achizitii

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
maripe

achizitii

Post by maripe » 24 Sep 2007, 17:11

Daca autoritatea contractanta a incheiat un contract al carui obiect este furnizare de medicamente in care exista o clauza referitoare la pret - nu se accepta ajustarea pretului.

In baza unei note avizate de Ministerul Sanatatii Publice nr.VI/39417/27.06.2007 , au fost avizate nivelurile preturilor cu ridicata maximale propuse de S.C.Zentiva.La anumite medicamente preturile au crescut, furnizorii de medicamente au majorat preturile fiind in imposibilitatea de a mai livra la preturile castigate la licitate.

Avand in vedere ca in contract exista aceasta clauza "nu se accepta ajustarea pretului" si amendamentul " Partile contractante au dreptul, pe durata indeplinirii contractului, de a conveni modificarea clauzelor contractului, prin act aditional, numai in cazul aparitiei unor circumstante care lezeaza interesele comerciale legitime ale acestora si care nu au putut fi prevazute la data incheierii contractului", avem posibilitatea de a majora pretul contractului avand in vedere art.97 , alin.3 din Hotararea nr.925/2006 referitor la pretul contractului ?

Multumesc.

Cronos

Post by Cronos » 27 Sep 2007, 11:55

mie mi se pare destul de clar alin. 3 al art. 97 din HG 925/2006, in sensul in ca, in situatia descrisa de tine, se poate modifica pretul contractului

myado

Post by myado » 01 Oct 2007, 14:12

da, categoric poti
mai poti totodata sa reziliezi contractul pe acelasi motiv in conditiile in care poti cumpara acelasi produs(aceeasi substanta activa) produs de alta firma mai ieftin...

SAM24

Re: achizitii

Post by SAM24 » 19 Oct 2007, 11:08

Draga mea, m-am confruntat cu situatia asta pt. ca sunt consilier juridic la un spital. Si noi, la fel ca si alte spitale, dupa ce am intrebat inclusiv la ANRMAP, i s-a spus ca avem o singura solutie: sa facem o noua licitatie deschisa pt. ca de exemplu, sciettaile comerciale stiau de mai bine de 2 ani ca ZENTIVA-SICOMED facea presiuni la Ministerul sanatatii sa li se mareasca preturile.Asa ca nu mai e vorba de interese comerciale care nu puteau fi prevazute la data incheierii contractului. Ai grija totodata ca, contractele in domeniul snaitar nu pot depasi o durata de 1 an

SAM24

Post by SAM24 » 19 Oct 2007, 11:18

myado wrote:da, categoric poti
mai poti totodata sa reziliezi contractul pe acelasi motiv in conditiile in care poti cumpara acelasi produs(aceeasi substanta activa) produs de alta firma mai ieftin...
Ei.......Draga mea sau dragul meu, nu poti rezilia un contract cel putin in domeniul sanitar, fara sa ai o nota justificativa si fara sa ai o procedura de achizitie-licitatie sau selectie de oferta pt. nol produs "mai ieftin" ca altfel sa vezi in caul unui control ce patesti daca iei la un pret "mai ieftin" fara justificare si fara procedura

maripe

Post by maripe » 19 Oct 2007, 19:37

Singura solutie este sa licitam din nou .

Merci mult .

Post Reply