L 554/2004, exceptia de nelegalitate

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
croc

Post by croc » 30 Aug 2005, 16:04

dar faptul ca hotararea nu respecta conditiile de accesibilitate si previzibilitate conform CEDO este acelasi lucru cu nelegalitatea sa?

wav

Post by wav » 30 Aug 2005, 16:06

da

croc

Post by croc » 30 Aug 2005, 16:08

:roll:

multumesc mosule :grin:

crezi ca se va admite? :mrgreen:

fira

Post by fira » 30 Aug 2005, 22:53

nu e necesara procedura prealabila aici
dar cum adica te-a pus sa efectuezi procedura prealabila?

croc

Post by croc » 31 Aug 2005, 08:10

pai m-a intrebat daca stiu ca este o procedura prealabila de efectuat;

daca stiu care este aia si mi-a dat termen pentru dovedirea exceptiei invocate;

trebuie sa merg sa vad incheierea sa nu cumva sa se fi retinut ca am termen pentru indeplinirea procedurii prealabile;

fira

Post by fira » 31 Aug 2005, 13:37

stai, te-a intrebat textual "daca stii ca trebuie efectuata procedura prealabila" sau doar a pus in discutie necesitatea efectuarii procedurii in cazul invocarii exceptiei de nelegalitate si a dat eventual termen pentru concluzii pe acest aspect?
In primul caz imi suna a antepronuntare. Oricum nu se poate da termen pentru indeplinirea procedurii prealabile. In lipsa acesteia (evident acolo unde trebuie facuta), singura solutie e respingerea ca inadmisibila a actiunii. Repet, nu e cazul tau, aici nu era nevoie de nici o procedura prealabila.

Sper ca am inteles bine situatia ta si, de asemenea, ca m-am facut si eu inteles :)

croc

Post by croc » 31 Aug 2005, 13:48

hiihihii;
m-a intrebat textual daca stiu ca este o procedura prealabila;
nu daca stiu ca trebuie efectuata ci daca stiu ca este.

si atat.

in vara asta am avut la acelasi dosar cate un judecator, foarte tineri;
cred ca iesit IMM-ul la munca :)

atata timp cat nu a retinut vreo prostie care sa ma afecteze, in incheiere, nu am nimic cu ei;
si eu am fost tanara :mrgreen:

primul, cel din iulie, a retinut ca jumatatea lui 30 e 16 :mrgreen:

fira

Post by fira » 31 Aug 2005, 14:08

acum na, poate-o fi nevoie sa se faca si un modul de aritmetica :)
dar in ce context a zis ca 30/2=16?

croc

Post by croc » 31 Aug 2005, 14:14

mi-am completat cererea verbal cu obligatia paratului de a-mi restitui suma de 15 mil, care reprezinta amenda de 30 de mil, achitata pe jumatate conf. legii;

nu cumva ai fost tu? :-P

wav

Post by wav » 31 Aug 2005, 14:28

nu stiu sa-ti spun, Croc, daca se va admite.
Din pacate instantele noastre sunt destul de reticente in a pricepe ca tratatele la care Romania e parte fac parte din dreptul intern, in consecinta incalcarea unor prevederi cuprinse in acestea sunt motiv de constatare a nelegalitatii.
Am avut surprize mari in sensul asta chiar la CAB si ma tem ca pana ce nu vor ajunge unii ca Fira si Procurorul pana acolo nu se va schimba mare lucru. Si pana atunci mai e, din pacate, cale lunga.
Din pacate inca la noi solutia sta exclusiv la "onorata" si faptul ca dipozitiile legale sunt in favoarea ta nu insemna nimic in acest context.
Judele tau cred ca habar nu avea ca in cazul exceptiei de nelegalitate exista text de lege care te excepteaza de la procedura prealabila, de unde vrei sa stie el ce inseamna "previzibilitate" si "accesibilitate"?

fira

Post by fira » 31 Aug 2005, 14:41

da, chiar, n-a cascat ochii cind i-ai zis de previzibilitate si accesibilitate ? :)
nu, n-am fost eu, chiar asa parere ai despre mine ? :-P

p.s. minimul e de 30 de milioane pentru spalatul trotuarului (parca asta era contraventia) ?? Doamne, astia-s nebuni. maximul cit e?

croc

Post by croc » 31 Aug 2005, 14:51

am glumit fira, cand am zis ca ai fost tu;
in afara de asta, in mod sigur e mana grefierei, singura lui vina e ca nu a verificat ce a scris ea acolo;
dan asa suntem noi, mai rai :evil: , cu bobocii;

erau asa de emotionati :grin:
unul se manifesta printr-o incruntare continua;
celalalt era prietenos si incerca sa inteleaga dosarul;
nu ma intreba cat a durat sedinta la aceste din urma;
dar mie mi-a placut de el mai mult decat de ursul celalalt caruia"ii tremurau chilotii" de emotie, dar facea pe durul :mrgreen:

maxim e 50 mil, atunci cand fapta este sav de o pj;

nu, nu a cascat ochii, ba chiar cel prietenos era foarte familiarizat cu CEDO;
mi-a placut asta :floare:

de abia astept sa intrati, cei tineri, sa nu mai vad blazarea aia care ma omoara; :mrgreen:

fira

Post by fira » 31 Aug 2005, 14:59

hmm, cam strinse limitele, 30-50 milioane. Vezi ca e jumatate din minim nu din amenda aplicata efectiv, am vazut multe organe care se confuzioneaza in domeniul asta.

croc

Post by croc » 31 Aug 2005, 15:07

da, asa e; :)

va tin la curent;
de abia astept sa vina termenul;

sofia

Post by sofia » 31 Aug 2005, 15:12

Hotararea CL a fost publicata, unde ?

Post Reply