovada de comunicare?
investire da...ai nevoie de comunicare...
dar legalizare.. why not???
cum primesc sentinta pe comercial.. (pretentii) a doua zi depun la legalizare...
ce are legalizarea cu comunicarea???
scrie pe ea ca nu e irevocabil.. cu drept de apel, recurs...
dar se legalizeaza...

Pai stati asa, ca nu e asa.
In primul rand domiciliul nu e indicat de mine ci de registrul comertului! Clientul meu n-a fost prezent la niciun termen pentru ca citarea se facea la fostul domiciliu si de fiecare data s-a facut prin afisare...Eu zic ca o contestatie in anulare e admisibila pe aceste vicii de procedura. Am si formulat-o.
Problema e ca as fi vrut sa nu mai ajung pana acolo. Eu nu cre anularea actelor de executare pentru ca nu mi-au comunicat-o. Ci pentru ca, daca ma iau dupa cele inscrise in sentinta, nu este vorba de mine! Nu e numele meu, nu e nici macar adresa mea veche.
In al doilea rand...ma omoara amestecul asta de cod fiscal cu procedura civila. Astia mi-au comunicat un titlu executoriu din ala intocmit cf codului de procedura fiscala, dar in realitate si titlul lor are la baza aceasta sentinta nr 505. care nu poarta nicio mentiune de investire cu formula executorie!!!!!! e in regula? ca nu ma dumiresc deloc.
in al treilea rand, tocmai constat ca am factut o mare tampenie. cu exceptia afp-ului, niciunul din creditori nu si-a cerut drepturile timp de 2 ani. ceea ce inseamna ca s-a cam prescris dreptul de a cere executarea silita. prin contestatioa mea in anulare tocmai ii repun in termen...daca nu mi-o admite instanta, l-am ingropat pe bietul om
In primul rand domiciliul nu e indicat de mine ci de registrul comertului! Clientul meu n-a fost prezent la niciun termen pentru ca citarea se facea la fostul domiciliu si de fiecare data s-a facut prin afisare...Eu zic ca o contestatie in anulare e admisibila pe aceste vicii de procedura. Am si formulat-o.
Problema e ca as fi vrut sa nu mai ajung pana acolo. Eu nu cre anularea actelor de executare pentru ca nu mi-au comunicat-o. Ci pentru ca, daca ma iau dupa cele inscrise in sentinta, nu este vorba de mine! Nu e numele meu, nu e nici macar adresa mea veche.
In al doilea rand...ma omoara amestecul asta de cod fiscal cu procedura civila. Astia mi-au comunicat un titlu executoriu din ala intocmit cf codului de procedura fiscala, dar in realitate si titlul lor are la baza aceasta sentinta nr 505. care nu poarta nicio mentiune de investire cu formula executorie!!!!!! e in regula? ca nu ma dumiresc deloc.
in al treilea rand, tocmai constat ca am factut o mare tampenie. cu exceptia afp-ului, niciunul din creditori nu si-a cerut drepturile timp de 2 ani. ceea ce inseamna ca s-a cam prescris dreptul de a cere executarea silita. prin contestatioa mea in anulare tocmai ii repun in termen...daca nu mi-o admite instanta, l-am ingropat pe bietul om

vezi si tu un pic catalin, ca potirvit legii 64, aplicabila in acea vreme, citarea si comunicarea se facea in conditiile prevazute de art. 85-94 cpc, care zice ca cei supusi falimentului vor fi citati prin lichidatorul judiciar (?)
apoi daca instanta a incuviintat citarea cf lui 95, procedura este socotita ca fiind indeplinita, si actele de procedura vor fi anulate doar daca paratul dovedeste ca a fost citat cu rea credinta.
Doamne ajuta sa n-am dreptate, dar zic io ca scartaie contestatia in anulare...ai inregistrat-o deja?
cu privire la prenumele si adresa eronata, este evident vorba despre o eroare materiala, neindreptata prin procedura prevazuta de art. 281 si atunci instanta va lamuri hotararea iar efectul va fi continuarea executarii cu dispozitivul corectat.
nu le am cu codul fiscal, dar acum citesc ca, cica spre deosebire de celelalte titluri, in materia executarii creantelor fiscale, titlul de creanta devine executoriu la data la care creanta fiscala este scadenta prin expirarea termenului prev de lege, fara vreo procedura prealabila de investire speciala.
o kinga lasa-ma ca vorbesc aiurea, sigur ca se poate legaliza, fara mentiunea irevocabila.[/b]
apoi daca instanta a incuviintat citarea cf lui 95, procedura este socotita ca fiind indeplinita, si actele de procedura vor fi anulate doar daca paratul dovedeste ca a fost citat cu rea credinta.
