URGENT

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
allynna

URGENT

Post by allynna » 19 Sep 2007, 16:19

Va rog, daca puteti da un raspuns la urm. problema.
O prietena m-a intrebat daca poate institui prin testament tutela asupra copilului ei.Ea trebuie sa nasca in urmatoarea perioada si vrea, ca in caz ca i se intampla ceva la nastere, copilul sa ramana la mama sa(deci bunica copilului). Deci nu tatalui.Mentionez ca ei nu sunt casatoriti.
Este posibil asa ceva?sau doar autoritatea tutelara poate incredinta copilul(eu asa stiam).
Cum s-ar putea proceda ca , in caz de deces al mamei la nastere,copilul sa ramana la bunica , si nu la tata?
Multumesc mult pt raspunsuri.

Sheridan

Post by Sheridan » 19 Sep 2007, 16:34

Mama nu poate decide peste ceea ce zice legea ,insa daca , in caz ca se intampla ceva tatal nu vrea sa se ocupe de copil ,sau nici macar nu il recunoaste are toate sansele sa fie incredintat bunicii.

allynna

Post by allynna » 19 Sep 2007, 16:39

Sheridan wrote:Mama nu poate decide peste ceea ce zice legea ,insa daca , in caz ca se intampla ceva tatal nu vrea sa se ocupe de copil ,sau nici macar nu il recunoaste are toate sansele sa fie incredintat bunicii.
Asa este.
Dar ea vrea , ca o masura de protectie, dinainte, sa faca in asa fel incat, daca ea moare, sa fie sigura ca,copilul va ramane la bunica, sa nu ramana la tata.
Am tot cercetat si nu gasesc nici o portita, singura chestie ar fi ca , daca ea moare, bunica sa faca o cerere la autoritatea tut., pt ai incredinta ei copilul, pe motiv ca tatal ar fi responsabil.

dasefx

Post by dasefx » 19 Sep 2007, 16:44

e bun motivul :lol:

:floare: :cafea: mai glumim

kinga

Post by kinga » 19 Sep 2007, 16:45

o intrebare daca imi permiti... tatal vrea sa recunoasca copilul???
la nastere la numele tatalui linie..........
ar mai exista o posibilitate.. bunica sa adopte copilul imediat dupa nastere

Sheridan

Post by Sheridan » 19 Sep 2007, 16:48

Se poate adopta un copil anume? Eu cred ca daca vrei si indeplinesti conditiile pt adoptie te pui pe lista si adopti ceea ei iti ofera,sau nu e asa?

allynna

Post by allynna » 19 Sep 2007, 16:49

kinga wrote:o intrebare daca imi permiti... tatal vrea sa recunoasca copilul???
la nastere la numele tatalui linie..........
ar mai exista o posibilitate.. bunica sa adopte copilul imediat dupa nastere
Da vrea sa il recunoasca.Aici e problema.
M-am gandit si eu la adoptia, dar e mult mai dificil, si mai greoaie procedura decat la tutela.

allynna

Post by allynna » 19 Sep 2007, 16:50

dasefx wrote:e bun motivul :lol:

:floare: :cafea: mai glumim
Scz., iresponsabil, am vrut sa spun.
SUnt un pic in criza de timp. :grin:

kinga

Post by kinga » 19 Sep 2007, 16:53

Sheridan wrote:Se poate adopta un copil anume? Eu cred ca daca vrei si indeplinesti conditiile pt adoptie te pui pe lista si adopti ceea ei iti ofera,sau nu e asa?
cunosc bunici care au adoptat nepotica... :razz:

kinga

Post by kinga » 19 Sep 2007, 16:54

si alina... iresponsabil.. cu acte in regula... sau????

Sheridan

Post by Sheridan » 19 Sep 2007, 16:54

kinga wrote:
Sheridan wrote:Se poate adopta un copil anume? Eu cred ca daca vrei si indeplinesti conditiile pt adoptie te pui pe lista si adopti ceea ei iti ofera,sau nu e asa?
cunosc bunici care au adoptat nepotica... :razz:
Cu sau fara spaga? :grin: Recent sau mai demult?

allynna

Post by allynna » 19 Sep 2007, 16:57

kinga wrote:si alina... iresponsabil.. cu acte in regula... sau????
nu cunosc multe detalii, :( atat stiu ca vrea ca bebe sa ramana la bunica, in caz de deces la nastere.
O fi avand ea motivele ei, sa nu vrea sa ramana la tata.

allynna

Post by allynna » 19 Sep 2007, 16:59

si m-a intrebat daca se poate sa lase o dispozitie testamentara referitoare la acest lucru.
Dar nu se poate(din cate stiu eu). :( In sensul ca, nu stiu ce putere poate avea in instanta o asemenea dispozitie.

Post Reply