Tribunalul Bucuresti confirma neinceperea urmaririi penale

Examene, rezultate, pareri, etc
leustean

Post by leustean » 19 Dec 2006, 13:07

Cum ca am intrat in hora, am sa joc.

1. Consider ca este elementar si de bun simt sa scrii corect in propria-ti limba (iar mesajul tau are si el unele greseli, dar nu ma intereseaza sa le vanez, aduc in discutie asemenea greseli ori de cate ori cineva crede ca este mai catolic decat papa, in schimb isi dovedeste valoarea deschizand gura- pardon, scriind pe forum).

Nu i se ia nimanui capul daca greseste.
A scrie corect reprezinta doar cartea de vizita a fiecaruia si, din acest punct de vedere, fiecare se prezinta dupa cum poate.
Da, nu sintem la Academie, dar de ce oare devenim brusc suparati atunci cand cineva ne arata cu degetul pentru ca am gresit, taman cand ne infoiasem ca un balon de sapun?...

2. Nu stiu ce examen lejer ai dat tu.
Poate ai avut noroc, poate nu.
Un examen serios este o sansa pentru candidat, zic eu.
O sansa pentru propria perfectionare.
Daca nu ai avut-o, ti-a fost cu siguranta mai greu si a trebuit sa te perfectionezi singur, ceea ce este de cele mai multe ori o misiune ingrata, fiindca la orice om intervine comoditatea.
Este ca atunci cand iti propui sa inveti engleza fara profesor : faci primele trei lectii plin de sarguinta, dupa care abandonezi.
In schimb, atunci cand dai un examen...
Cat despre ajutorul dat de maestru, nu ma pronunt.
Eu am intrat in avocatura ca definitiv.
Este posibil sa fie asa cum spuneti voi.

3. Nu sint de acord cu modalitatea de admitere practicata in prezent de catre barouri (este dezamagitor sa vezi ca unii invata si nu trateaza examenul cu superficilaitate iar altii intra in urma contestatiilor; dar, in fond, este ca si in cazul greselilor gramaticale : daca altii le ignora nu inseamna ca acelasi lucru trebuie sa il fac si eu).
Avocatii isi bat in prezent, in felul in felul in care procedeaza, cuie in talpa propriei demintati profesionale (ma refer la modul de solutionare a contestatiilor la examenul de admitere in profesie).
Ma consolez insa cu gandul ca vor razbate cei bine pregatiti si cei seriosi.

Nu inteleg insa nici sa lupt pentru cresterea valorii profesionale a intregului corp de avocati. Si in nici un caz obturarea celor din Baroul Botta nu mi se pare prima masura ce trebuie luata (hehe, ar fi altele, cu mult mai dureroase).
M-ar interesa poate sa lupt, daca nu as sti ca este o utopie.
Iar eu, cum spuneam, am ajuns la concluzia ca a lupta pentru valorile unui sistem, fie el privat sau de stat, constituie o inutila risipa de energie.
Asa incat incerc sa ma concentrez pe cat pot asupra propriei persoane.
Ce fac altii...e problema lor.
Nu ma tem ca sint avocati in barouri paralele.
Ce vor face?
Ne vor lua clientela.
Ei, si?
Mai conteaza asta acum, dupa ce atatia incompetenti au ajuns sa sfideze prin diplome obtinute atat de simplu la facultatile aparute ca ciupercile dupa ploaie in Romania?
Raul a inceput de mult, asta spun.
S-a devalorizat totul, s-a relativizat totul.
Daca luptam acum impotriva celor din Baroul Botta inseamna ca devenim mai buni noi, cei din barourile UNBR?
Vedem cum se acuza, dar de unde stim ca sint acuzele venite din partea celor mai buni si, prin urmare, a celor indreptatiti sa acuze?
Si, ce este mai dezgustator, este faptul ca nu din principii izvorasc aceste acuze, ci din interese clare, concrete, mercantile.
Ne fura clientii!
Asta este de fapt toata povestea, degeaba se indruga principiile acelea inaltatoare, in numele carora se ia atitudine...
Pe mine toata aceasta demagogie nu ma face sa lacrimez.

Cati dintre cei care afirma aceste principii atat de ritos sint dispusi sa condamne cu tot atat de mare vehementa ...sa spunem... :roll: comunismul?
Ups!
Dar ce-i cu linistea aceasta?

acheron

Post by acheron » 19 Dec 2006, 14:53

Crede-ma ca a fost lejer. Subiecte pe care orice avocat sau aspirant la aceasta profesie trebuie sa le stie. Am dat in viata examene mai grele.

Nu intrarea in barou e marea problema. E un proverb romanesc " cand vulpea nu ajunge la struguri, zice ca sunt acri"

Orice absolvent de drept poate deveni avocat in ziua de azi. Cu un pic de efort si poate practica meserie. Ca odata intrati nu e ceea ce sperau , alt topic alta discutie.

Si atunci vorba lui Bodu : S-o facem legal.

mariusms

Post by mariusms » 19 Dec 2006, 16:09

acheron wrote: Oare acei supercompetentii din baroul Bota , nu pot promova un examen de doi bani ca sa intre in barou.?
.........................................................................................................
Examenele si indrumarea la inceputul carierei sunt obligatorii.
Daca bota si ai lui vor sa practice avocatura , ok . Dar nu asha. Nu intre doua masaje terapeutice sau ce Dumnezeu o mai avea ca obiect de activitate acea asociatie.
Sa invete , sa promoveze examenul si sa i-a viata in piept. Asa cum probabil am facut-o toti la un moment dat.