Doamne ajuta sa n-am dreptate, dar zic io ca scartaie contestatia in anulare...ai inregistrat-o deja?
cu privire la prenumele si adresa eronata, este evident vorba despre o eroare materiala, neindreptata prin procedura prevazuta de art. 281 si atunci instanta va lamuri hotararea iar efectul va fi continuarea executarii cu dispozitivul corectat.
nu le am cu codul fiscal, dar acum citesc ca, cica spre deosebire de celelalte titluri, in materia executarii creantelor fiscale, titlul de creanta devine executoriu la data la care creanta fiscala este scadenta prin expirarea termenului prev de lege, fara vreo procedura prealabila de investire speciala.
o kinga lasa-ma ca vorbesc aiurea, sigur ca se poate legaliza, fara mentiunea irevocabila.[/b]
corect, citarea se facea prin lichidator. dar nu citarea persoanelor fizice, ci a societatii aflate in faliment. or, dosarul de faliment a inceput in 2003 iar cererea de antrenare a raspunderii clientului meu a fost formulata in 2005, si cum era vorba de o raspundere personala, patrimoniala, s-a dispus citarea lui.JOJO wrote:vezi si tu un pic catalin, ca potirvit legii 64, aplicabila in acea vreme, citarea si comunicarea se facea in conditiile prevazute de art. 85-94 cpc, care zice ca cei supusi falimentului vor fi citati prin lichidatorul judiciar (?)
asa cum am spus, din 2003 AFP-ul stia ca s-a mutat din locuinta. Stia pentru ca luase parte la executarea silita care a dus la vanzarea apartamentului clientului meu. Stia pentru ca noua locuinta fusese declarata la AFP prin inscrierea contractului de inchiriere in evidentele fiscale. Mai mult, clientul meu si-a scos si buletin cu noul domiciliu in prima luna a anului 2004.
Peste toate astea, TOATE PARTILE DIN DOSAR au luat cunostinta de faptul ca al meu client nu mai locuieste la domiciliul indicat de Oficiul Comertului dintr-o expertiza efectuata in dosar.
Eu zic ca exista rea-credinta din patea AFP si greseala dinpartea instantei, care a lasat ca procedura sa se indeplineasca prin afisare. Mai mult, adresa la care l-a citit pentru ultimul termen pe clientul meu este gresita si fata de aia la care il tot citau. Eu zic ca din punctul asta de vedere e ok contestatia.
Problema e ca debitul total e de 8 miliarde. Si debitul AFP este de 400 milioane. Eu am zis ca-i fac un bine prin contestatia in anulare si ca poate reusesc sa-l scap de datorie - mai ales ca raspunderea sa a fost antrenata deoarece "a dat dovada de pasivitate si nu s-a prezentat la proces de unde rezulta reaua lui credinta". Insa in felul asta i-am repus in termen pe toti creditorii lui, care 2 ani de zile nu-l intrebasera nimic, executarea silita fiind perimata, daca nu ma insel...
ok, stiau toti, stia si finantele ca paratul nu (mai) locuieste la acea adresa, dar care este obligatia reclamantului? sa invedereze ca a facut tot ce i-a stat in putinta sa afle domiciliul, in caz contrar sa ceara citarea prin publicitate.sscatalin wrote:asa cum am spus, din 2003 AFP-ul stia ca s-a mutat din locuinta. Stia pentru ca luase parte la executarea silita care a dus la vanzarea apartamentului clientului meu. Stia pentru ca noua locuinta fusese declarata la AFP prin inscrierea contractului de inchiriere in evidentele fiscale. Mai mult, clientul meu si-a scos si buletin cu noul domiciliu in prima luna a anului 2004.
Peste toate astea, TOATE PARTILE DIN DOSAR au luat cunostinta de faptul ca al meu client nu mai locuieste la domiciliul indicat de Oficiul Comertului dintr-o expertiza efectuata in dosar.
mai mult decat atat, paratul si-a schimbat domiciliul dupa primul/ele termene de judecata, ori 98 cpc stabileste clar sanctiunea necomunicarii noii adrese, prin adresa scrisa instantei si partilor prin scrisoare recomandata.
nu am dosarul si lucrez cu ochii inchisi, insa in ipoteza in care la dosar exista si raspuns seip cum ca paratul nu figureaza in evidentele lor, salut reaua credinta. in plus, tu te judeci cu compartimentul juridice care ziceam ca n-au de ce si de unde sa cunoasca imprejurarea ca paratul a depus contractul de inchiriere din care sa rezulte noua adresa, acesta fiind inregistrat la serviciul impozite si taxe, nu?
este la fel de adevarat, ca e posibil sa nu ai opozitie sau ai, dar una de proasta calitate (cum ne-au obisnuit juristii de la stat), si atunci sansele de castig sunt destul de mari.
sa nu iti inchipui cumva ca tin mortis sa ma pun de-a curmezisul sau ca tin cu ursul, am io prostul obicei sa gandesc pe contra si invers, mai ales cand e vorba sa imi joc ultima carte.
bafta multa si te rog sa ne tii la curent!