punere pe liber ??

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
serafim

punere pe liber ??

Post by serafim » 13 Oct 2007, 07:12

spuneti-mi si mie ...restrtucturare post a unui angajat aflat in concediu de crestere copil pana la 2 ani URGEEENT !!
legislatie!!! :mrgreen: multam fain !

serafim

Post by serafim » 13 Oct 2007, 07:17

dupa cate stiu eu !!!
Firma are obligatia de a pastra postul din care tu ai intrat in concediu de maternitate pentru o perioada de doi ani. Insa firma are dreptul sa restructureze postul tau cu obligatia de a-ti pune la dispozitie un post echivalent. De unde poti stii ca restructurarea este fictiva si ca s-a restructurat doar postul tau ???

pareri...opinii ?????

kinga

Post by kinga » 13 Oct 2007, 11:16

Serafime... e sambata... asa ca ai un raspuns scurt....
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata concediului pentru carantina;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g) pe durata indeplinirii serviciului militar;
h) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
i) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

serafim

Post by serafim » 13 Oct 2007, 12:18

:-( :-( :-( :-(
biiine maiiiii kinguto :-( :-( :-( tot nu mi-ai raspuns !!!
doar ti-am spus ca asta stiuuuuuuuuu !!! dar de unde stiu ca restrucurarea este fictiva ????
pana acum este singurul post modificat si vor sa o trimita sa lucreze in sectie ca muncitor iar inainte era la design - desenator !!! :grin:

kinga

Post by kinga » 13 Oct 2007, 12:26

decizie CA, organigrama, anuntat ITM...somaj, etcccc
oricum
reorganizare si faliment se refera doar la legea 85
vezi ca nu ai inteles.... :mrgreen:

serafim

Post by serafim » 13 Oct 2007, 14:07

KInga
1+ 1 = 3
hai sa ne lamurim

- nu se reorgeanizeaza se restructureaza ( ce ar trebui comunicat AJOFM-ului sau cui naibii )
- nu o pune efectiv pe liber !!!
-I s-a desfiintat postul de desenator si o trimite in sectie ca muncitor !!!!

:roll:

kinga

Post by kinga » 13 Oct 2007, 14:38

serafim wrote:KInga
1+ 1 = 3
hai sa ne lamurim

- nu se reorgeanizeaza se restructureaza ( ce ar trebui comunicat AJOFM-ului sau cui naibii )
- nu o pune efectiv pe liber !!!
-I s-a desfiintat postul de desenator si o trimite in sectie ca muncitor !!!!

:roll:
noa in sfarsit ai spus ce offuri ai....
deciiiiiii
restructurare...

ea este inca in CIC???
cand expira concediul???
ce i s-a comunicat?? cand?? de ce??? :mrgreen:

sunt carcotasaaaaaaaa... sunt reaaaaa

noa hai sa luam pe rand...

sa lasam partea asta cu este obligat sa-i pastreze postul... se suspenda CIM din initiativa salariatei, iar legea (Codul muncii respectiv legea cu protectia maternitatii la locul de munca se refere la DESFACERE CIM...desfacerea este interzisa pe perioada cat este in concediu... )

In perioada in care se afla in CIC, avand cim suspendat, nu se poate opera o modificare unilaterala.
Oricum, orice modificare se face prin act aditional, dupa ce angajata revine din CIC.
Vezi, si art. 21 ..

Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b) salariatei care se afla in concediul de risc maternal;
c) salariatei care se afla in concediul de maternitate;
d) salariatei care se afla in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 3 ani;
e) salariatei care se afla in concediul pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 18 ani.
(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singura data cu pana la 6 luni, dupa revenirea salariatei in unitate.

(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, in conditiile legii.

(4) Prevederile alin. (1) lit. d) si e) si ale alin. (2) si (3) se aplica in mod corespunzator si salariatilor barbati aflati in situatiile respective.

cei despre care vorbesti.. au gasit o portita de scapare... nu desfac CIM, pentru ca stiu ca nu e ok...
unde legea nu dispune.. dispun ei...

greseala este ca nu pot opera nicio modificare in timp ce ea este in CIC. Trebuia sa astepte sa revina, si in 2 zile se restructurau.

Acum, de unde stii tu ca este o restructurare fictiva...
de regula nu restructurez un post.. unul singur pe care am in organigrama.
Se pune problema daca atributiile indeplinite de ea au fost preluate de cineva..

Serafim... foarte pe scurt..
Restructurare .. reorganizare.. tot un drac...
angajata nu este obligata sa accepte postul care i se ofera, drept pentru care angajatorul desface CIM pe somaj., da???
CHIAR DACA SE OFERA UN POST NOU SE FACE CU ACORDUL, ACCEPTUL SALARIATEI,

DAR NU IN CIC...
ai inteles acu????

Post Reply