tineri majori - vor pensie de intretinere
Frumoasa Warawara, oamenii (inclusiv juristii) intra pe acest forum ca sa citeasca si (sau) sa se exprime, neconditionat de vreo regula impusa de cineva cum ca ar trebui sa raspunda"in drept"si cu toate informatiile ajutatoare, la solicitarea juridica a oricarui cutarescu care nu are chef sa cheltuie banii pe avocat. Faptul ca unii ofera gratuit detalii pretioase, este frumos si laudabil pana la un punct.Sa nu uitam insa ca informatiile detinute de un jurist sunt rezultatul unor ani de studii, nopti nedormite, experienta, etc. Savoir-faire sau know-haw reprezinta un "bun " ptr. cel care-l detine, acesta avand totodata dreptul de a-l vinde sau oferi pe gratis.Functie de dispozitia lui.
Intuiesc bine Warawara ? Tu nu esti jurista; insa ti-ai fi dorit sa fii. Si daca erai , traiai din mila oamenilor pe care i-ai fi ajutat cu informatii pretioase, ca sa nu-si mai cheltuie aiurea banii pe onorariile avocatilor "ingrati si necunoscatori" .
Intuiesc bine Warawara ? Tu nu esti jurista; insa ti-ai fi dorit sa fii. Si daca erai , traiai din mila oamenilor pe care i-ai fi ajutat cu informatii pretioase, ca sa nu-si mai cheltuie aiurea banii pe onorariile avocatilor "ingrati si necunoscatori" .
Daca sustii la nesfarsit ca un adult, angajat, cu un salariu de 600 RON are nevoie de pensie de intretinere de la tatal lui ( care poate are salariul minim negociat, adica 370 RON) fara sa aduci nici un argument "in drept", atunci spune-mi tu Yran cu ce am gresit eu? Sau intuiesc eu bine? poate ma confunzi cu altcineva.Yran wrote:Frumoasa Warawara, oamenii (inclusiv juristii) intra pe acest forum ca sa citeasca si (sau) sa se exprime, neconditionat de vreo regula impusa de cineva cum ca ar trebui sa raspunda"in drept"si cu toate informatiile ajutatoare, la solicitarea juridica a oricarui cutarescu care nu are chef sa cheltuie banii pe avocat. Faptul ca unii ofera gratuit detalii pretioase, este frumos si laudabil pana la un punct.Sa nu uitam insa ca informatiile detinute de un jurist sunt rezultatul unor ani de studii, nopti nedormite, experienta, etc. Savoir-faire sau know-haw reprezinta un "bun " ptr. cel care-l detine, acesta avand totodata dreptul de a-l vinde sau oferi pe gratis.Functie de dispozitia lui.
Si sunt Warwara.

Pentru ca, in in ceea ce priveste obligatia de intretinere datorata de parinti copiilor majori, nu exista "in drept".warwara wrote:Pana acum nu am vazut niciun "in drept" de la tine pe acest topic.Denominatus wrote:Schimba experienta, warwara.warwara wrote:Asa cum stiu eu, daca cei doi copii sunt angajati (deci se intretin singuri) nu mai pot beneficia de "pensie de intretinere".
Cel de la facultate este angajat cu carte de munca, iar cel de la liceu este la seral, unde nu ar putea urma cursurile daca nu ar fi angajat undeva. La seral se cere adeverinta de la locul de munca. Daca nu ar fi fost angajat ar fi urmat cursurile la zi si ar fi beneficiat de pensia de intretinere.
Asa stiu eu. Din experienta. Poate s-a schimbat ceva intre timp.
Si lasa inspiratia, ca e doar 1% si e pentru genii. Restul...
Dar de la chestii expirate poti sa faci indigestie sau doamne fereste, altele mai grave... asa ca un pic de retinere nu strica. daca intelegi ce zic.
JOJO, "pro bono" se traduce in context "pi buni"?
Acordarea pensiei de intretinere copiilor majori pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani, este o creatie a practicii judiciare.
