Acte care sa dovedeasca domiciliul

Familiei
Post Reply
RoJackal

Acte care sa dovedeasca domiciliul

Post by RoJackal » 25 Aug 2007, 08:34

Buna ziua tuturor,

As avea nevoie de cateva lamuriri/informatii privind actele necesare dovedirii domiciliului unei persoane.
Pe scurt situatia mea sta cam asa :
Sunt in proces de divort cu sotia, am depus apel la hotararea prin care i-a fost incredintat minorul, urmatorul termen va fi in septembrie.
Problema mea este ca sotia este plecata in Italia , a lasat minorul in grija parintilor ei care nu imi dau voie sa il vizitez pe motiv ca hotararea prin care se stabileste programul e vizitare nu este definitiva, si sotia de intoarce in tara doar o data la 2 luni doar pentru a participa la proces (practic la un termen cere amanare pentru ca nu se poate prezenta si la urmatorul vine in tara).

Cum pot dovedi in fata instantei ca sotia domiciliaza de fapt in Italia si minorul este lasat in grija parintilor ei ?
Care sunt actele/dovezile acceptate de catre instanta in acest tip de situatii ?

Va multumesc pentru raspunsuri.

axion

Post by axion » 25 Aug 2007, 08:42

O proba care nu intereseaza pe nimeni.
Daca bunicii minorului nu-ti dau voie sa iei legatura cu minorul, procedeaza astfel:

pe penal, plangere impotriva sotiei pentru abandon de familie, suspendarea apelului pana la solutionarea plangerii penale, dupa solutionarea plangerii penale-dar trebuie sa mergi pana la capat- minorul iti va fi incredintat.

jojo

Re: Acte care sa dovedeasca domiciliul

Post by jojo » 25 Aug 2007, 08:42

RoJackal wrote:Cum pot dovedi in fata instantei ca sotia domiciliaza de fapt in Italia si minorul este lasat in grija parintilor ei ?
cu martori
solicita si refacerea anchetei sociale

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 25 Aug 2007, 10:59

Axion,
nu merge abandonul de familie,pe nici o litera.
Jojo are dreptate,poti dovedi cu martori.
Eu zic ca asa ai sanse,cata vreme legea arata ca minorii se incredinteaza la parinti (nu la bunici) ,si e de necontestat ca asta presupune prezenta fizica langa copii.

axion

Post by axion » 25 Aug 2007, 11:12

Este o parere, ti-o respect.

krisstina

Post by krisstina » 25 Aug 2007, 11:45

RoJackal wrote: Problema mea este ca sotia este plecata in Italia , a lasat minorul in grija parintilor ei care nu imi dau voie sa il vizitez pe motiv ca hotararea prin care se stabileste programul e vizitare nu este definitiva.
Se poate introduce cerere de ordonanta presedintiala pentru vizitarea minorului, urgenta fiind aceea ca raporturile tata - minor si dreptul la viata familiala pot fi afectate daca nu se permite legatura cu minorul. Ordonanta este executorie, astfel incat bunicii nu mai pot invoca faptul ca hotararea nu e definitiva. Daca tot nu va lasa sa vizitati minorul, le spuneti ca, din cauza lor, sotia poate ajunge sa faca inchisoare pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului. Daca tot nu se lasa, mergeti cu executorul.

jojo

Post by jojo » 25 Aug 2007, 12:45

krisstina wrote:Se poate introduce cerere de ordonanta presedintiala pentru vizitarea minorului, urgenta fiind aceea ca raporturile tata - minor si dreptul la viata familiala pot fi afectate daca nu se permite legatura cu minorul. Ordonanta este executorie, astfel incat bunicii nu mai pot invoca faptul ca hotararea nu e definitiva.
Kriss, nu se poate cere program de vizitare pe calea ordonantei din moment ce minorul nu este incredintat prin sentinta definitiva unuia dintre parinti.
Nu-i ca la divort, cand paralel soliciti incredintarea sau evacuarea prin ordonanta, pana si aici scartie, ca oarecum e o antepronuntare. Insa asta este alta treaba, doar zic.
In schimb tatal poate vizita copilul fara nicio piedica pana la solitionarea apelului.

krisstina

Post by krisstina » 25 Aug 2007, 13:11

Sunt sigura ca se poate. Este dat exemplul acesta si in cursul selectiv al lui Ciobanu. Sunt indeplinite toate conditiile: urgenta, caracterul vremelnic si nu se prejuda fondul in niciun caz. Tatal cere protectia autoritatii pentru a nu mai fi impiedicat sa-si viziteze copilul.

De fapt, exista deja o hotarare, chiar daca nedefinitiva, ar ramane doar sa se ceara executarea ei vremelnica.

jojo

Post by jojo » 25 Aug 2007, 14:41

stiu ce zici Kriss, cunosc si exemplul dat de boroi, nu insist prea tare sa te contrazic, insa in practica cererea de ordonanta prin care se solicita stabilirea unui program de vizitare provizoriu se cam respinge, cat timp minorul nu este incredintat si nu are domiciliul stabilit la unul dintre parinti.
in fine.

nu inteleg cu executarea vremelnica, a sentintei de fond?

Post Reply