Procesul-verbal de constatare a infractiunii

Discutii privind procedura penala
justitiabilul

Post by justitiabilul » 11 Jun 2005, 12:30

Comisar, sunt politist, in Bucuresti, la un organ central. Practic meseria asta de 8 ani si nu discut doar teoretic. Nu accept aliante de dragul profesiei. Imi plac argumentele in general, mai ales cele logice si cele la obiect.
Si stiu ca nu stiu totul, iar ceea ce ma enerveaza la meseria noastra este ca avem tendinta sa ne purtam ca si cum am sti totul. Ma enerveaza cand ma surprind ca ma port astfel si imi promit sa fiu mai modest si rezervat data viitoare.
In ce priveste discutia noastra, nu poti admite ca interpretarea ta nu se pliaza pe toat prevederile Cpp? Incearca sa interpretezi si articolele indicate de ceilalti. Si gandeste-te cat de departe este CSJ de faza de urmarire penala. Poate asa se explica unele decizii mai ciudate, nu crezi?

aho

Post by aho » 11 Jun 2005, 13:02

Desi am am avut senzatia ca intrebarea postata de comisar este una "sterila" si exista un singur raspuns, discutii au fost si chiar f. interesante iar la comisar am sesizat chiar un efect de bumerang si nu pot decat sa apreciez prestatiile voastre :aplauze:

sansiro

Post by sansiro » 12 Jun 2005, 14:19

Personal cred ca decizia CSJ in cauza a fost data in acord cu vanatoarea oarba a infractorilor periculosi. care nu mai au nici un drept procesual. Respectivul (de altfel acuzat de o infractiune grava) si-a permis un avocat bun care a considerat ca apararea in cazul acesta presupune o sarcina simpla--specularea greselii de neiertat a procurorului care a instrumentat cazul. Explicatia deciziei ciudate din speta este dorinta avida a institutie in cauza de a rezolva cauza in insensul "inca un infractor periculos dupa gratii." Practica CSJ este contradictorie si neunitara, dupa cum bate vantul interesului. Va doresc curaj, domnilor din poltie, curaj si incredere, dublate de o pregatire temeinica, pentru a contracara practicile nelegale si a evita achitarile celor trimisi in judecata pe motivul unui dosar de urmarire penala inatacabil.
Respecte

comisar

Post by comisar » 12 Jun 2005, 16:47

justitiabilul:imi parte bine ca esti politst, doar atit.
sansiro,multumin ptr urari si te asteptam printre noi esti mai in siguranta !!

mariuca

Post by mariuca » 14 Jun 2005, 15:26

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (mi-a placut c.estia(tasta defecta!!!) cu siguranta) mai comisare ce spiritual esti!!

sansiro

Post by sansiro » 15 Jun 2005, 11:11

:-D :-D :-D Astept oferte concrete Comisare!!!

constable

Post by constable » 15 Jun 2005, 15:06

Singura oferta pe care ti-o poate face un politist : colaborarea si/sau voluntariatul.

justitiabilul

Post by justitiabilul » 16 Jun 2005, 16:25

:-D :-D :-D :-D

sansiro

Post by sansiro » 17 Jun 2005, 13:43

Toata admiratia pt. Justitiabil. Un om cu simtul umorului, nu ezita sa rada de o gluma buna chiar daca prin ea este vizat domeniul lui de activitate.
Hai sa traiesti.

justitiabilul

Post by justitiabilul » 17 Jun 2005, 14:36

Sa traiti si voi!
Apropo, acum ca a venit vara, nu facem, noi Bucurestenii, un forum la o bere?

sansiro

Post by sansiro » 17 Jun 2005, 14:57

preluand ideea justitiabilului: nu facem si noi forumistii clujeni un forum la o bere :grin: Astept adeziunile voastre :grin:

justitiabilul

Post by justitiabilul » 17 Jun 2005, 15:20

Sa traiti si voi!
Apropo, acum ca a venit vara, nu facem, noi Bucurestenii, un forum la o bere?

codobelc

Post by codobelc » 17 Jun 2005, 16:05

Asemenea invitatii ar trebui sa faca obiectul unui topic separat, ca aici, printre procese verbale, nu le receptioneaza nimeni. Ar starni niste discutii.... :lol:

constable

Post by constable » 18 Jun 2005, 08:57

Sa impacam si bucurestenii si clujenii facem forumul la o bere la Rm. Valcea. Si cu aceasta ocazie poate inchidem si topicul. Image

GBT

Re: Procesul-verbal de constatare a infractiunii

Post by GBT » 17 Mar 2011, 10:20

Cu convingere va zic ca procesul verbal de constare a infractiunii flagrante este si actul de incepere a urmaririi penale. De ce? pentru ca in acesta se consemneaza numele invinuitului, declaratia acestuia...etc. Or, cum ajunge persoana invinuit ?
Am vazut cateva comentarii si va sfatuiesc sa nu faceti confuzia intre sesizarea in ce priveste savarsirea unei infractiuni si procesul de constatare a savarsirii infractiunii FLAGRANTE ! Acest pv este intocmit numai de organele de urmarire penala sesizate ! Sesizate numai in ce priveste o infractiune flagranta ! Nu vorbim de alte organe, cum ar fi Garda financiara....acestea nu sesizeaza pentru o infractiune flagranta.
Cam atat !

Post Reply