Inchisoare pentru neplata pensiei de intretinere
Inchisoare pentru neplata pensiei de intretinere
Poate face inchisoare fostul sot, daca nu a platiti niciodata de bunavoie pensia de intretinere?
Cum adica nu a platit de bunavoie niciodata?
Important este ca a platit.
Pentru ca infractiunea de abandon de familie sa existe este necsar ca inculpatul sa nu fi platit, vreme de 2 luni de zile, cu rea credinta, pensia de intretinere stabilita de instanta.
Dar daca imi este permis a intreba, de ce vrei sa-l bagi la puscarie pe tatal copilului tau?
Important este ca a platit.
Pentru ca infractiunea de abandon de familie sa existe este necsar ca inculpatul sa nu fi platit, vreme de 2 luni de zile, cu rea credinta, pensia de intretinere stabilita de instanta.
Dar daca imi este permis a intreba, de ce vrei sa-l bagi la puscarie pe tatal copilului tau?
Re: Poprire salariu
am o intrebare va rog: cum aflu daca instanta a trimis sau nu adresa de infiintare a popririi asupra salariului la unitatea la care lucreaza? eu am divortat in 2010 si nu am primit pensie alimentara pana acum. mi-aduc aminte ca am solicitat virarea directa din salariul fostului sot a pensiei alimentare si judecatoare a pronuntat acest termen de "poprire de salariu" dar apoi nu s-a mai intamplat nimic. ce as putea face acum inafara de a depune plangere penala? multumesc!attorneyatlaw wrote:poti depune plangerea indata ce hotararea ramane definitiva. dar de asemenea poti ruga instanta sa trimita adresa de infiintare a popririi asupra salariului la unitatea in care lucreaza (executarea silita in materia pensiei de intretinere se face de catre instanta, nu de executor)