Ucidere din culpa
poate ne-am indepartat un pic de subiect. ipoteza de la care plecaram era cam asa: legea romana PERMITE (am subliniat ca sa se inteleaga ca aplicabilitatea e facultativa si nu obligatorie, ca nu vb de dezincriminarea uciderii din culpa, care ar fi o incalcare de plano a art.2) o solutie intemeiata pe 18.1 in cazul uciderii din culpa si un procuror jmeker o da.
acum eu nu inteleg foarte bine rationamentul tau, asa ca te rog sa ma lamuresti raspunzandu-mi la cateva intrebari:
1. e vreo ingerinta?
2. care e aia?
3. in care drept ocrotit de conventie (art din conventie aplicabil in speta)?
4. cine e victima incalcarii dreptului ocrotit?
acum eu nu inteleg foarte bine rationamentul tau, asa ca te rog sa ma lamuresti raspunzandu-mi la cateva intrebari:
1. e vreo ingerinta?
2. care e aia?
3. in care drept ocrotit de conventie (art din conventie aplicabil in speta)?
4. cine e victima incalcarii dreptului ocrotit?
Am abordat subiectul in zig zag, din dorinta de a ma izbavi prin dialog, nu ca sa bat baraganul. (desi imi place
)
ca sa nu ne-ncurcam in cuvinte, evit sa mai fac miscari prea bruste
problema in esenta este de a sti, daca sanctiunea amenzii este compatibila cu art. 2 din conventie.
si atunci, 1,2,3:
ingerinta= dezincriminarea unei infractiuni grave contra vietii, prin aplicarea sanctiunii amenzii, ok, legala. ramane sa discutam despre scopul urmarit si proportionalitate.
drept ocrotit= dreptul la viata, in sensul si sub aspectul obligatiei ce incumba statului de a asigura un proces penal eficace, care sa stabileasca imprejurarile mortii, circumstantele cauzei, vinovatia si pedepsirea corespunzatoare a celui ce a suprimat viata.
4. rudele lui de cujus. (stiu unde bati
)
stiu si unde gresesc, fortez si largesc prea tare sintagma "proces penal efectiv si eficace" iar tu o restrangi doar la procedura.

ca sa nu ne-ncurcam in cuvinte, evit sa mai fac miscari prea bruste
problema in esenta este de a sti, daca sanctiunea amenzii este compatibila cu art. 2 din conventie.
si atunci, 1,2,3:
ingerinta= dezincriminarea unei infractiuni grave contra vietii, prin aplicarea sanctiunii amenzii, ok, legala. ramane sa discutam despre scopul urmarit si proportionalitate.
drept ocrotit= dreptul la viata, in sensul si sub aspectul obligatiei ce incumba statului de a asigura un proces penal eficace, care sa stabileasca imprejurarile mortii, circumstantele cauzei, vinovatia si pedepsirea corespunzatoare a celui ce a suprimat viata.
4. rudele lui de cujus. (stiu unde bati

