Am luat amenda... :)

Discutii privind Contenciosul Administrativ
luc4s

Am luat amenda... :)

Post by luc4s » 05 Sep 2007, 18:36

Am fost vara asta la Mamaia, in concediu, cu o masina care este proprietate a parintilor, dar e folosita doar de mine.
Intr-o zi am mers la Aqua Magic si nu am gasit loc de parcare, cu toate ca am cautat 2o minute.
Am parcat-o pe spatiul verde si seara, cand m-am intors la masina, am vazut ca era un fluturas in geam, unde scria sa nu parcam pe spatiul verde, dar am crezut ca e doar avertisment.
Acum cateva zile, proprietarul masinii(mama mea :oops: ) au primit amenda(cu poza atasata, cu masina parcata pe spatiul verde :) )
I-am spus mamei sa ia de la serviciu o adresa ca a lucrat in ziua aia si am contestat pv de sanctionare ca netemeinic.
Din ce stiti voi, dupa ce anuleaza amenda, imi mai intocmesc si mie pv de sanctionare? (nu ca m-ar afecta f mult, ca oricum nu am nimic pe numele meu :mrgreen: )
Nu am trimis contestatia in 2 exemplare, ci doar in 1.
Ma gandesc ca daca juristul lor o sa ceara un exemplar poate o sa imi faca adresa astia sa le mai dau 1 si mai trece timpul(poate se fac 6 luni :razz: )
Am cerut, conform art 242 alin 2, judecarea in lipsa
M-am gandit ca nu cumva sa nu se prezinte juristul lor , sa nu se suspende si sa nu se perime intr-un an.
Am omis ceva?
Oricum ar fi prea tarziu, ca a fost trimisa astazi contestatia... :?

axion

Post by axion » 05 Sep 2007, 19:52

Ar trebui si doi martori care sa declare ca autoturismul a fost furat...

axion

Post by axion » 05 Sep 2007, 20:01

Intrebare legitima: esti posesor de licenta, in drept?

luc4s

Post by luc4s » 05 Sep 2007, 21:17

axion wrote:Intrebare legitima: esti posesor de licenta, in drept?
De ce intrebi? :-|

jojo

Post by jojo » 06 Sep 2007, 05:26

lucasule, a primit mama ta adresa prin care comunitarii solicita sa declare datele de identificare ale persoanei careia a fost incredintata masina in data ...ora ...?

axion wrote:Intrebare legitima: esti posesor de licenta, in drept?
raspuns bastard: clean up, go home

luc4s

Post by luc4s » 06 Sep 2007, 06:57

JOJO wrote:lucasule, a primit mama ta adresa prin care comunitarii solicita sa declare datele de identificare ale persoanei careia a fost incredintata masina in data ...ora ...?

Nu a primit, pt ca atunci ar fi spus ca am condus-o eu. :grin:
De asta am si facut contestatie.
Politia trimite adresa prin posta si intreaba.
Se pare ca astia de la Primaria Constanta de la Directia Corp Control nu au auzit de asa ceva.
Voiam sa intreb asta:cat dureaza la instanta?
Au astia timp sa ceara datele si sa ma sanctioneze pe mine sau se lasa pagubasi? :)

PS:Si ce praf faceam daca ii prindeam la masina...
Cum sa imi dea amenda, in conditiile in care am cautat 20 minute un loc de parcare.
Si erau scoruri dintr-alea de 30000 ora, dar tot as fi lasat masina, sa stea in siguranta.
In fluturasul de pe geam imi spunea sa-mi parchez masina in parcarea hotelului din apropiere, dar oare s-au uitat sa vada ca parcarea era full?
Ce sa le mai ceri? :-x
Pusi pe japca :pig:

kaela

Post by kaela » 06 Sep 2007, 13:54

tu ori faci mishto, ori chiar crezi ce scrii...chiar are imprtanta ca ei nu au destule locuri de parcare/ cert e ca tu nu aveai dreptul sa parchezi si ai fost sanctionat; au si poza, cam ce crezi ca ai putea face/ numai daca gasesti un motiv de nulitate in pv
si daca te gandesti la prescriptie, las-o moarta

axion

Post by axion » 06 Sep 2007, 15:42

...cred ca sunt sanse...insista, dupa ce citesti OG 2/2001...EVENTUAL, CU MODIFICARI...

axion

Post by axion » 06 Sep 2007, 16:04

Ptr. JOJO:

Stimatul interlocutor Luc4s este politist; tot mesajul lui este un "nonsens", dpdv juridic. Sunt convins ca este licentiat, la "apelul de seara", in drept, dupa cum sunt convins ca este doar un "tablagiu".

