nishte grile

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
bobocu

Post by bobocu » 14 Aug 2006, 11:47

daca decuius este sa zicem parintele mamei decedate atunci descendentii din ipoteza noastra o reprezinta doar pe mama nu si pe tata pt ca el nu are vocatie la mostenire si viceversa
in principiu cred ca la asta se refera formularea
Voineag ce zice

bog28

Post by bog28 » 14 Aug 2006, 11:50

doar b)

bog28

Post by bog28 » 14 Aug 2006, 11:54

io zic ca mai degaraba se refera la descendenti ai lui decuius deci nepoti, stranepoti etc
- desigur ca aceasta ipoteza a fost avuta in vedere, dar este exclusa si ipoteza pe care am propus-o si neavuta in vedere ?

bobocu

Post by bobocu » 14 Aug 2006, 12:00

da este pt ca in cazul asta descendentii nu sunt ai lui decuius ci doar ai parintilor, pt decuius sunt mostenitori din clasa IV
Asta in cazul in care mergem pe rationamentul ca intrebarea se refea doar la descendentii lui decuius

LexLegis

Post by LexLegis » 14 Aug 2006, 12:20

Dar pe noi ne intereseaza descendentii lui de cuius si nu ai parintilor....

bobocu

Post by bobocu » 14 Aug 2006, 12:21

exact

LexLegis

Post by LexLegis » 14 Aug 2006, 12:27

Raspunsul lui Voineag b e f clar.Sa nu complicam totusi lucrurile acolo unde chiar nu este necesar!E clar ca e vorba de nepoti- parinti decedati- bunici.Nepotii sunt descendenti de gradul 2 si vin la mostenire prin reprezentare, impartirea facandu-se pe tulpini!Cam asta cred eu ca e situatia!

LexLegis

Post by LexLegis » 14 Aug 2006, 12:43

Bog28 a scris:
icon_arrow.gif daca "parintii decedati" erau unchi/matusa a defunctului, si deci, "descendentii de acelasi grad" sunt veri primari icon_question.gif 04.gif

verii primari nu pot veni la mostenire prin reprezentarea propriilor parinti(unchii sau matusile defunctului)!!!- vezi Fr.Deak, ed univ juridic, Bucuresti, 2002, pag.80.

bog28

Post by bog28 » 14 Aug 2006, 13:22

mai oameni, voi ati complicat treaba.

eu am intebat doar daca: in formularea vaga a ipotezei "parinti decedati" si "descendenti de acelasi grad", ar putea fi inclusa si situatia in care la mostenire vin succesorii din cls.IV. n=n cum a observat si bobocu:
nu se spune despre a cui succesiune e vorba descendenii cui :?:
@Legis:
Sa nu complicam totusi lucrurile acolo unde chiar nu este necesar!E clar ca e vorba de nepoti- parinti decedati- bunici.Nepotii sunt descendenti de gradul 2 si vin la mostenire prin reprezentare, impartirea facandu-se pe tulpini!Cam asta cred eu ca e situatia!
eu n-am intrebat daca e clar sau nu, ci daca ar fi posibil sa mai existe o situatie neavuta in vedere de autor ? :arrow: nu ma intereseaza neaparat ce a avut in vedere autorul, ci, ce reiese/poate reiesi din formularea necorespunzatoare.
restul ... reprezentarea si celelate principii ale devolutiunii legale, le stim cu totii :grin:

@bobocu:
da este pt ca in cazul asta descendentii nu sunt ai lui decuius ci doar ai parintilor, pt decuius sunt mostenitori din clasa IV
Asta in cazul in care mergem pe rationamentul ca intrebarea se refea doar la descendentii lui decuius
- n-am inteles, poate daca reformulezi...

:cafea: :cafea:

bobocu

Post by bobocu » 14 Aug 2006, 13:58

asa cum este formulata intrebarea este vorba de descendentii lui decuius deci decuius este ruda in linie directa cu acestia. Asa ca este exclusa ipoteza ca grila sa se refere la alte rude decat cele din clasa 1. In ipoteza descrisa de bog este vorba de rude din clasa 4 (veri primari)

LexLegis

Post by LexLegis » 14 Aug 2006, 15:10

corect

bobocu

Post by bobocu » 14 Aug 2006, 15:33

se pot transmite prin acte intre vii
a) patrimoniul unei persoane fizice
b)obligatiile unei persoane fizice
c)drepturile succesorale

LexLegis

Post by LexLegis » 14 Aug 2006, 16:00

b

LexLegis

Post by LexLegis » 14 Aug 2006, 16:14

Debitorul este de drept in intarziere:
a.in cazul obligatiilor continue;
b.cand s-a stipulat expres ca debitorul va fi pus in intarziere la implinirea termenului, fara a fi necesara notificarea;
c.in cazurile anume determinate de lege

hirondelle

Post by hirondelle » 14 Aug 2006, 16:46

Grila lui bobocu- C(dr. succesorale)
Grila lexlegis- ABC(furnizare energie, pact comisoriu, oblig de intretinere/ridicarea bunului cumparat ).

Post Reply