Ucidere din culpa

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
luc4s

Ucidere din culpa

Post by luc4s » 08 Mar 2008, 21:15

O cunostinta de-a mea a fost implicat intr-un accident de circulatie f grav, soldat cu ranirea sotiei sale, aflata pe scaunul din partea dreapta.
Sotia e momentan in stare f grava si nu se stie daca va supravietui.
Mentionez ca aceasta cunostinta lucreaza la o institutie de stat si daca are cazier va fi dat afara.
Eu sunt genul care ma gandesc la toate situatiile(oricum el numai la asta nu se gandeste acum)
Poate ma ajutati cu ceva practica judiciara.
La ucidere din culpa(in cazul nedorit in care sotia sa moare), se poate da 18 ind 1 de catre procuror sau instanta?
In cazul in care va fi condamnat(cu suspendare sigur, avind in vedere ca e sotia sa) isi va pierde locul de munca.
Daca primeste un 18 ind 1 nu.
Omul are rate la banci(inclusiv pt apartament, din cate stiu) si are un copil de crescut.

sabrina

Post by sabrina » 08 Mar 2008, 21:39

Nici să nu te gândeşti la 18 ind.1.

observer

Post by observer » 08 Mar 2008, 21:57

18 indice 1 iasa din discutie. Condamnare cu suspendare

luc4s

Post by luc4s » 08 Mar 2008, 22:57

Pacat.
La sotie nu s-a declansat air bagul deoarece nu purta centura de siguranta.
Ar ajuta la ceva o expertiza prin care se se constate ca, daca ar fi purtat centura de siguranta ar fi supravietuit?(si ar fi fost doar vatamare din culpa) :roll:

paisie

Post by paisie » 08 Mar 2008, 23:45

normal ca ar ajuta da tu ia si sfatuieste cunostinta ta sa isi ia un avocat bun si daca se chinuie ala putin ii tarai dosarul vreo 5 ani pana isi mai plateste din rate :D

luc4s

Post by luc4s » 09 Mar 2008, 00:28

Mi-e chiar ruda apropiata :(
Stiu eu ce sa o sfatuiesc, dar ma interesau precedentele, ca doar nu o sa revolutioneze el sistemul judiciar...
Sper totusi ca nu o sa decedeze si nu o sa se ajunga la asa ceva...

mariuca

Post by mariuca » 09 Mar 2008, 15:25

Luc4s wrote: Sper totusi ca nu o sa decedeze si nu o sa se ajunga la asa ceva...
Rugaciuni maica ca poate se indura Cel de Sus!

luc4s

Post by luc4s » 09 Mar 2008, 15:35

mariuca wrote:
Luc4s wrote: Sper totusi ca nu o sa decedeze si nu o sa se ajunga la asa ceva...
Rugaciuni maica ca poate se indura Cel de Sus!
Starea e mai buna decat ieri :)

comisar

Post by comisar » 11 Mar 2008, 21:45

Domnule politist Luchy,la ce fel de politie lucrezi de nu stii niste lucruri elementare,pentru ucidere din culpa nu s-a inventat inca 18 ind 1 iar daca victima e rece si normal nu emite pretentii sunt n+1 posibilitati de scapare.
Ramine doar ca domnii comisari care ii tot balacariti pe aici,sa ajute cunostinta ta si sa propuna neinceperea urmarirea penale,art.1o lit.d.
Din cite inteleg de la tine,sotia cunostintei tale traieste si ii dorim cu totii viata lunga si cred ca bancile,creditele si cazierul mai putin conteaza acum.
Subiectul acesta nici nu trebuia deschis acum,
Stima tuturor !!

luc4s

Post by luc4s » 12 Mar 2008, 21:13

Comisare, in nici un caz nu lucrez la personal :grin:
Si in putinii mei ani de munca in politie(aproape 6 , de acum), am vazut ca in orice dosar se poate da orice solutie, in functie de unele "circumstante".
Asa ca nu-mi mai fa mie teoria chibritului.

Cicerone_

Post by Cicerone_ » 13 Mar 2008, 10:26

politia calare :-D solutioneaza dosare :-D

luc4s

Post by luc4s » 13 Mar 2008, 20:38

Cicerone_ wrote:politia calare :-D solutioneaza dosare :-D
Asta de unde a mai aparut? :-|

paisie

Post by paisie » 13 Mar 2008, 23:40

bre comisare sa inebunesti tu ca nu se da 18 1 pentru ucudere din culpa?????? Inseamna ca si tu ai mare experienta judiciara. Iti garantez eu ca niste smecheri cu bani au scos 18 1 la ucidere din culpa acum mai multi ani cei drept.

Magic_22

Post by Magic_22 » 16 Mar 2008, 13:05

paisie wrote:bre comisare sa inebunesti tu ca nu se da 18 1 pentru ucudere din culpa?????? Inseamna ca si tu ai mare experienta judiciara. Iti garantez eu ca niste smecheri cu bani au scos 18 1 la ucidere din culpa acum mai multi ani cei drept.

Smecheri cu bani = o exceptie,anomalie a sistemului corupt din Romania. S-au adunat multe motivari "ciudate" prin dosare de-a lungul anilor , dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne ghidam dupa acestea.
Comisarul ti-a explicat regula
Invata sa faci diferenta intre lucruri total diferite, inainte sa acuzi un om ca nu are experienta.

wittmann

Post by wittmann » 18 Mar 2008, 12:37

sabrina wrote:Nici să nu te gândeşti la 18 ind.1.
Am vazut odata asa ceva. S-a aplicat 18/1 datorita faptului ca victima mergea in patru labe in mijlocul strazii, in stare avansata de ebrietate. Acolo s-ar fi impus de fapt o achitare...

Exemplu e dat ca fapt divers, nu ca ar fi normal asa ceva...

Post Reply