Divort cetatean italian
Divort cetatean italian
Am nevoie de cateva lamuriri,ea este cetatean roman si el cetatean italian,m-ar interesa urmatoarele aspecte:instanta competenta teritorial,si unde il citez pe parat,si hotararea trebuie legalizata prin Miniosterul Afacerilor externe?Va multumesc
...................
JOJO.............iti multumesc ca esti prima .......ca intotdeauna.Au locuit in Italia impreuna,ea a venit in Romania si vrea sa divorteze.
Ma uit la 617 Cpc. si zice ca la domiiliul reclamantului,sau sa inteleg ca nu se aplica cand este cetatean strain?
Ma uit la 617 Cpc. si zice ca la domiiliul reclamantului,sau sa inteleg ca nu se aplica cand este cetatean strain?
in cazul in care sotii au domiciliul comun in strainatate si casatoria s-a inregistrat in Romania, competenta de a solutiona divortul revine Jud. sect. 1 Buc. (dec. 3295/2003 www.just.ro)
practic n-am avut divort in care parte sa fie cetatean strain, dar asa ca idee...incearcasa nregistrezi certificatul de casatorie in Romania in temeiul 119/1996 42/3.
practic n-am avut divort in care parte sa fie cetatean strain, dar asa ca idee...incearcasa nregistrezi certificatul de casatorie in Romania in temeiul 119/1996 42/3.