evacuare fara pronuntarea instantei :(

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
denominatus

Post by denominatus » 17 Aug 2006, 16:03

:-D
Misto, KKO, apreciem... dar tu stii foarte bine ca mandatul poate fi revocat oricand, indiferent cat de ingrosat scrie ca e irevocabil. ;-)
Cand tine, merge. Cand nu, nu insistam :grin:

croc

Post by croc » 17 Aug 2006, 16:15

kko, io tocmai o sa am unun.

si asta pentru ca clientun vrea sa fortam nota si sa lacatuim usa, fara hot jud.
stie riscurile, da vrea sa forteze;

va tin la curent :)

kko

Post by kko » 17 Aug 2006, 23:11

Mai Deno, yo inteleg ce zici :grin: &...ca de aia n-am folosit cuvantul "imputernici" ci sinonimul lui la care am adaugat irevocabil...

si&...daca ma gandesc bine :roll: :grin: , eu ii prestez un serviciu&...Ma intelegi? :-D :-D Daca ma supara , ii tai si factura . :mrgreen: Pana se scarpina in cap locatarul, i-am scos lucrurile in strada. Dupa aia poate sa-mi revoce mandatul. Ca inauntru nu mai intra decat cu executorul judecatoresc . :twisted:

Este drept, daca are prea multe obiecte casabile ori se dezmeticeste in timp util, il las in pace si merg pe calea obisnuita, evacuare prin instanta, executor. Da, dar penalitatile de intarziere pt. neeliberarea spatiului curg&...si sunt mai mari decat chiria lunara ce o platea pe vremuri. Muult mai mari. :twisted: Si le va plati locatarul in solidar cu fidejusorul :mrgreen:

Deci poti sa ma contrazici ca n-am vrut sa-i fac un serviciu ? :grin:

APOCALIPSA

Post by APOCALIPSA » 18 Aug 2006, 01:59

este un contract cu executare succesiva si urmeaza regulile in materie de contract sinalagmatice.Se tine seama si de pactul comisoriu expres stipulat in contract. Pentru neexecutarea obligatiilor (neplata chiriei) poti cere rezilierea contractului cu daune interese, asta dupa punerea in intarziere a locatarului. Da-i un termen de preaviz sa zicem de 30 de zile, asta daca nu ai stipulat deja in contract, iar daca dovada de primire nu se intoarce la tine, apelezi la executor sa ii puna in vedere. :grin:
Foarte bine daca ai stipulat un pact comisoriu expres, instanta nefiind obligata in lipsa, sa pronunte rezilierea-qrt.1021 C. Civ.

Pelerinul

Post by Pelerinul » 18 Aug 2006, 04:52

Problema rezilierii este clara si nu mai comporta discutii. Exista un pact comisoriu de grad IV si cu asta basta.
Problema recuperarii datoriei este rezolvata macar in parte. Ai o garantie reala mobiliara, trimiti executorul sa-si faca treaba.
Problema care ramane este cea a evacuarii spatiului in cazul in care locatarul refuza sa-l paraseasca/predea.
Ce ziceti de urmatorul scenariu:
Executorul isi face treaba, intra in spatiu, face inventarul etc.
Dupa asta, schimbi frumusel yala sau lacatul si ii trimiti o notificare locatarului ca din cauza interventiei executorului vechea incuietoare a fost avariata si pentru a nu lasa spatiul descuiat au procedat la schimbarea incuietorii dar ca, daca are nevoie sa intre in spatiu nu are decat sa se prezinte la tine si sa ia cheia noua. Eu zic ca nu se mai pune problema de tulburare de posesie. Voi ce ziceti? :cafea:

kinga

Post by kinga » 18 Aug 2006, 07:49

Pelerinul wrote:Executorul isi face treaba, intra in spatiu, face inventarul etc.
Dupa asta, schimbi frumusel yala sau lacatul si ii trimiti o notificare locatarului ca din cauza interventiei executorului vechea incuietoare a fost avariata si pentru a nu lasa spatiul descuiat au procedat la schimbarea incuietorii dar ca, daca are nevoie sa intre in spatiu nu are decat sa se prezinte la tine si sa ia cheia noua. Eu zic ca nu se mai pune problema de tulburare de posesie. Voi ce ziceti? :cafea:
:-D :-D :-D :-D
Tareeeeeeeee..
dar ce o sa zaca executorul?? ca este implicat si el...
drept ca incuietorile astia Made By China... asa repede se strica.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kko

Post by kko » 18 Aug 2006, 09:13

Acu pe bune, de ce s-ar putea considera ca eu, proprietarul , savarsesc o infractiune ca intru "prin propriile mele forte" in imobilul proprietatea mea si il ocup dupa ce locatarului i-a incetat contractul de locatiune? Pai de la data incetarii contractului, locatarul ramane abuziv in spatiu &.... fara titlu. Iar el stie chestia asta dar refuza sa plece. Eu, proprietarul, sunt un infractor iar el, locatarul, este baiat cuminte&...
Poate sa-mi explice un penalist cum sta treaba asta? Ca eu nu ma prea pricep&... :roll:

PS Cunosc o situatia in care o nenorocita de evacuare prin instanta a durat vo 7 ani :-x

croc

Post by croc » 18 Aug 2006, 10:33

nici io nu pricep deloc.

desi tulburarea de posesie nu distinge intre posesia legitima si cea nelegitima :-x

kko

Post by kko » 18 Aug 2006, 11:33

Pelerinul wrote: Ce ziceti de urmatorul scenariu:
Executorul isi face treaba, intra in spatiu, face inventarul etc.
Uite, eu propun imbunatatirea scenariului :twisted: .
In situatia in care contractul de garantie reala mobiliara poarta asupra tuturor b. mobile prezente si viitoare ale debitorului, conf Titlului VI al L 99 sau Cpr. civ se poate cere fie predarea bunurilor afectate garantiei catre creditor, fie ex. silita a b. mobile afectate garantiei.

In prima situatie, daca bunurile nu sunt predate pe cale pasnica :grin: , "creditorul garantat poate, prin intermediul executorului judecatoresc sau, dupa caz, al executorului bancar ori cu sprijinul oricarui alt organ de executare, sa intre in posesia bunului ---art.67 Titlul Vi L 99 ; in a doua situatie, executorul aplica sechestrul si poate proceda la ridicarea (stramutarea :grin: )lor. conf. art.419 al. 2 si 3 +art.420 C.pr.civ. Deci, executorul poate stramuta tot ce exista in imobil &...Pai este ca si cum l-ai fi evacuat pe locatar de acolo si i-ai mutat boarfele in alta parte. Ca doar angajatii locatarului nu se vor lega cu lanturi de calorifere&....

Dupa aceea poti sa igienizezi spatiul, sa chemi constructorii , sa schimbi geamuri, usi, etc. Iar daca schimbi incuietoarea, care-I problema ? Ca proprietar n-ai voie ? Eventual ii notifici fostului locatar ca din motive obiective , ai schimbat incuietoarea&... asta numa asa, ca sa nu se mire :twisted:

Yo zica ca putem sa facem o telenovela... :grin:

APOCALIPSA

Post by APOCALIPSA » 18 Aug 2006, 16:18

cred ca poti incerca si pe calea ordonantei presedintiale.

Potrivit art. 581 C. pr. civ., instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul executarii.
Ordonanta presedintiala presupune doua conditii specifice de admisibilitate, respectiv, urgenta luarii masurii si nerezolvarea fondului pricinii.

Ai premisele declansarii acestei proceduri?

Post Reply