nishte grile

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
CameliaElena

Post by CameliaElena » 12 Aug 2006, 18:26

Da, corect...Asa se intampla cand esti concentrat pe un singur lucru, cum am fost eu pe regula aia de calcul, scapi din vedere alte lucruri evidente :) . Multumesc pt raspunsuri.

bobocu

Post by bobocu » 13 Aug 2006, 10:12

terti in materia simulatiei sunt
a) succesorii universali si cu titlu universal
b) creditorii chirografari
c)succesorii cu titlu particular

bobocu

Post by bobocu » 13 Aug 2006, 10:21

alta
Daca transmiterea proprietatii este afectata de o conditie suspensiva, riscul contractului e suportat de:
a) proprietarul sub conditie suspensiva, cu privire la starea bunului si la reducerea proportionala din pret, daca bunul a pierit fortuit dar numai in parte, inainte de indeplinirea conditiei
b) proprietarul sub conditie rezolutorie, cu privire la reducerea proportionala din pret, daca bunul s-a deteriorat in parte din culpa sa iar cumparatorul nu a solicitat desfiintarea contractului
c) vanzator in cazul in care bunul a pierit in intregul sau, fara o culpa a sa (a vanzatorului)

gavril

Post by gavril » 13 Aug 2006, 10:52

bobocu wrote:terti in materia simulatiei sunt
a) succesorii universali si cu titlu universal
b) creditorii chirografari
c)succesorii cu titlu particular
b,c

cu toate ca nu-mi aduc aminte rationamentul logic .. de ce nu ar fi si a)
alta
Daca transmiterea proprietatii este afectata de o conditie suspensiva, riscul contractului e suportat de:
a) proprietarul sub conditie suspensiva, cu privire la starea bunului si la reducerea proportionala din pret, daca bunul a pierit fortuit dar numai in parte, inainte de indeplinirea conditiei
b) proprietarul sub conditie rezolutorie, cu privire la reducerea proportionala din pret, daca bunul s-a deteriorat in parte din culpa sa iar cumparatorul nu a solicitat desfiintarea contractului
c) vanzator in cazul in care bunul a pierit in intregul sau, fara o culpa a sa (a vanzatorului)
c) e sigur

e si b) :grin:

bobocu

Post by bobocu » 13 Aug 2006, 12:00

la prima si eu am zis a insa nea Voineag zice doar b si c fiinca in cazul lui a exista cinditia ca actul sa fie facut in frauda succesorilor. eu insa raman la parerea ca asa cum este formulata intrebarea sunt bune toate raspunsurile
la a doua voineag da de bun si a dar nu inteleg de ce pt ca daca bunul a pierit fortuit riscul se suporta de prop. sub conditie rezolutorie

zavalita

Post by zavalita » 13 Aug 2006, 12:05

Pt ca daca bunul piere partial din cauze fortuite,dobanditorul este obligat sa-l preia in starea in care se gaseste putand cere insa reducere de pret,neavand dreptul de a cere rezolutiunea vanzarii.

bobocu

Post by bobocu » 13 Aug 2006, 12:14

ok, ai dreptate
dar totusi daca cumparatorul (prop. sub cond. suspensiva) are voie sa ceara reducerea proportionala din pret atunci riscul cu privire la aceasta nu mai este suportat de el, nu???
deci tot nu-i buna varianta a).
Adica el suporta riscul numai cu privire la starea bunului

zavalita

Post by zavalita » 13 Aug 2006, 14:29

Eu am interpretat altfel enuntul..ca o individualizare a situatiei cand prop sub conditie suspensiva suporta riscul..cred ca asta a fost si intentia lui Voineag.Altminteri ai dreptate....

Acum o alta grila:
Uzufructul in favoarea unei persoane pana la data cand o alta persoana implineste o anumita varsta:
a)se stinge,daca uzufructuarul decedeaza inainte de termenul stipulat,la data decesului acestuia;
b)se stinge la data cand decedeaza persoana a carei varsta luat drept criteriu de referinta,daca decesul a intervenit anterior implinirii acestei varste;
c)se stinge la data stipulata in ctr,daca nu intervine decesul uzufructuarului si chiar daca persoana respectiva decedeaza inainte sa ajunga la acea varsta.

bobocu

Post by bobocu » 13 Aug 2006, 15:23

a,c

zavalita

Post by zavalita » 13 Aug 2006, 15:35

Da,la fel am raspuns si eu..probabil a fost o scapare in grilele lui Voineag..dadea de bun doar c..dar in fine,ipoteza de la a) e cuprinsa chiar in c)....

bog28

Post by bog28 » 14 Aug 2006, 11:23

In cazul concursului dintre descendentii de acelasi grad ai caror parinti erau decedati la data deschiderii succesiunii, impartirea mostenirii se va face:
a) pe capete;
b) pe tulpini, daca sunt indeplinite conditiile reprezentarii;
c) pe tulpini, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile reprezentarii :?:

cheia sta in cuvintele "descendentii" si "ai caror parinti" :grin:

bobocu

Post by bobocu » 14 Aug 2006, 11:35

nu se spune despre a cui succesiune e vorba
descendentii cui :?:
asa in pricipiu as pune b

bog28

Post by bog28 » 14 Aug 2006, 11:36

ar putea fi si a) :?: :grin:

bog28

Post by bog28 » 14 Aug 2006, 11:40

:arrow: daca "parintii decedati" erau unchi/matusa a defunctului, si deci, "descendentii de acelasi grad" sunt veri primari :?: :grin:

exclude formularea intrebarii o asemenea ipoteza ?

bobocu

Post by bobocu » 14 Aug 2006, 11:44

io zic ca mai degaraba se refera la descendenti ai lui decuius deci nepoti, stranepoti etc

Post Reply