Dosar judecat de 2 ori. E posibil???

Discutii privind procedura civila
laur

Dosar judecat de 2 ori. E posibil???

Post by laur » 20 Sep 2007, 22:41

Am si eu o intrebare sau mai bine zis o problema. Un proces se poate judeca de 2 ori?
Adica: primul dosar s-a judecat pe fond, in recurs, in apel si eu le-am castigat pe toate, avand astfel o hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu si pusa sub executare silita. In acest dosar am avut calitatea de reclamant. Nemultumit ca a pierdut, partea cealalta a deschis un nou proces, cu acelasi obiect, cerand ceea ce a cerut si anterior, devenind de data aceasta reclamant iar subsemnatul parat. Se poate asa ceva? Practic se judeca de 2 ori acelasi lucru. E normal? E posibil? Ce pot face? Procesul anterior s-a judecat in peste 2 ani de zile, iar la nici 2 luni de la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile de catre Curtea de apel, partea adversa a deschis acest nou dosar pe aceeasi tema si ma gandesc cu groaza ca vor urma inca 2 ani de proces.

Va rog mult de tot ajutati-ma cu un sfat ce as putea sa fac!!! Am mare nevoie de ajutor, pentru ca am termen peste 4 zile.

Multumesc mult de tot.

serafim

Post by serafim » 20 Sep 2007, 23:05

faceti copie dupa toaste sentintele si deciziile care le aveti normal definitive si irevocabile, apoi formulati "Intampinare " in care ridicati "exceptia autoritatii de lucru judecat " aratati ca intre d-voastra si reclamant a amai avut loc un proces in care au fost exact aceleasi parti, a avut acelasi obiect astfel existand identitate de parti si obiect...anexati sentintele si dovedirti astfel "auoritatea de lucru judecat " instanta va verifica si daca constata ca cele descrise de dvoastra sunt reale va hotara pe exceptie respingerea actiunii !

Spor la treaba !

laur

Post by laur » 20 Sep 2007, 23:14

serafim wrote:faceti copie dupa toaste sentintele si deciziile care le aveti normal definitive si irevocabile, apoi formulati "Intampinare " in care ridicati "exceptia autoritatii de lucru judecat " aratati ca intre d-voastra si reclamant a amai avut loc un proces in care au fost exact aceleasi parti, a avut acelasi obiect astfel existand identitate de parti si obiect...anexati sentintele si dovedirti astfel "auoritatea de lucru judecat " instanta va verifica si daca constata ca cele descrise de dvoastra sunt reale va hotara pe exceptie respingerea actiunii !

Spor la treaba !

Multumesc mult de tot pentru raspuns. Dar, la primul termen (inainte de vacanta judecatoreasca) am depus intampinare prin care am ridicat exceptia inadmisibilitatii cererii, iar judecatorul a unit-o cu fondul. Iar acum dupa ce m-am documentat mai mult, cred ca trebuia sa ridic exceptia autoritatii de lucru judecat. Acum mai pot face ceva?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 21 Sep 2007, 10:31

Ridici acum exceptia autoritatii de lucru judecat.
Soliciti ca instanta sa se pronunte pe aceasta exceptia caci nu are de ce sa o uneasca cu fondul, nu necesita administrarea de probe comune cu fondul; cauzei.

mariusms

Re: Dosar judecat de 2 ori. E posibil???

Post by mariusms » 21 Sep 2007, 10:53

laur wrote: Un proces se poate judeca de 2 ori?
Adica: primul dosar s-a judecat pe fond, in recurs, in apel si eu le-am castigat pe toate, avand astfel o hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu si pusa sub executare silita. In acest dosar am avut calitatea de reclamant. Nemultumit ca a pierdut, partea cealalta a deschis un nou proces, cu acelasi obiect, cerand ceea ce a cerut si anterior, devenind de data aceasta reclamant iar subsemnatul parat. Se poate asa ceva? Practic se judeca de 2 ori acelasi lucru. E normal? E posibil? Ce pot face? Procesul anterior s-a judecat in peste 2 ani de zile, iar la nici 2 luni de la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile de catre Curtea de apel, partea adversa a deschis acest nou dosar pe aceeasi tema si ma gandesc cu groaza ca vor urma inca 2 ani de proces.

Va rog mult de tot ajutati-ma cu un sfat ce as putea sa fac!!! Am mare nevoie de ajutor, pentru ca am termen peste 4 zile.

Multumesc mult de tot.
Eu nu cred ca este autoritate de lucru judecat, nefiind indeplinita conditia identitatii de parti prevazuta la art. 1201 Cod civil. Citez din practica CAB: "Potrivit art.1201 C.civ., este lucru judecat cand a doua cerere are acelasi obiect, este intemeiata pe aceeasi cauza si este facuta intre aceleasi parti, avand aceeasi calitate procesuala." CAB, decizia nr. 2658/1999.

axion

Post by axion » 21 Sep 2007, 16:27

marius, se poate...?

mariusms

Post by mariusms » 21 Sep 2007, 16:47

axion wrote:marius, se poate...?
Ce?

mariusms

Post by mariusms » 21 Sep 2007, 16:54

Art. 1201. Este lucru judecat atunci cand a doua cerere in judecata are acelasi obiect, este intemeiata pe aceeasi cauza si este intre aceleasi parti, facuta de ele si in contra lor in aceeasi calitate.

Ce se intelege prin aceeasi calitate? Este limpede ca trebuie sa fie tot parati sau reclamani, cum ar fi fost in primul litigiu.

PS: te bucuri pentru ca nu am acceptat pariul? Poti sa mai scrii acum, asa-i? :grin:

axion

Post by axion » 21 Sep 2007, 17:02

In scurt timp fac alt pariu! Te prinzi...

mariusms

Post by mariusms » 21 Sep 2007, 17:04

Iti recomand www.gamebookers.com.

axion

Post by axion » 21 Sep 2007, 20:31

Da, interesant. Dupa meciul de fotbal...

mariusms

Post by mariusms » 21 Sep 2007, 20:56

Pana la urma, ai spus ca este sau nu autoritate de lucru judecat in speta?

axion

Post by axion » 21 Sep 2007, 21:01

La fel ca attorneyatlaw; altfel, s-ar transforma intr-o forma a litispendentei.

mariusms

Post by mariusms » 21 Sep 2007, 21:02

axion wrote:La fel ca attorneyatlaw; altfel, s-ar transforma intr-o forma a litispendentei.
Are you sure? Are you really sure? 8O

Pentru atto am un respect deosebit, dar asta nu ma impiedica sa nu fiu de acord cu domnia sa in privinta interpretarii acestui caz.

axion

Post by axion » 21 Sep 2007, 21:04

Da.

Post Reply