Procesul-verbal de constatare a infractiunii
Comisar, sunt politist, in Bucuresti, la un organ central. Practic meseria asta de 8 ani si nu discut doar teoretic. Nu accept aliante de dragul profesiei. Imi plac argumentele in general, mai ales cele logice si cele la obiect.
Si stiu ca nu stiu totul, iar ceea ce ma enerveaza la meseria noastra este ca avem tendinta sa ne purtam ca si cum am sti totul. Ma enerveaza cand ma surprind ca ma port astfel si imi promit sa fiu mai modest si rezervat data viitoare.
In ce priveste discutia noastra, nu poti admite ca interpretarea ta nu se pliaza pe toat prevederile Cpp? Incearca sa interpretezi si articolele indicate de ceilalti. Si gandeste-te cat de departe este CSJ de faza de urmarire penala. Poate asa se explica unele decizii mai ciudate, nu crezi?
Si stiu ca nu stiu totul, iar ceea ce ma enerveaza la meseria noastra este ca avem tendinta sa ne purtam ca si cum am sti totul. Ma enerveaza cand ma surprind ca ma port astfel si imi promit sa fiu mai modest si rezervat data viitoare.
In ce priveste discutia noastra, nu poti admite ca interpretarea ta nu se pliaza pe toat prevederile Cpp? Incearca sa interpretezi si articolele indicate de ceilalti. Si gandeste-te cat de departe este CSJ de faza de urmarire penala. Poate asa se explica unele decizii mai ciudate, nu crezi?
Personal cred ca decizia CSJ in cauza a fost data in acord cu vanatoarea oarba a infractorilor periculosi. care nu mai au nici un drept procesual. Respectivul (de altfel acuzat de o infractiune grava) si-a permis un avocat bun care a considerat ca apararea in cazul acesta presupune o sarcina simpla--specularea greselii de neiertat a procurorului care a instrumentat cazul. Explicatia deciziei ciudate din speta este dorinta avida a institutie in cauza de a rezolva cauza in insensul "inca un infractor periculos dupa gratii." Practica CSJ este contradictorie si neunitara, dupa cum bate vantul interesului. Va doresc curaj, domnilor din poltie, curaj si incredere, dublate de o pregatire temeinica, pentru a contracara practicile nelegale si a evita achitarile celor trimisi in judecata pe motivul unui dosar de urmarire penala inatacabil.
Respecte
Respecte
Re: Procesul-verbal de constatare a infractiunii
Cu convingere va zic ca procesul verbal de constare a infractiunii flagrante este si actul de incepere a urmaririi penale. De ce? pentru ca in acesta se consemneaza numele invinuitului, declaratia acestuia...etc. Or, cum ajunge persoana invinuit ?
Am vazut cateva comentarii si va sfatuiesc sa nu faceti confuzia intre sesizarea in ce priveste savarsirea unei infractiuni si procesul de constatare a savarsirii infractiunii FLAGRANTE ! Acest pv este intocmit numai de organele de urmarire penala sesizate ! Sesizate numai in ce priveste o infractiune flagranta ! Nu vorbim de alte organe, cum ar fi Garda financiara....acestea nu sesizeaza pentru o infractiune flagranta.
Cam atat !
Am vazut cateva comentarii si va sfatuiesc sa nu faceti confuzia intre sesizarea in ce priveste savarsirea unei infractiuni si procesul de constatare a savarsirii infractiunii FLAGRANTE ! Acest pv este intocmit numai de organele de urmarire penala sesizate ! Sesizate numai in ce priveste o infractiune flagranta ! Nu vorbim de alte organe, cum ar fi Garda financiara....acestea nu sesizeaza pentru o infractiune flagranta.
Cam atat !