nishte grile
alta
Daca transmiterea proprietatii este afectata de o conditie suspensiva, riscul contractului e suportat de:
a) proprietarul sub conditie suspensiva, cu privire la starea bunului si la reducerea proportionala din pret, daca bunul a pierit fortuit dar numai in parte, inainte de indeplinirea conditiei
b) proprietarul sub conditie rezolutorie, cu privire la reducerea proportionala din pret, daca bunul s-a deteriorat in parte din culpa sa iar cumparatorul nu a solicitat desfiintarea contractului
c) vanzator in cazul in care bunul a pierit in intregul sau, fara o culpa a sa (a vanzatorului)
Daca transmiterea proprietatii este afectata de o conditie suspensiva, riscul contractului e suportat de:
a) proprietarul sub conditie suspensiva, cu privire la starea bunului si la reducerea proportionala din pret, daca bunul a pierit fortuit dar numai in parte, inainte de indeplinirea conditiei
b) proprietarul sub conditie rezolutorie, cu privire la reducerea proportionala din pret, daca bunul s-a deteriorat in parte din culpa sa iar cumparatorul nu a solicitat desfiintarea contractului
c) vanzator in cazul in care bunul a pierit in intregul sau, fara o culpa a sa (a vanzatorului)
b,cbobocu wrote:terti in materia simulatiei sunt
a) succesorii universali si cu titlu universal
b) creditorii chirografari
c)succesorii cu titlu particular
cu toate ca nu-mi aduc aminte rationamentul logic .. de ce nu ar fi si a)
c) e siguralta
e si b)

la prima si eu am zis a insa nea Voineag zice doar b si c fiinca in cazul lui a exista cinditia ca actul sa fie facut in frauda succesorilor. eu insa raman la parerea ca asa cum este formulata intrebarea sunt bune toate raspunsurile
la a doua voineag da de bun si a dar nu inteleg de ce pt ca daca bunul a pierit fortuit riscul se suporta de prop. sub conditie rezolutorie
la a doua voineag da de bun si a dar nu inteleg de ce pt ca daca bunul a pierit fortuit riscul se suporta de prop. sub conditie rezolutorie
Eu am interpretat altfel enuntul..ca o individualizare a situatiei cand prop sub conditie suspensiva suporta riscul..cred ca asta a fost si intentia lui Voineag.Altminteri ai dreptate....
Acum o alta grila:
Uzufructul in favoarea unei persoane pana la data cand o alta persoana implineste o anumita varsta:
a)se stinge,daca uzufructuarul decedeaza inainte de termenul stipulat,la data decesului acestuia;
b)se stinge la data cand decedeaza persoana a carei varsta luat drept criteriu de referinta,daca decesul a intervenit anterior implinirii acestei varste;
c)se stinge la data stipulata in ctr,daca nu intervine decesul uzufructuarului si chiar daca persoana respectiva decedeaza inainte sa ajunga la acea varsta.
Acum o alta grila:
Uzufructul in favoarea unei persoane pana la data cand o alta persoana implineste o anumita varsta:
a)se stinge,daca uzufructuarul decedeaza inainte de termenul stipulat,la data decesului acestuia;
b)se stinge la data cand decedeaza persoana a carei varsta luat drept criteriu de referinta,daca decesul a intervenit anterior implinirii acestei varste;
c)se stinge la data stipulata in ctr,daca nu intervine decesul uzufructuarului si chiar daca persoana respectiva decedeaza inainte sa ajunga la acea varsta.
In cazul concursului dintre descendentii de acelasi grad ai caror parinti erau decedati la data deschiderii succesiunii, impartirea mostenirii se va face:
a) pe capete;
b) pe tulpini, daca sunt indeplinite conditiile reprezentarii;
c) pe tulpini, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile reprezentarii
cheia sta in cuvintele "descendentii" si "ai caror parinti"
a) pe capete;
b) pe tulpini, daca sunt indeplinite conditiile reprezentarii;
c) pe tulpini, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile reprezentarii

cheia sta in cuvintele "descendentii" si "ai caror parinti"