stiu si unde gresesc, fortez si largesc prea tare sintagma "proces penal efectiv si eficace" iar tu o restrangi doar la procedura.
Am citit si eu acest subiect aprig dezbatut, cu sentimente si resentimente.
Ce am inteles? In afara mesajului transmis de Comisar, care a fost singurul care mi-a placut? Am mai inteles ca un copilandru, All..., care copiaza in nestire si cu inversurare, dar avand mare grija sa scoata diacriticele din lucrarea publicata pe site-ul INM, ca sa para ca e scrisul lui, stand nopti si zile sa dovedeasca ... dar pe cine intereseaza ce, si fara sa inteleaga ca atunci cand se incalca un articol nu se pliaza totul mutatis mutandis spetele de la art. 8 si 6. Cam atat.
Pace voua copii.
Ce am inteles? In afara mesajului transmis de Comisar, care a fost singurul care mi-a placut? Am mai inteles ca un copilandru, All..., care copiaza in nestire si cu inversurare, dar avand mare grija sa scoata diacriticele din lucrarea publicata pe site-ul INM, ca sa para ca e scrisul lui, stand nopti si zile sa dovedeasca ... dar pe cine intereseaza ce, si fara sa inteleaga ca atunci cand se incalca un articol nu se pliaza totul mutatis mutandis spetele de la art. 8 si 6. Cam atat.
Pace voua copii.
Pacat.marga wrote:Ce am inteles? In afara mesajului transmis de Comisar, care a fost singurul care mi-a placut? Am mai inteles ca un copilandru, All..., nopti si zile sa dovedeasca ... dar pe cine intereseaza ce,
Trage cortina Ezechiel, sfarsit.
Razboi pierdut. Inger lasat la vatra.
Experienta nu a reusit, omul e-un caine
chiar daca nu latra.
:(
MataHari,
Sunt lamurit de relatia ta cu marius. Se vede treaba ca nu prea cunosti principiile comitentului tau. Le gasesti la tot pasul pe avocatura.com. Despre sclipiri, ce sa mai vorbim….vezi ca ai cateva pe topicul cu speta.
Tanti Marga,
Ca sunt eu mai copilandru, asta pot s-o admit, dar acuzatia ca am copiat de pe nu stiu ce site (avand grija sa scot diacriticile
) nu pot decat s-o consider un compliment. Inseamna ca le mai nimeresc si eu. Parca ma vad modificand diacriticile.
Nu in ultimul rad vreau sa va arata ca fraza dv. “fara sa inteleaga ca atunci cand se incalca un articol nu se pliaza totul mutatis mutandis spetele de la art. 8 si 6” pare o extragere loto 6/49. Va jucati cu cifrele si cuvintele, madam.
Jo, preferata mea, 8-)
Ai vazut ca ai fost atinsa de virusul liric? Nevoia lui Dinescu, in calitatea lui de dizident, de a scrie scrisori in care sa-si inece amaraciunea, am inteles-o. Pe tine insa, nu. Totusi, ‘traim’ intr-un blog liber.

Sunt lamurit de relatia ta cu marius. Se vede treaba ca nu prea cunosti principiile comitentului tau. Le gasesti la tot pasul pe avocatura.com. Despre sclipiri, ce sa mai vorbim….vezi ca ai cateva pe topicul cu speta.

Tanti Marga,
Ca sunt eu mai copilandru, asta pot s-o admit, dar acuzatia ca am copiat de pe nu stiu ce site (avand grija sa scot diacriticile

Jo, preferata mea, 8-)
Ai vazut ca ai fost atinsa de virusul liric? Nevoia lui Dinescu, in calitatea lui de dizident, de a scrie scrisori in care sa-si inece amaraciunea, am inteles-o. Pe tine insa, nu. Totusi, ‘traim’ intr-un blog liber.

Sunt relatii pe care oricat te-ai stradui nu le-ai intelege, pentru intelegere trebuie sa experimentezi cel putin ceva asemanator, iar pentru ceva asemanator ar mai trebui sa te mai nasti inca o data.ALLKOZ wrote:MataHari,
Sunt lamurit de relatia ta cu marius. Se vede treaba ca nu prea cunosti principiile comitentului tau. Le gasesti la tot pasul pe avocatura.com. Despre sclipiri, ce sa mai vorbim….vezi ca ai cateva pe topicul cu speta.![]()
Daca in cele din urma tot te-ai coborat (aproape sarbatoresc ) printre noi All, te risti sa asezi in rost discutia pe speta?
Nu de alta, dar realizarea vietii mele
ar fi sa capat lumina la o necunoscuta penala iar leacul poate fi la tine.
deci, rogu-te
Ce intelegi prin ancheta penala efectiva si eficace?
am si eu o parere -hahaha-am o parere
, insa promit sa tac din aceasta clipa.
si sa stii, ca raspunsul nu iti va rupe coloana vertebrala, nici pomeneala!
@arian
jojo iti reaminteste ca pe tabela scrie JOJO-ARIAN: 1-0
biiine ma, prin abandon
Nu de alta, dar realizarea vietii mele

deci, rogu-te

Ce intelegi prin ancheta penala efectiva si eficace?
am si eu o parere -hahaha-am o parere

si sa stii, ca raspunsul nu iti va rupe coloana vertebrala, nici pomeneala!
@arian
jojo iti reaminteste ca pe tabela scrie JOJO-ARIAN: 1-0

