Dosarul de executare al instantei
Dosarul de executare al instantei
Am un dosar de executare de pe vremea cand potrivit art.373 ind.3 pct.3 era obligatoriu ca executorul judecatoresc sa depuna cate un exemplar al fiecarui act de executare, in termen de 48 de ore de la efectuara cestuia.
Acest art. a fost modificat prin Legea nr:459/2006, iar pct.3 nu se mai aplica.
Ma judec intro contestatie la care a fost atasat doar dosarul de executare al instantei(instanta nedorind sa-l ceara si pe cel de executare al bej-ului, lucru care nu ma deranjeaza). In acest dosar de executare, ultimile acte intocmite de executor si depuse la dosarul de executare al instantei sunt foarte vechi (de vreun an).
Concret: vreau , si nu stiu cum sa cer instantei sa constate starea in care se afla acest dosar, sa consemneze ca ultimul act este cu data de....pentru ca mi-e teama ca acest executor sa nu-l mai completeze si cu alte acte.
Cum ar trebui sa procedez?
Acest art. a fost modificat prin Legea nr:459/2006, iar pct.3 nu se mai aplica.
Ma judec intro contestatie la care a fost atasat doar dosarul de executare al instantei(instanta nedorind sa-l ceara si pe cel de executare al bej-ului, lucru care nu ma deranjeaza). In acest dosar de executare, ultimile acte intocmite de executor si depuse la dosarul de executare al instantei sunt foarte vechi (de vreun an).
Concret: vreau , si nu stiu cum sa cer instantei sa constate starea in care se afla acest dosar, sa consemneze ca ultimul act este cu data de....pentru ca mi-e teama ca acest executor sa nu-l mai completeze si cu alte acte.
Cum ar trebui sa procedez?
ANCA , iti multumesc pt. raspuns!
De ce intreb: in acest dosar de executare nu exista nimic din care sa rezulte ca executorul ar fi trimis aceste acte de executare in mod oficial! Ma gandesc ca le-a depus personal, direct in dosar!
Te rog, in baza carei prev,. executorul este(era) obligat sa completeze dosarul de executare al instantei prin trimiterea actelor de executare cu confirmari de primire (daca la acest gen de confirmare te referi) ???ANCA wrote: dosarul nu poate fi completat fara a avea dovezi de confirmare in spate..
De ce intreb: in acest dosar de executare nu exista nimic din care sa rezulte ca executorul ar fi trimis aceste acte de executare in mod oficial! Ma gandesc ca le-a depus personal, direct in dosar!
toate actele de executare se inainteaza partilor sau tertilor pe baya de procese verbale de predare primire, prin agenti procedurali, agenti postali... toate aceste acte se inregistreaza in borderouri de corespondenta si in registrul general de corespondenta..
de exemplu un proces verbal se inainteaza debitorului prin serviciile Postei Romine si atunci exista borderoul de corespondenta din ziua in care a fost depus la Posta cu stampila Postei din ziua respectiva, exista procesul vrebal de predare primire al agentului postal care su inapoiaza executorului pentru a avea dovada implinirii procedurii de comunicare pe care exista stampila Postei si semnatura agentului postal plus data remiterii
mai exista axcel registru de corespondenta unde la rubrica iesiri trebuie sa figure data iesirii de la birou exec. felul actului , numaral actului si data intrarii confirmarii actului..
vezi Lg. 188/2000 ;i C. pr.civ.
de exemplu un proces verbal se inainteaza debitorului prin serviciile Postei Romine si atunci exista borderoul de corespondenta din ziua in care a fost depus la Posta cu stampila Postei din ziua respectiva, exista procesul vrebal de predare primire al agentului postal care su inapoiaza executorului pentru a avea dovada implinirii procedurii de comunicare pe care exista stampila Postei si semnatura agentului postal plus data remiterii
mai exista axcel registru de corespondenta unde la rubrica iesiri trebuie sa figure data iesirii de la birou exec. felul actului , numaral actului si data intrarii confirmarii actului..
vezi Lg. 188/2000 ;i C. pr.civ.
Iti multumesc ANCA, toate informatiile primite de la tine sunt foarte valoroase ptr. mine!!!
Acum, rog foarte mult pe cei care stiu ce ar trebui sa fac, cum sa cer instantei sa constate ca in acest dosar de executare ultimul act este de la o anumita data?
Fac o cerere pe aceasta contestatie de asigurarea dovezilor? Daca afla executorul, prin creditor de ceea ce vreau sa fac, nu cumva poate completa acest dosar, desi nu mai este obligatorie completarea lui?
Va rog, am termen saptamana viitoare si nu stiu cum sa actionez!
Acum, rog foarte mult pe cei care stiu ce ar trebui sa fac, cum sa cer instantei sa constate ca in acest dosar de executare ultimul act este de la o anumita data?
Fac o cerere pe aceasta contestatie de asigurarea dovezilor? Daca afla executorul, prin creditor de ceea ce vreau sa fac, nu cumva poate completa acest dosar, desi nu mai este obligatorie completarea lui?
Daca da, atunci si nulitatile lipsei comunicarilor si citarilor sunt aceleasi?cristal wrote:Procedura de citare si comunicarea actelor de procedura prev. de codul de proc.civ.(art.85 si urm), se aplica si in cadrul executarii silite?
Este executoru jud. obligat sa procedeze conf. art.85 si urm cpc?
Cum pot cere constatarea acestor nulitati, pe calea contestatiei la executare?
Orice sfat ma ajuta!cristal wrote: Acum, rog foarte mult pe cei care stiu ce ar trebui sa fac, cum sa cer instantei sa constate ca in acest dosar de executare ultimul act este de la o anumita data?
Chiar nu stiu cum sa procedez!