buna seara
eu si sotul meu locuim in aceeasi curte cu bunicul sotului. In anul 1997 bunicul cu bunica si strabunica ne-au facut acte de vanzare cumparare pe o suprafata de 200 mp cu clauza de intretinere.
pe acesta suprafata de teren am construit o casa - 2 cam, bucatarie, baie, hol. Fac precizarea ca imobilul este construit langa casa bunicilor.
acum mai traieste doar bunicul.
dupa moartea bunicii l-am ajutat pe bunicu cat am putut : i-am spalat, i-am facut mancare, curatenie in casa lui, ajutor in gospodarie, medicamente, etc.
Bunicul are cheie de la casa nostra inca de cand a fost casa gata.
De o vreme incoace bunicul a inceput sa se poarte ciudat, in sensul ca refuza mancare de la mine, nu mai vrea sa ii spal, nu vrea cu nici un chip sa vina sa faca baie, sau sa foloseasca baia noastra (el are WC in curte).
Si eu si sotul facem naveta si ajungem mai tot timpul tarziu acasa. In fiecare seara (fara exceptii) sotul meu, cand venim de la serviciu, merge la el (si noi avand cheie de la dansul) si verifica daca el este bine.
Acum 2 - 3 zile bunicul i-a interzis sotului sa mai mearga la el "noaptea" - motivand ca nu vine la el decat sa vada daca "a murit".
Exista posibilitatea ca bunicul sa incerce sa strice actele de vanzare - cumparare? (ar avea motiv?)
uzul fruct
Probabil niste rude "binevoitoare" l-au sfatuit .Dar nu i-au spus si ca o eventuala actiune pentru rezolutiunea contractului se respinge daca el este cel care refuza intretinerea (voi veti avea,binenteles,martori care stiu si au vazut asta) si ca ,chiar daca ar putea dovedi ca nu v-ati indeplinit obligatiile,s-ar putea revoca doar pentru partea care era a lui la facerea contractului,nu pentru tot.