Discutii privind Dreptul Penal
-
mariusms
crina005 wrote:Pentru cei care sunt de parere ca instigatorul/complicele mamei care savarseste pruncuciderea prin fapta lui NU savarseste infractiunea de instigare/complicitate la omor calificat ... intrebarea mea este: de ce alta incalcare a legii se face vinovat acest instigator/complice si care ar fi limitele de pedeapsa intre care ar trebui judecat?
Astept in special raspunsul lui mariusms la aceast intrebare.
Nu-l stii inca? Ma refer la raspunsul meu. E o intrebare retorica, asa-i?

-
crina005
mariusms wrote:crina005 wrote:
Imi scapa ceva? ... pt ca nu m-am prins care ar fi sursa comentariului tau ironic.
M-a distrat individualizarea facuta de tine postului Amitzei. Nu e nicio ironie.

In acel moment imi dadea eroare cand vroiam sa citez postul respectiv si am mentionat ora pentru o identificare mai usoara.

-
amitza
Mai, ce ati facut voi pe la spatele meu?
Bine, Marius, m-ai trimis sa citesc celalalt topic si tu iti faceai de cap pe aici?
Buna aplicare a dictonului "Divide et impera"

-
mariusms
Mai, dar vigilenta mai esti tu.

-
crina005
mariusms wrote:crina005 wrote:Pentru cei care sunt de parere ca instigatorul/complicele mamei care savarseste pruncuciderea prin fapta lui NU savarseste infractiunea de instigare/complicitate la omor calificat ... intrebarea mea este: de ce alta incalcare a legii se face vinovat acest instigator/complice si care ar fi limitele de pedeapsa intre care ar trebui judecat?
Astept in special raspunsul lui mariusms la aceast intrebare.
Nu-l stii inca? Ma refer la raspunsul meu. E o intrebare retorica, asa-i?

Asa-i! Doar ca ma gandeam ca poate ti-ai reconsiderat punctul de vedere. Pentru ca, urmand logica ta, un complice/instigator la o infractiune de omor calificat(pentru ca in definitiv asta e pruncuciderea) ar trebui judecat in limitele art. 177 CP, inchisoare de la 2 la 7 ani ... DESI fata de acesta nu se poate retine circumstanta atenuntata a savarsirii faptei datorita unei stari "de tulburare pricinuita de nastere".
-
amitza
Normal , asa m-au invatat la scoala
Ce parere ai de postul meu de la ora 22 10?

-
mariusms
Ca este inainte de cel de la 22:39.

-
amitza
-
mariusms
crina005 wrote:
Asa-i! Doar ca ma gandeam ca poate ti-ai reconsiderat punctul de vedere. Pentru ca, urmand logica ta, un complice/instigator la o infractiune de omor calificat(pentru ca in definitiv asta e pruncuciderea) ar trebui judecat in limitele art. 177 CP, inchisoare de la 2 la 7 ani ... DESI fata de acesta nu se poate retine circumstanta atenuntata a savarsirii faptei datorita unei stari "de tulburare pricinuita de nastere".
Nu mi-am reconsiderat punctul de vedere, pentru ca, in definitiv, pruncuciderea este pruncucidere, la fel cum Eminescu este Eminescu.
-
crina005
amitza wrote:Ce parere ai de postul meu de la ora 22 10?
mariusms wrote:Ca este inainte de cel de la 22:39.

Ha ha ha!

-
amitza
Nu te supara ,Crina, nici eu nu eram ironica! Dar este un mod inedit si amuzant de individualizare a unui mesaj.
Si eu sunt in aceeasi tabara cu tine, stii "woman power"(sper ca nu esti barbat, ca s-au mai vazut cazuri pe forum!)
-
mariusms
Am gasit speta 22:10. Da, tot satul, pentru acte sexuale cu un minor, mai putin "nu-stiu cine", care va fi condamnat pentru viol. E de guiness book fata, de apreciat. Sper sa nu-mi sara in cap liga feministelor convinse.

-
amitza
poate e nordica

-
crina005
amitza wrote:Nu te supara ,Crina, nici eu nu eram ironica!
Cum sa ma supar?! Nu am insinuat ca esti ironica, dar ma distrat teribil inocenta raspunsului lui marius.
-
Melinda
Mama raspunde pt. pruncucidere, iar participantii raspund pt. omor calificat. Dealtfel, acest punc de vedere este impartasit si de practica juduciara.
Am impresia,ca si mariusms, este de aceasi parare... dar se contrazice de dragul polemicii.
Fata de argumentele descrise deja, as mai adauga ca
fata de participanti omorul este intotdeauna calificat, fiind savarsit fata de o persoana in neputinta de a se apara, dar poate avea concomitent mai multe calificari: daca este ruda cu copilul sau sau daca fapta este savarsita cu premeditare.
Iar instigarea consider ca trebuie sa fie neurmata de executare pt ca aceasta tulburare nu cred sa fie compatibila cu savarsirea faptei datorita indemnarii de catre instigator.
Sau invers - daca mama savarseste uciderea din cauza indemnului, inseamna ca nu o savarseste din cauza tulburarii.