Si atunci de ce cumnatul meu nu mai plateste pensia de intretinere pentru nepotul meu, care este student la o facultate particulara si e angajat cu 370 RON? Spuneti-mi voi de ce. Chiar va rog.leustean wrote:Pentru ca, in in ceea ce priveste obligatia de intretinere datorata de parinti copiilor majori, nu exista "in drept".warwara wrote:Pana acum nu am vazut niciun "in drept" de la tine pe acest topic.Denominatus wrote: Schimba experienta, warwara.
Si lasa inspiratia, ca e doar 1% si e pentru genii. Restul...
Dar de la chestii expirate poti sa faci indigestie sau doamne fereste, altele mai grave... asa ca un pic de retinere nu strica. daca intelegi ce zic.
JOJO, "pro bono" se traduce in context "pi buni"?
Acordarea pensiei de intretinere copiilor majori pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani, este o creatie a practicii judiciare.
Daca acesti bani ii sint insuficienti pentru continuarea si terminarea studiilor, ar trebui ca tatal sa contribuie financiar, numai in masura starii de nevoie a majorului, admitand ca acesta se mai afla intr-o asemenea stare, de vreme ce realizeaza venituri din munca.
Pentru asta trebuie insa sa o ceara, pe calea unei actiuni in instanta, daca tatal nu este de acord.
Si sa faca dovada ca se afla in acea stare de nevoie, chiar daca obtine un venit lunar din munca.
Iata si in drept :
Art. 94 Cod Familiei: - Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Pentru asta trebuie insa sa o ceara, pe calea unei actiuni in instanta, daca tatal nu este de acord.
Si sa faca dovada ca se afla in acea stare de nevoie, chiar daca obtine un venit lunar din munca.
Iata si in drept :
Art. 94 Cod Familiei: - Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Pentru Yran: caz real - singurele cuvinte spuse de un avocat in apararea clientului sau au fost "las la aprecierea instantei". Credeti ca trebuia sa piarda nopti pentru asta? Si inca una: un avocat a fost intrebat, in instanta , de catre clientul sau, daca stie de vreun act din dosar ce constituie proba in aparare. Avocatul a tacut chitic! Se apeleaza la forum pentru ca aici se obtin raspunsuri pertinente care, desi gratuite, sunt mai valoroase decit multe din cele pentru care se dau multi bani!
Cu multa placere, Warwara!...warwara wrote:Multumesc mult.JOJO wrote:De aia ca-i zgarcit.warwara wrote:Si atunci de ce cumnatul meu nu mai plateste pensia de intretinere pentru nepotul meu, care este student la o facultate particulara si e angajat cu 370 RON? Spuneti-mi voi de ce. Chiar va rog.
Si, daca ti-a folosit cu adevarat sfatul, ma bucur.
La fel cred si Kinga, care a grait "in drept", asa cum ti-a poftit inima.
Eu cred ca ti-au folosit cu adevarat aceste sfaturi si mai cred ca, la ora aceasta, cumnata este deja lamurita asupra problemei.
Stimati telespectatori, de ce va certati indeferent de topic.
Ca ma lasa nervii capului, intru si eu ca aomul sa ma relaxez ca sa zic asa pe forum, sa dau, de ce nu, sfaturi juridice "pro bono" ca asa am invatat eu la religie ca trebuie sa faci bine daca poti, neconditionat, si cand colo ce vad: toata lumea se cearta cu toata lumea te miri pentru ce.
@leustean: asa e cu "i"-urile alea prea multe. Mi-o fi scapat mana pe tastatura din graba. Sau poate am fost corigenta la gramatica. Asta e. Facem si noi ce putem.
Ca ma lasa nervii capului, intru si eu ca aomul sa ma relaxez ca sa zic asa pe forum, sa dau, de ce nu, sfaturi juridice "pro bono" ca asa am invatat eu la religie ca trebuie sa faci bine daca poti, neconditionat, si cand colo ce vad: toata lumea se cearta cu toata lumea te miri pentru ce.
@leustean: asa e cu "i"-urile alea prea multe. Mi-o fi scapat mana pe tastatura din graba. Sau poate am fost corigenta la gramatica. Asta e. Facem si noi ce putem.