biiine ma, prin abandon

speram ca lamurisem anterior traznaia asta cu ingerinta in dr protejat de art 2 ... afara de o surubelnita in ureche, nu vad despre ce ingerinta ar putea fi vorba a carei proportionalitate ai analizat-o tu asa de atent ... si nu vb aici de obligatia procedurala, care asa cun ii arata si numele, vizeaza procedura si nu fondul, in sensul ca luminatii verifica ce ai facut, cum ai facut, in cat timp ai facut, cand ai facut etc. si mai putin daca rudelor mortului le convine sau nu solutia ...
ca doar plangerea asta la CEDO nu e un fel de recurs, nu? sau asa ii aburesti tu pe bietii oameni - "lasa puiule, castigam la cedo ... tu stai linistit acolo si scoate banii... "

Ma declar multumita de fraza cu "mai putin daca rudelor....", trebuie sa recunosti si tu, ai facut un pas inainte in comparatie cu "...nu cred ca e in competenta curtii sa analizeze fondul..." de la pag. anterioara.
Multam oricum pentru efort
, insa era suficient sa mi-o tragi la modul elegant sau chiar salbatic (ma rog, sa incerci) pe speta. :(
este o chestiune de toaleta sa nu combini mizerii ce tin de persoana cu dicutii pa juridice...dan na, te-a excitat si pe tine, as zice prea rapid, scorul
ca degeaba e soare afara daca n-ai bani sa bei o bere pe terasa
Multam oricum pentru efort

este o chestiune de toaleta sa nu combini mizerii ce tin de persoana cu dicutii pa juridice...dan na, te-a excitat si pe tine, as zice prea rapid, scorul

claroarian wrote: sau asa ii aburesti tu pe bietii oameni - "lasa puiule, castigam la cedo ... tu stai linistit acolo si scoate banii... "

ca degeaba e soare afara daca n-ai bani sa bei o bere pe terasa
Jo, ai grija draguta ca esti in calduri si azi lingi pe unul, maine pe altul, iar poimaine ajungi sa te lingi singurica unde se linge cateaua, daca nu cumva ai inceput deja.
Arian, CEDO nu e recurs, e mai mult decat atat, pentru ca odata constatata incalcarea dreptului oricare ar fi el, poti face revizuire acasa. Nu trebuie sa-mi multumesti.
Allkoz, esti sub nivelul forumului din mai multe puncte de vedere, dar unul e psihic. Go see the dentist.
Arian, CEDO nu e recurs, e mai mult decat atat, pentru ca odata constatata incalcarea dreptului oricare ar fi el, poti face revizuire acasa. Nu trebuie sa-mi multumesti.
Allkoz, esti sub nivelul forumului din mai multe puncte de vedere, dar unul e psihic. Go see the dentist.
wow! n-o vazusem pe asta ... asa mai zic si eu interventie ... 8O promit ca o sa mai pun mana pe carte ...Arian, CEDO nu e recurs, e mai mult decat atat, pentru ca odata constatata incalcarea dreptului oricare ar fi el, poti face revizuire acasa

pe de alta parte eu sustin ca nu se incalca nici un drept daca ar exista posibilitatea aplicarii lui 18.1 in cazul uciderii din culpa (posibilitate cu care nu sunt de acord nici in ruptul capului, altminteri), ca o asemenea posibilitate nu e o incalcare a obligatiei statului de a adopta masuri legislative care sa protejeze dreptul la viata atata timp cat ea e supusa controlului unui judecator care satisface exigentele conventiei si necesitatea aplicarii textului aratat este analizata de la caz la caz avand in vedere toate circumstantele spetei, ca obligatia statului de a desfasura o ancheta efectiva se analizeaza numai din punctul de vedere al procedurii, rezultatul ei interesand numai atunci cand e efectul neindeplinirii acestei obligatii de ancheta efectiva, caz in care incalcarea e tot pe obligatia procedurala a statului, iar in privinta recursului faceam un pic misto de jojo care sper ca nu s-a suparat pe mine, dupa cum sper ca nu s-a suparat nici pe tine pentru limbajul in cel mai fericit caz suburban, cu accente de precupeata din piata matache.
dupa cum vezi am luat truismul postat de tine foarte in serios ...

vorba lui smill si a lui rodney king parca "de ce nu ne putem intelege cu totii?"