Unei angajate i s-a desfacut Contr indiv de munca disciplinar.Pe data cand i s-a comunicat Decizia de sanctionare, si-a depus si o Demisie. Face contestatie in instanta si i se admite. Cunoscand ca nu s-a respectate intrutotul procedura cercetarii disciplinare, invoc in fata primei instante si depunerea demisie , solicitand in subsidiar(nu ca cerere reconventionala), ca in cazul in care instanta nu considera ca a fost respectata procedura de solutionare a cercetarii disciplinare, sa constate depunerea demisiei, fara preaviz, adica de la data la care i s-a si desfacut CIM-ul disciplinar. Constatarea demisiei mi s-a parut un lucru important pentru dosar, intrucat contestatoarea a cerut inclusiv reincadrarea pe vechiul post,plus plata salariului pe lunile ce au urmat de la desfacerea CIM. Insa in sentinta pronunta instanta nu a facut nici o referire la documentul depus ,respectiv demisia contestatoarei. Acum sunt in recurs.
1.Cum ar trebui sa fac ca instanta sa-mi ia in considerare demisia, astfel incat sa i se inchida cartea de munca cu aceeasi data la care i s-a inchis pe motiv disciplinar.(sau eventual exista posibilitatea de a anula decizia de concediere si emiterea unei decizii de inchidere CIM cu demisie si inregistrarea aceasta pe cale administrativa ulterior la ITM cu plata unei amenzi pentru intarziere,fara interventia instantei)
2.Convocarea in scris pentru desfasurarea cercetarii disciplinare este o conditie ad validitatem sau ad probationem, avand in vedere ca i s-a facut o convocare verbala si exista declaratia concediatei la dosar.
Multumesc :) si sper ca nu v-am plictisit cu speta asta lunga