nishte grile
Bog28 a scris:
verii primari nu pot veni la mostenire prin reprezentarea propriilor parinti(unchii sau matusile defunctului)!!!- vezi Fr.Deak, ed univ juridic, Bucuresti, 2002, pag.80.
icon_arrow.gif daca "parintii decedati" erau unchi/matusa a defunctului, si deci, "descendentii de acelasi grad" sunt veri primari icon_question.gif 04.gif
verii primari nu pot veni la mostenire prin reprezentarea propriilor parinti(unchii sau matusile defunctului)!!!- vezi Fr.Deak, ed univ juridic, Bucuresti, 2002, pag.80.
mai oameni, voi ati complicat treaba.
eu am intebat doar daca: in formularea vaga a ipotezei "parinti decedati" si "descendenti de acelasi grad", ar putea fi inclusa si situatia in care la mostenire vin succesorii din cls.IV. n=n cum a observat si bobocu:
nu ma intereseaza neaparat ce a avut in vedere autorul, ci, ce reiese/poate reiesi din formularea necorespunzatoare.
restul ... reprezentarea si celelate principii ale devolutiunii legale, le stim cu totii
@bobocu:

eu am intebat doar daca: in formularea vaga a ipotezei "parinti decedati" si "descendenti de acelasi grad", ar putea fi inclusa si situatia in care la mostenire vin succesorii din cls.IV. n=n cum a observat si bobocu:
@Legis:nu se spune despre a cui succesiune e vorba descendenii cui![]()
eu n-am intrebat daca e clar sau nu, ci daca ar fi posibil sa mai existe o situatie neavuta in vedere de autor ?Sa nu complicam totusi lucrurile acolo unde chiar nu este necesar!E clar ca e vorba de nepoti- parinti decedati- bunici.Nepotii sunt descendenti de gradul 2 si vin la mostenire prin reprezentare, impartirea facandu-se pe tulpini!Cam asta cred eu ca e situatia!

restul ... reprezentarea si celelate principii ale devolutiunii legale, le stim cu totii

@bobocu:
- n-am inteles, poate daca reformulezi...da este pt ca in cazul asta descendentii nu sunt ai lui decuius ci doar ai parintilor, pt decuius sunt mostenitori din clasa IV
Asta in cazul in care mergem pe rationamentul ca intrebarea se refea doar la descendentii lui decuius