inceputul unui proces

Discutii privind procedura civila
Post Reply
incepator

inceputul unui proces

Post by incepator » 11 Sep 2007, 15:28

Buna ziua,
avand in vedere faptul ca sunt la inceput de drum m-am gandit ca poate ma puteti indruma si pe mine. Sunt un cj angajat la un SRL si din pacate nu am la cine apela pentru un sfat si imi lipsesc si ceva notiuni de baza :oops: .
Primul meu proces va incepe saptamana viitoare si din pacate am o nelamurire , cand mi se va acorda primul cuvant , in calitate de reclamant , ce anume trebuie sa spun , sa prezint cazul sau sa spun care sunt pretentiile mele ?
O alta intrebare , in cazul in care o firma suspenda contractul unei persoane pentru neplata facturilor , pe durata suspendarii se mai emite factura pentru plata abonamentului?
Stiu ca sunt intrebari al caror raspuns trebuia sa il cunosc dar ........
In speranta ca ma veti intelege avand in vedere ca si voi ati fost incepatori ,

Va multumesc

adnonses

...........

Post by adnonses » 11 Sep 2007, 18:51

la prima intrebare:cuvantul ti se va da mai intai pe exceptii dupa aceea pe probe.
la a doua intrebare,contractul este suspendat sau reziliat?

jojo

Re: inceputul unui proces

Post by jojo » 12 Sep 2007, 00:10

incepator wrote: Primul meu proces va incepe saptamana viitoare si din pacate am o nelamurire , cand mi se va acorda primul cuvant , in calitate de reclamant , ce anume trebuie sa spun , sa prezint cazul sau sa spun care sunt pretentiile mele ?
inainte de inceperea sedintei, ceri dosarul de la grefiera:
vezi daca nu este procedura, cere cauza la amanari fara discutii, daca s-a depus intampinare/reconventionala, ceri sa iti comunice si termen scurt pt studiu.

daca totul e ok, zii ca fiind primul termen de judecata, iti sustii actiunea asa cum ai formulat-o in scris, pe urma probe/cereri daca ai de propus.
s-ar putea sa faceti fondul, mai rar la primul termen, dar se intampla, si atunci sa faca bine sa iti admita cererea, cu sau fara cheltuieli de judecata.
nu te-ntinde prea tare in povesti, ca n-au rabdare juzii

bafta multa! :cafea:

da, facturile se emit pana la expirarea/rezilierea contractului.

axion

Post by axion » 12 Sep 2007, 00:17

Este incepator, asadar:

te duci in sala de dimineata, "vizionezi" spectacolul asteptand ordinea la care esti (nu te treci la amanari), cand iti vine randul faci ca ceilalti, iti expui cazul pe scurt si foarte respectuos. Nu soliciti cuvantul in, eventual, contrareplica, daca va fi cazul.

Prima impresie este importanta!

serafim

Post by serafim » 12 Sep 2007, 02:50

:-D axion mama de ce il incurci ???
daca ai primul termen si esti :
1. RECLAMANT - te duci in sala la ora scrisa pe citatie, cand intra grefiera l soliciti dosarul in baza nr. de ordine din lista atasata pe usa sau cea existenta pe masa avocatilor...in fata.
- te uiti cum a zis si Jojo daca ai prodcedura...si anume daca paratul a primit si semnat de primire citatia;

- daca vrei stai in sala cum ti-a recomandat axion , daca nu soliciti cauza la amanari fara discutii, mai ales daca s-a depus intampinare...pt. studiul intampinarii
- DACA nu ai delegatie depusa la dosar sa reprezinti institutia in acea cauza este bine sa o depui acum la primul termen !!!!

2.PARAT
cu 5 zile inainte depui intampinare !!!!
stai pana cere reclamantul cauza, o ceri tu daca nu este prezent si soliciti un termen sa studieze acesta intampinarea asta in cazul in care nu i s-a comunicat;

Post Reply