De ce tentativa de omor?
Elem subiectiv la omor: vinovatia sub forma intentiei (indiferent ca e vorba de intentie directa sau indirecta). Dar nu cred ca faptuitorul din speta accepta posibilitatea mortii victimei, in nici un caz nu o urmareste.
E folosit un instrument apt sa produca moartea (bata respectiva), e vizata o zona vitala (capul), dar conteaza si numarul loviturilor. E drept ca o singura lovitura e apta sa produca moartea daca intensitatea este suficient de mare, insa nu cred ca faptuitorul accepta moartea victimei, iar ca o urmareste nici atat. Conteaza f mult si imprejurarile.
vatamare corporala grava sau tentativa de omor calificat ?
Spune-ne un pic Wittman, cum a apreciat instanta incadrarile halucinogene ale procurorului?wittmann wrote:hai sa va spun si eu 2 spete legate de acest aspect.
A in urma unei altercatii ii infige lui B in plina fata o furca. In urma acestei agresiuni, victima este internata pentru vreo 40 de zile si ulterior pentru alte 30 in spital si sufera diferite operatii de reconstructie a fetei. Incadrare juridica: vatamare corporala grava. (!)
A si B il lovesc pe C cu niste bete ceva mai groase peste maini si picioare. Incadrarea juridica data de catre acelasi procuror: tentativa de omor calificat.