violarea secretului corespondentei

Discutii privind Dreptul Penal
liviu70

Post by liviu70 » 30 Apr 2005, 16:55

ce angajament ai tu fata de cei doi si ce angajament ai fata de firma,
daca ai nu stiu cate adrese de mail, tu esti protejat fata de toata lumea prin legislatie in vigoare . nu prea cred. care este infrastructura pe care se bazeaza mailurile tale, ce drept ai asupra ei, iti spun asta fara a fi tehnocrat.

sebi77

Post by sebi77 » 30 Apr 2005, 17:04

wittmann wrote: Luam exemplul www.avocatura.com: inseamna ca romcos sau costy18gl imi pot verifica mesajele private oricand? Oricum ei nu stiu cine sunt eu(desi eu ii stiu :lol: )
Iar de lasat parerile obiectivechiar nu pot... :lol:

Pai de unde sti ca nu o fac??? ....De citit mesajele sigur ca pot....

wittmann

Post by wittmann » 01 May 2005, 08:21

Am zis-o cu sensul de "a avea dreptul".

liviu70

Post by liviu70 » 01 May 2005, 18:38

bazeaza-te pe ceva!

scribul

Post by scribul » 06 May 2005, 07:43

sebi, sebi...stai linistit, nu voi deschide nici o corespondenta adresata tie si aterizata pe adresa mea. nu de alta dar s-ar putea sa contina cine stie ce dracovenii antrax-ciene...... :-D :grin: :) :)

scribul

Post by scribul » 06 May 2005, 08:14

M-am tot gandit la o situatie ce poate fi data cu titlu de exemplu..

Asadar: Facultatea de Arta si Litere inchiriaza o cladire.
In baza propriilor regulamente ofera cazare, in aceasta cladire, propriilor studenti.
Cladirea devine camin studentesc.
Studenti primesc corespondenta la aceasta adresa.

Chiar crede cineva ca administratorul caminului (persoana care are pe inventar cutiuta metalica folosita drept casuta postala, si raspunde de tot ce este bun material in respectiva cladire) poate deschide corespodenta studentei Valentina Cretu??

Pe de alta parte, acelasi administrator, in cazul in care are motive sa suspecteze, de exemplu faptul ca studentii primesc substante narcotice pe adresa caminului, are obligatia sa solicite interceptarea acestor corespondente. In acest caz, corespondenta va fi deschisa, dar in prezenta organelor politienesti prealabil anuntate, organe care au dreptul, in anumite conditii, sa faca acest lucru.

Comparativ: Firmax
exista adresa : firmax@firmax.com
mai exista si: secretariat@firmax.com, vanzari@firmax.com, etc
dar mai exista si: valentina.kretu@firmax.com, zoro.negru@firmax.com, iancu.jianu@firmax.com
-este sesizabila diferenta in ceea ce priveste destinatarul?

Cred in continuare ca administratorul poate pune filtre, poate scana, poate chiar suspenda orice adresa de mail daca considera ca acest lucru trebuie facut, dar nu poate citi vreun mail...

Cu privire la argumente tip: cine plateste are toate drepturile

Pe terenul tau, din banii tai, iti ridici o casa. ..Casa ta.
Cu toate astea, nu poti sa-i dai foc cand vrei! ..mai ales daca ai chiriasi..
Iar daca vrei sa o darami, trebuie sa crei permisiunea statului sub forma unei autorizatii.
Asta ptr ca aici sunt ocrotite alte relatii decat strict cele privind proprietatea bunului respectiv.

wittmann

Post by wittmann » 06 May 2005, 15:36

Mda, frumoasa argumentare....

liviu70

Post by liviu70 » 06 May 2005, 16:23

ai ajuns prea departe si nu exista nici o asemanare intre cele doua situatii.

norocel

Post by norocel » 06 May 2005, 16:28

liviu70 wrote:ai ajuns prea departe si nu exista nici o asemanare intre cele doua situatii.
Corect era ca spui ca TU nu vezi nici o asemanare.
Mie argumentatia mi s-a parut impecabila.

croc

Post by croc » 06 May 2005, 16:38

frumoasa argumentare, intr-adevar!

kko

Post by kko » 06 May 2005, 16:46

SCRIBULE esti tare.
Atata timp cat eu as lucra la o firma, asa avea un calculator in birou si un cont de e-mail dat prin bunavointa angajatorului mi se pare firesc sa nu mi se bage nimeni nici in anumite fisiere ( pe care le-as putea parola , de ex.) si nici in corespondenta mea privata.
Atata timp cat eu nu am semnat cu firma vreun angajament privind restrictionarea corespondentei prin e-mail doar la angajatii firmei, nimeni nu are dreptul sa ma restrictioneze. Iar daca am semnat un astfel de angajamant si am trimis unui coleg de suferinta vreu e-mail mai "fun" mi se pare absurd ca cineva sa ma ia la intrebari ori sa ma sanctioneze ca am luat la misto vreun sef .... Am dreptul sa am mintea libera si sa profit de posibilitatea de a-mi exprima liberatatea de gandire chiar si atunci cand as fii angajat cu contract de munca. Mesajul meu prin e-mail este privat si adresat unei persoane asemanatoare mie si nu este public. Iar daca vreun admin , cu exces de zel si paracios ma divulga la vreun sef ,s-ar putea sa nu se stie cat de tare as reactiona....

sebi77

Post by sebi77 » 06 May 2005, 17:02

De asta nu da tara asta inainte.... La voi trebuie ca sa fiti restrictionati trebuie sa semnati angajamente, contracte peste contracte, eventual date si in fata unui notar ... Domnilor stiti ce e aia respectarea proprietatii?

Nu puteti avea drept la ceva ce nu este al vostru... (stiu o sa spuneti ca aveti si vin si va intreb in baza a ce? ...) Sunteti platiti sa va faceti treaba... sau vreti bani pentru faptul ca corespondati in timpul serviciului pe internet?

Eu ies din discutia asta ca nu are nici un rost...

Scribule cauta tu pe www.rnc.ro sau www.ripe.net numele domeniului firmax.ro si o sa ai o surpriza ca si IP si numele apartine angajatorului...

liviu70

Post by liviu70 » 06 May 2005, 17:11

are o foarte mare legatura studentul chirias cu salariatul care la servici se ocupa numai de interesele firmei.
sa fim seriosi.
povestea este chiar a unui scrib sau si poet imi place si mie chestia cu casa dar nu prea stiu unde bate .poezie!

elis

Post by elis » 06 May 2005, 17:20

sebi77 wrote:... Domnilor stiti ce e aia respectarea proprietatii?

Nu puteti avea drept la ceva ce nu este al vostru... (stiu o sa spuneti ca aveti si vin si va intreb in baza a ce? ...) Sunteti platiti sa va faceti treaba... sau vreti bani pentru faptul ca corespondati in timpul serviciului pe internet?
Sebi eu am telefon mobil de la serviciu si am si un anumit numar de minute gratuite.
Ti s-ar parea normal ca angajatorul meu sa-mi asculte convorbirile pentru ca telefonul este proprietatea lui si pentru ca imi si plateste contravaloarea convorbirilor?

sebi77

Post by sebi77 » 06 May 2005, 17:30

UNDE SCRIE CA ANGAJATORUL TI-A DAT TELEFON SA-L FOLOSESTI IN INTERES PERSONAL!!!!?
Da dar poate sa ceara factura detaliata si sa vada cu cine ai vorbit? Si poate ca maine sa te cheme sa achiti abonamentul? Sau poate sa iti i-a telefonul?

PS

Inca n-am primit nici o adresa si nici o cheie de la Cutia postala ....

Post Reply