L 554/2004, exceptia de nelegalitate
stai, te-a intrebat textual "daca stii ca trebuie efectuata procedura prealabila" sau doar a pus in discutie necesitatea efectuarii procedurii in cazul invocarii exceptiei de nelegalitate si a dat eventual termen pentru concluzii pe acest aspect?
In primul caz imi suna a antepronuntare. Oricum nu se poate da termen pentru indeplinirea procedurii prealabile. In lipsa acesteia (evident acolo unde trebuie facuta), singura solutie e respingerea ca inadmisibila a actiunii. Repet, nu e cazul tau, aici nu era nevoie de nici o procedura prealabila.
Sper ca am inteles bine situatia ta si, de asemenea, ca m-am facut si eu inteles :)
In primul caz imi suna a antepronuntare. Oricum nu se poate da termen pentru indeplinirea procedurii prealabile. In lipsa acesteia (evident acolo unde trebuie facuta), singura solutie e respingerea ca inadmisibila a actiunii. Repet, nu e cazul tau, aici nu era nevoie de nici o procedura prealabila.
Sper ca am inteles bine situatia ta si, de asemenea, ca m-am facut si eu inteles :)
hiihihii;
m-a intrebat textual daca stiu ca este o procedura prealabila;
nu daca stiu ca trebuie efectuata ci daca stiu ca este.
si atat.
in vara asta am avut la acelasi dosar cate un judecator, foarte tineri;
cred ca iesit IMM-ul la munca :)
atata timp cat nu a retinut vreo prostie care sa ma afecteze, in incheiere, nu am nimic cu ei;
si eu am fost tanara
primul, cel din iulie, a retinut ca jumatatea lui 30 e 16
m-a intrebat textual daca stiu ca este o procedura prealabila;
nu daca stiu ca trebuie efectuata ci daca stiu ca este.
si atat.
in vara asta am avut la acelasi dosar cate un judecator, foarte tineri;
cred ca iesit IMM-ul la munca :)
atata timp cat nu a retinut vreo prostie care sa ma afecteze, in incheiere, nu am nimic cu ei;
si eu am fost tanara

primul, cel din iulie, a retinut ca jumatatea lui 30 e 16

nu stiu sa-ti spun, Croc, daca se va admite.
Din pacate instantele noastre sunt destul de reticente in a pricepe ca tratatele la care Romania e parte fac parte din dreptul intern, in consecinta incalcarea unor prevederi cuprinse in acestea sunt motiv de constatare a nelegalitatii.
Am avut surprize mari in sensul asta chiar la CAB si ma tem ca pana ce nu vor ajunge unii ca Fira si Procurorul pana acolo nu se va schimba mare lucru. Si pana atunci mai e, din pacate, cale lunga.
Din pacate inca la noi solutia sta exclusiv la "onorata" si faptul ca dipozitiile legale sunt in favoarea ta nu insemna nimic in acest context.
Judele tau cred ca habar nu avea ca in cazul exceptiei de nelegalitate exista text de lege care te excepteaza de la procedura prealabila, de unde vrei sa stie el ce inseamna "previzibilitate" si "accesibilitate"?
Din pacate instantele noastre sunt destul de reticente in a pricepe ca tratatele la care Romania e parte fac parte din dreptul intern, in consecinta incalcarea unor prevederi cuprinse in acestea sunt motiv de constatare a nelegalitatii.
Am avut surprize mari in sensul asta chiar la CAB si ma tem ca pana ce nu vor ajunge unii ca Fira si Procurorul pana acolo nu se va schimba mare lucru. Si pana atunci mai e, din pacate, cale lunga.
Din pacate inca la noi solutia sta exclusiv la "onorata" si faptul ca dipozitiile legale sunt in favoarea ta nu insemna nimic in acest context.
Judele tau cred ca habar nu avea ca in cazul exceptiei de nelegalitate exista text de lege care te excepteaza de la procedura prealabila, de unde vrei sa stie el ce inseamna "previzibilitate" si "accesibilitate"?
am glumit fira, cand am zis ca ai fost tu;
in afara de asta, in mod sigur e mana grefierei, singura lui vina e ca nu a verificat ce a scris ea acolo;
dan asa suntem noi, mai rai
, cu bobocii;
erau asa de emotionati
unul se manifesta printr-o incruntare continua;
celalalt era prietenos si incerca sa inteleaga dosarul;
nu ma intreba cat a durat sedinta la aceste din urma;
dar mie mi-a placut de el mai mult decat de ursul celalalt caruia"ii tremurau chilotii" de emotie, dar facea pe durul
maxim e 50 mil, atunci cand fapta este sav de o pj;
nu, nu a cascat ochii, ba chiar cel prietenos era foarte familiarizat cu CEDO;
mi-a placut asta
de abia astept sa intrati, cei tineri, sa nu mai vad blazarea aia care ma omoara;
in afara de asta, in mod sigur e mana grefierei, singura lui vina e ca nu a verificat ce a scris ea acolo;
dan asa suntem noi, mai rai

erau asa de emotionati

unul se manifesta printr-o incruntare continua;
celalalt era prietenos si incerca sa inteleaga dosarul;
nu ma intreba cat a durat sedinta la aceste din urma;
dar mie mi-a placut de el mai mult decat de ursul celalalt caruia"ii tremurau chilotii" de emotie, dar facea pe durul

maxim e 50 mil, atunci cand fapta este sav de o pj;
nu, nu a cascat ochii, ba chiar cel prietenos era foarte familiarizat cu CEDO;
mi-a placut asta

de abia astept sa intrati, cei tineri, sa nu mai vad blazarea aia care ma omoara;