Si sa stii ca daca Bota si ai lui ,vor reusi intr-un final sa ramana avocati si sa fie recunoscuti ca atare, noi avocatii ceilalti ne meritam soarta.

P.S. vad ca in ultima vreme se pune un foarte mare accent pe greselile gramaticale pe forum. Foarte bine! dar sa nu uitam totusi ca suntem pe un forum si nu este forumul Academiei Romane :D :oops:
Vad ca unii dau o mult mai mare importanta decat este firesc acelor examene (usurele) de admitere din Barou. Nu cred ca frica de aceste examene este motivul celor care intra in Baroul lui Bota. Faptul ca cineva trece de acele examene de admitere nu este un criteriu de departajare.
Parca "Invatati, invatati si iar invatati!" am mai auzit undeva, candva. Pacat, la 17 ani de la caderea regimului, inca mai aud (vad) asa ceva. :?

leustean

Post by leustean » 19 Dec 2006, 17:04

Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, mariusms:
Sloganul leninist a fost inlocuit cu "pregatirea profesionala continua".
Alta Marie, cu alta palarie. :-D

Acheron, nu te-am contrazis cand ai spus ca examenele pe care le-ai dat tu au fost usoare.
So they were...
Tu spui ca nici macar sa fii mandru ca ai luat acel examen nu poti fi, daca bafta de bani si clientela nu ai?...

Try this:
Examen INM si iti vei verifica fortele cu adevarat. :grin:
Atunci cand vei deveni magistrat, tot cartierul se va inchina la icoana ta. Nu mai punem la socoteala mamitele, mamiticile si tanti Mitele, care iti vor pastra poza in portofelul lor cu margelute.
Colegii de facultate te vor privi in sfarsit cu respect, de unde pana atunci vei fi fost in ochii lor ultimul looser...pardon, avocat.
Vezi ce a scris Alinutzza mai sus cu privire la parerea generala despre avocati, merge manusa.

Te rog eu, calmeaza-te la acest sfarsit de an, vine Craciunul...
Simte-te bine in pielea ta, asa cum esti.
Sint sigur ca motive de bucurie vei fi avand destule, ramane doar sa le vezi.
Lasa-i pe ai lui Botta si bucura-te ca macar nu esti in situatia lor.

Iti dau voie sa te declari indignat cat vrei, daca vrei, despre -iata!-ceea ce s-a petrecut ieri in asa numitul Parlament al Romaniei, unde niste oameni au fost la un pas de a fi aruncati literalmente peste bord.
Motivul?
Gandesc sau gandesc altfel si mai si exprima ceea ce gandesc si o mai fac si bine, politicos si inteligibil, fara ragete si invective...
Da, s-a intamplat la cei 17 ani de la Revolutie.

Dar aceasta este un subiect off topic.
Acum, ca afara au cazut finalmente primii fulgi de zapada (sau stropi de ploaie, dupa caz), va doresc sarbatori fericite!

observer

Post by observer » 19 Dec 2006, 21:03

"Atunci cand vei deveni magistrat, tot cartierul se va inchina la icoana ta. Nu mai punem la socoteala mamitele, mamiticile si tanti Mitele, care iti vor pastra poza in portofelul lor cu margelute. "

Superb. Iata un motiv care mie nu mi-a trecut prin minte :D

Eu nu sunt de acord ca la INM iti arati muschii. Sunt avocati mult mai bine pregatiti profesioanal decat magistratii . Si am vazut destui produsi si de INM. :fluierat: .

Eu zic sa nu mai ridicam osanale INM-ului si magistratilor. Nu le merita .

Merry Christmas si voua.

cyclop

Post by cyclop » 19 Dec 2006, 21:30

Observer, daca tu sustii ca examenul de admitere in barou nu e mai usor decat cel de admitere la INM inseamna ca traiesti pe alta lume...
Pentru ca din ce spui, asta se intelege, il contrazici pe Leustean, care zice ca examenu de la INM e mult mai greu.
Despre partea cu osanalele, perfect de acord, sa nu le ridicam. De fapt, nimeni nu facea asta.
De acord sunt si cu faza cu avocatii mai bine pregatiti decat magistratii. Dar hai sa nu generalizam, nu asta e regula.
Hai sa ne pastram macar un picior pe pamant.

observer

Post by observer » 19 Dec 2006, 22:40

Nici un moment nu am sustinut ca examenul de admitere in barou e mai greu ca cel de la INM.

Am spus ca am vazut avocati mai bine pregatiti decat magistrati produsi de INM.

De fapt , fiecare padure cu uscaturile ei.

observer

Post by observer » 23 Dec 2006, 10:53

da ce sa zic. Scriu de sub birou de uimire , cand o vad o tipa delirand la zerotv.

Mare lucru ca mai sunt procurori care stau la acelasi pupitru cu judecatorul.

Cat despre faza cu Stanchev il si vad pe hol la Baroul Bucuresti consultand tabloul de avocati...

e mistoooo rau..... :o

Post Reply