Casa de amanet - obiect principal

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
nailla

Casa de amanet - obiect principal

Post by nailla » 11 Oct 2007, 18:48

Buna! Legea care reglementeaza amanetul precizeaza ca acesta trebuie sa fie obiectul principal, fara a se preciza ceva in privinta activitatilor secundare.
In urma intrebarilor puse de mine pe la Registru am primit informatii contrare, cum ca activitatile secundare trebuie sa se limiteze la activitati conexe, fara a le identifica :?:. Altii referenti sustin ca se poate introduce orice fel de activitate.
Eu tind catre cea de-a doua varianta, dar ... :(

maxxim

Post by maxxim » 12 Oct 2007, 08:14

Conform prevederilor OG nr. 28/2006 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale, respectiv art. 58
"Casele de amanet vor desfasura activitatea de creditare, in conformitate cu prevederile legale in vigoare si ale prezentei ordonante, cu respectarea urmatoarelor conditii:
a) inscrirea in Registrul de evidenta tinut la Banca Nationala a Romaniei;
b) organizarea si functionarea potrivit Legii nr.31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) activitatea de creditare desfasurata se va limita la cea prevazuta la art.7 alin.(1) lit.d) si va constitui obiect principal de activitate."

mariusms

Post by mariusms » 12 Oct 2007, 08:55

Art. 9 - Se interzic institutiilor financiare nebancare:

a) desfasurarea de activitati de atragere de depozite ori de alte fonduri rambursabile de la public;

b) emiterea de obligatiuni, cu exceptia ofertei publice adresate investitorilor calificati, in intelesul legii privind piata de capital;

c) includerea in obiectul principal de activitate a unei activitati care nu este prevazuta la art. 7 alin. (1);

d) includerea in obiectul secundar de activitate a oricarei alte activitati decat, dupa caz, cele prevazute la art. 7 si 8 si prin legile speciale aplicabile.

Raspunsesem prost. Am editat. :oops:

maxxim

Post by maxxim » 12 Oct 2007, 09:25

mura-n gura! unde-i farmecul discutiei si al studiului .....? :roll:

kinga

Post by kinga » 12 Oct 2007, 12:54

la penal... :razz: :razz:
la familiei... la civil.. proceduri... si grilele lui Gavril.. 8-) 8-)
Hai Maxxim.. nu fi :evil: :evil:

Post Reply