barou 2009 primire

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
cleo27ro

Post by cleo27ro » 08 Jul 2009, 17:57

sinteza sau grile?...stiu....am pretentii... :-P

klaus18

Post by klaus18 » 09 Jul 2009, 10:17

Stimaţi colegi,

Am sunat astăzi la UNBR şi se pare că zvonurile se confirmă. Data începerii examenului de admitere în profesie este 9 septembrie 2009.

Am înţeles că astăzi a fost publicat anunţul în ziarul România Liberă.

Toate cele bune!

klaus18

Post by klaus18 » 09 Jul 2009, 11:18

acesta este anunţul publicat de UNBR în România Liberă:

"Uniunea Naţională a Barourilor din România anunţă organizarea examenului de primire în profesie (exclusiv pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar) începând cu data de 9 septembrie 2009.

Candidaţii vor depune dosarul de înscriere la baroul în circumscripţia căruia solicită să îşi exercite profesia.

În ceea ce priveşte procedura înscrierii şi desfăşurarea examenului, se aplică, prin asemănare, prevederile Deciziei Consiliului U.N.B.R. nr. 268/22.09.2007 modificată prin Decizia nr. 447 din 21.02.2009 a Consiliului U.N.B.R.

Tematica şi bibliografia sunt cele prevăzute în Anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 423 a Consiliului U.N.B.R. din 27 septembrie 2008."

McBeal

Post by McBeal » 09 Jul 2009, 17:07

Da, am verificat! incepe pe 9 septembrie!!!

este nebunie pentru noi cei care ne-am lcentiat anul acesta....
are cineva idei, ajutor, orice? (in legatura cu subiectele...)

McBeal

Post by McBeal » 09 Jul 2009, 17:19

totusi...mie fraza asta imi spune altceva.. "Uniunea Naţională a Barourilor din România anunţă organizarea examenului de primire în profesie (exclusiv pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar) începând cu data de 9 septembrie 2009." ...cumva este vb doar despre cei cu definitivatul????!!!!! (exclusiv este subliniat de mine)
"primire in profesie" / definitivat
Cine stie mai multe, va rog?!

McBeal

Post by McBeal » 09 Jul 2009, 17:44

am inteles.. tot singura.. "exclusiv" adica nu-i implicit ca prin inscriere se trece la stagiatura direct.
Din pacate ramane 9 septembrie 2009, deci reinnoiesc apelul meu celor care au mai multe informatii cu rezolvare subiecte care ne pot ajuta..

cleo27ro

Post by cleo27ro » 09 Jul 2009, 19:43

Deci...unde draq se sustine ex.?
Pe site-ul UNBR e afisat. Dar tot nu inteleg locul de desf. Unde se trimit lucrarile la corectat...
Erau tot felul de zvonuri...ba ca la Buc., ba loco...

erikwolder

Post by erikwolder » 10 Jul 2009, 22:48

Eu zic că cele două decizii clarifică problema.
Organizarea o va repeta pe cea de la definitivat, iar tipul de examinare nu va fi departe de cel de la def, din moment ce avem şi SUBIECTE de examen şi nu doar TEMATICĂ. Eu înţeleg din asta că sistemul grilelor este exclus.

În privinţa licenţei, şi eu am dat-o recent şi simt că mă ajută, nu că mă încurcă. Am repetat, practic, 75% din materia pt. admitere.

DanyT

Post by DanyT » 11 Jul 2009, 08:39

Stie cineva cat este taxa de examen inscriere in profesie la Baroul Iasi ?
:cafea:

cleo27ro

Post by cleo27ro » 12 Jul 2009, 07:23

Daca dau examen la barou buc. pot sa-mi fac stagiatura la c-ta.?

angel

Post by angel » 12 Jul 2009, 11:44

Eu cred ca nu. Din moment ce esti inscris la Baroul Bucuresti mi se pare normal ca apratinand acestuia , stagiatura sa se faca tot in cadrul Baroului Bucuresti. Dar poate alti colegi au o alta parere.

bamsi

Post by bamsi » 13 Jul 2009, 13:44

A aflat cineva unde se sustine examenul?La Bucuresti sau la curtile de apel?.Pt. ca aud tot mai mult de Bucuresti.

cleo27ro

Post by cleo27ro » 13 Jul 2009, 14:24

Si eu am auzit o multime e variante...ba ca la buc., ba ca local si se corecteaza la buc....

erikwolder

Post by erikwolder » 13 Jul 2009, 15:55

Eu zic că cele două decizii amintite mai sus clarifică problema.

cleo27ro

Post by cleo27ro » 13 Jul 2009, 16:17

Mda...Dai "in curtea" ta si se corecteaza la capitala...Nasol..

Post Reply