interviu admitere INM

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
dharana

interviu admitere INM

Post by dharana » 22 Aug 2007, 15:26

Stiu ca e prea devreme sa va intreb dar poate exista printre voi cineva care a sustinut anul trecut examen de admitere Inm si poate ca din auzite stie ceva despre proba de interviu,cam in ce consta,te intreaba din materia propusa sau pur si simplu vor sa vada cum gandesti,cum reactionezi,iti dau spete anume,o situatie de fapt...orice barfa ce ati auzit-o,mi-ar fi de folos pentru ca e prima data cand candidez si chiar nu stiu in ce consta proba asta iar pe site-ul INM multe detalii nu se dau...pls da-ti un semn

allynna

Re: interviu admitere INM

Post by allynna » 22 Aug 2007, 19:22

dharana wrote:Stiu ca e prea devreme sa va intreb dar poate exista printre voi cineva care a sustinut anul trecut examen de admitere Inm si poate ca din auzite stie ceva despre proba de interviu,cam in ce consta,te intreaba din materia propusa sau pur si simplu vor sa vada cum gandesti,cum reactionezi,iti dau spete anume,o situatie de fapt...orice barfa ce ati auzit-o,mi-ar fi de folos pentru ca e prima data cand candidez si chiar nu stiu in ce consta proba asta iar pe site-ul INM multe detalii nu se dau...pls da-ti un semn
Buna.
Eu nu am sustinut interviu.
Dar stiu de la directorul inm care venise in vizita la facult. la un curs special sa ne incante cat de frumos e la inm, ca cica, se testeaza aptitudini, calitati, etica, deontologie, etc, sinceritate chiar, si a dat un exemplu in acest sens.
Cica la intrebat pe un candidat daca el ar fi avocat si mama lui ar fi grav bolnava si ar avea nevoie de o suma de bani urgent, ar face compromisul de a imprumuta de la nush cine, nu imi amintesc exact detalii. Faza era ca , candidatul a raspuns : nNu, niciodata nu as face asa ceva!"
situatie stupida, si toti membrii comisiei au inceput sa rada.
Ideea e ca sa nu incercam sa pacalim comisia, si bla, bla, sa fim sinceri.
Asta e tot ce stiu despre interviu.
Poate cei care l-au sustinut sa dea mai multe detalii.

mariusms

Post by mariusms » 22 Aug 2007, 19:25

Se pun intrebari care tin de deontologia acestei profesii.

cyclop

Post by cyclop » 22 Aug 2007, 19:48

Ideea e ca tu stii ce vor oamenii aia sa auda de la tine, asa ca stii ce tren sa le spui. Nu tren sa ai emotii.

axion

Post by axion » 22 Aug 2007, 19:53

Raspuns eronat:
"oamenii" vor sa-ti cunoasca personalitatea: buna, rea, nu are importanta, insa daca este fluctuanta...

Daca esti sincer, treci interviul.

Nu aveti permis de conducere? Cu acea ocazie ati discutat cu un psiholog.
Daca vreti relatii, dati 50 lei psihologului auto si, in trei minute, iti explica ce se urmareste la un interviu!

cyclop

Post by cyclop » 22 Aug 2007, 19:56

axion wrote:Raspuns eronat:
"oamenii" vor sa-ti cunoasca personalitatea: buna, rea, nu are importanta, insa daca este fluctuanta...

Daca esti sincer, treci interviul.

Nu aveti permis de conducere? Cu acea ocazie ati discutat cu un psiholog.
Daca vreti relatii, dati 50 lei psihologului auto si, in trei minute, iti explica ce se urmareste la un interviu!
Confunzi interviul cu testarea psihologica. Pe bune...

axion

Post by axion » 22 Aug 2007, 20:01

Se poate sa ma insel, sa confund cele doua aspecte.

Te-ai intrebat de ce s-au obtinut, anul trecut, rezultate extrem de "penibile" la acest interviu; sunt pe csm, poti verifica.

Un magistrat care spune "ceea ce crede ca ar trebui" nu are calitatile necesare pentru profesie, nu este independent, dovedeste servilism. Cand ai o parere ti-o aperi cu forta argumentelor.
Concluzia ...

mariusms

Post by mariusms » 22 Aug 2007, 20:11

Are dreptate Ciclopul. Punct.

cyclop

Post by cyclop » 22 Aug 2007, 20:15

E drept ca, in cele mai multe cazuri ceea ce vrea comisia sa auda coincide cu ceea ce gandeste candidatul. Pana la urma, sunt chestii de bun simt.
Ceva la modul : "E bine sa furi?" si tu raspunzi "NU!". Bine, un pic mai voalata formularea :grin: .
De-asta spuneam ca stii ce vor s-auda de la tine.
Si, ca veni vorba de rezultatele de anu trecut, ai exagerat putin cu rezultate extrem de "penibile", n-au fost chiar asa. Mai mici decat in 2005, ce-i drept, da nu penibile.

axion

Post by axion » 22 Aug 2007, 20:22

Rezultate la interviu!

Nu candidezi pentru I.C.C.J., solutia pronuntata la judecatorie are cale de atac. De ce, daca rationamentul tau este perfect?

Nu cauta "genii", ci doar persoane care sunt capabile sa aiba o parere.

cyclop

Post by cyclop » 22 Aug 2007, 20:41

Ok, sintetizam.
Cauta sa vada moralitate, spontaneitate, mod de a reactiona la anumite situatii, mimica, gesturi, limbaj, etc...
N-are nicio legatura cu oamenii cu pareri, geniile, ICCJ, cai de atac, instante de control...

axion

Post by axion » 22 Aug 2007, 20:49

Cred ca, in ipoteza in care ajungi la interviu, si-ti doresc asta, trebuie sa le spui ceea ce doresc sa auda acesti membrii!

Problema reala: de unde stii ce vrea fiecare membru al comisiei?

cyclop

Post by cyclop » 22 Aug 2007, 21:00

Multamn de urare, dan, din fericire, nu mai e cazun.

Repet, majoritatea intrebarilor sunt de bun simt, asa ca n-ai cum sa nu stii ce trebuie sa spui. E lesne. Nu interviul e problema.

axion

Post by axion » 22 Aug 2007, 21:08

Serios? Vezi. absolventii facultatii de drept nu exceleaza in matematica; in fapt, sunt aproape "analfabeti" in acest domeniu.

Ce se intampla daca ai un punctaj de 80 la grila, nota 5 la interviu si 5 la testul logic?

cyclop

Post by cyclop » 22 Aug 2007, 21:13

axion wrote:
Ce se intampla daca ai un punctaj de 80 la grila, nota 5 la interviu si 5 la testul logic?
Pici :grin:

Post Reply