Si apropo, sunt acasa...

luc4s

Post by luc4s » 06 Sep 2007, 18:23

Bine ca esti tu mai breaz, Axion.
Eu ma ghidez dupa vorba aia care spune ca, daca te bagi in albie, te mananca porcii.
Asa ca ma abtin, si in privinta ta, si cu privire la ce ai spus.

Oricum, esti liber sa spui ce ti s-a parut ciudat in postarea mea.
Poate ma inveti si pe mine ceva din nemarginita ta experienta :-D
kaela wrote:tu ori faci mishto, ori chiar crezi ce scrii...chiar are imprtanta ca ei nu au destule locuri de parcare/ cert e ca tu nu aveai dreptul sa parchezi si ai fost sanctionat; au si poza, cam ce crezi ca ai putea face/ numai daca gasesti un motiv de nulitate in pv
si daca te gandesti la prescriptie, las-o moarta
Am spus faza cu locurile de parcare ca fapt divers, ca sa arat ca nu am fost nesimtit.
Ce era sa fac, sa nu mai merg la parcul de distractii?
Doar eram in concediu.
Oricum ar fi, s-ar putea sa treaca 6 luni si sa scap.
Daca nu, macar sa ramana amenda pe numele meu, si nu al parintilor, sa nu aiba probleme cand platesc impozitul.

axion

Post by axion » 06 Sep 2007, 18:34

Tu "scapi", dar persoana care a facut plangereNU...

Cat despre depunerea "contestatiei" intr-un singur exemplar vezi art. 155 indice 1 C.proc.civ.

jojo

Post by jojo » 06 Sep 2007, 18:46

Lucas, e ok ce si cum ai facut, contesatia ai expediat-o direct la instanta, da? ar fi in favoarea ta, de aia.
iti da termen cam prin noiembrie, trimite un exemplar pentru comunicare cu intimata, daca in probatiune ai depus adeverinta de la job si nu ceri audierea martorilor, prin decembrie ramane in pronuntare.
cu putin noroc le omori timpul comunitarilor si nu mai apuca sa te afle.

jojo

Post by jojo » 06 Sep 2007, 18:47

axion wrote:Tu "scapi", dar persoana care a facut plangereNU...
BA DA.

axion

Post by axion » 06 Sep 2007, 18:57

Iti multumesc pentru explicatii si nu doresc sa te contrazic.

Momentan eu "mizez" pe art. 155 indice 1 C.proc.civ.

luc4s

Post by luc4s » 06 Sep 2007, 19:46

JOJO wrote:Lucas, e ok ce si cum ai facut, contesatia ai expediat-o direct la instanta, da? ar fi in favoarea ta, de aia.
iti da termen cam prin noiembrie, trimite un exemplar pentru comunicare cu intimata, daca in probatiune ai depus adeverinta de la job si nu ceri audierea martorilor, prin decembrie ramane in pronuntare.
cu putin noroc le omori timpul comunitarilor si nu mai apuca sa te afle.
Merci Jojo pt timpul acordat :)
Eu am trimis un exemplar pt ca m-am gandit ca o sa-mi trimita adresa si o sa-mi ceara al 2 lea exemplar, si asa mai trece timpul.
Am procedat gresit?
Sa le trimit prin posta al 2 lea exemplar?
La judecatorie, sau la Primarie direct?

axion wrote:

Momentan eu "mizez" pe art. 155 indice 1 C.proc.civ.
Art. 155. - Amanarea judecatii in temeiul invoielii partilor nu se poate incuviinta decat o singura data in cursul instantei.
Dupa o asemenea amanare, judecata, daca partile nu staruiesc, va fi suspendata si nu va fi redeschisa decat dupa plata sumelor prevazute de legea timbrului pentru redeschiderea pricinilor.
Instanta este obligata sa cerceteze daca amanarea ceruta de amandoua partile pentru un motiv anumit nu tinde la o amanare prin invoiala partilor; este socotita ca atare cererea de amanare la care cealalta parte s-ar putea impotrivi.

Axioane, eu nu cer nici o amanare :o
Ori nu am eu codul care trebuie, ori mizezi tu aiurea
Si astept inca sa imi spui in ce consta nonsensul din postul meu.
In cazul in care am gresit ceva, imi asum acea greseala.
Ori esti tu genul care te bagi in seama de aiurea pt ca ti-s "dragi" cei din breasla mea?

Post Reply