partaj sau intelegere de comun acord
Nu sunt deloc curajoasa Krisstina, dimpotriva ma tem de multe, ca gresesc, ma tem in special sa fiu ridicola. Iti multumesc oricum pt. aprecierea ta, imi cade bine.
Daca tot povestim off topic, as vrea sa clarificam o chestiune.
Sigur ca vorbele lui Gealy sunt deplasate si nelalocul lor, dar il pot intelege.
A fost reactia lui la raspunsul lui Atto, care reproseaza (usor) ca da consultanta gratuita, enervata fiind ca omul nu vrea sa priceapa nicicum si pune tot felul de intrebari.
Nu, nu sunt de acord cu riposta lui Gealy, spun doar ca il pot intelege.
Imi cade greu si mie cand cineva ma ajuta apoi ma atentioneaza ca vezi! a fost gratis, in special in conditiile in care e normal sa fie asa, doar nu ne ajutam pe forum contra cost.
Imi pare rau daca va supar cu punctul meu de vedere.
Daca tot povestim off topic, as vrea sa clarificam o chestiune.
Sigur ca vorbele lui Gealy sunt deplasate si nelalocul lor, dar il pot intelege.
A fost reactia lui la raspunsul lui Atto, care reproseaza (usor) ca da consultanta gratuita, enervata fiind ca omul nu vrea sa priceapa nicicum si pune tot felul de intrebari.
Nu, nu sunt de acord cu riposta lui Gealy, spun doar ca il pot intelege.
Imi cade greu si mie cand cineva ma ajuta apoi ma atentioneaza ca vezi! a fost gratis, in special in conditiile in care e normal sa fie asa, doar nu ne ajutam pe forum contra cost.
Imi pare rau daca va supar cu punctul meu de vedere.
Oameni buni,
Eu mi-am spus parerea personala in acea propozitie, in sensul ca pe mine nu m-au ajutat cu nimic explicatiile voastre decat vag, si anume ca trebuie sa merg pe o invoiala comuna ca sa salvez o groaza de bani.
Asta banuiam si eu!
Eu am dat un caz concret si am primit respunsuri vagi!
Cu ceea ce mi-ati spus voi nu am facut nimic la judecatorie. In momentul in care am acceptat serviciile avocatului am reusit sa inteleg cum stau lucrurile si in zece minute am inteles ce tre sa fac si cat voi astepta, cand vor fi termenele, cate infatisari voi avea etc.
El mi-a raspuns punctual si in plus mi-a redactat si cererea de divort si partaj, de care nu aveam de unde sa fac rost "pe de-a moaca".
A incasat in zece minute 1,5 milioane. Vi se pare corect? Mie nu! Altii castiga acesti bani intr-o saptamana, altii in doua.
Am fost nevoit sa dau banii astia tocmai pentru ca nu m-am putut folosi de acest forum.
Voi ati fi facut astea pt mine pe forum, pe gratis? Mai mult ca sigur ca nu.
Daca va ceream un model de cerere de divort si partaj mi-ati fi dat? Mai mult ca sigur ca nu!
Pentru voi, noi care punem intrebari aici pe forum, suntem clienti potentiali. Asa consider eu ca m-ati tratat.
Fara suparare! Asta e ideea!
Va urez un An Nou cu mai multe informatii concrete, cu modele de cereri pentru diferite spetze. Dar va trebuie putin mai multa bunavointa. Si asa poate intr-o zi, o sa aduca mai multi vizitatori pe site si mult mai multi bani din reclamele postate pe site.
PS: intrati pe alte forumuri si o sa vedeti ca se raspunde concret la o problema concreta.
Eu mi-am spus parerea personala in acea propozitie, in sensul ca pe mine nu m-au ajutat cu nimic explicatiile voastre decat vag, si anume ca trebuie sa merg pe o invoiala comuna ca sa salvez o groaza de bani.
Asta banuiam si eu!
Eu am dat un caz concret si am primit respunsuri vagi!
Cu ceea ce mi-ati spus voi nu am facut nimic la judecatorie. In momentul in care am acceptat serviciile avocatului am reusit sa inteleg cum stau lucrurile si in zece minute am inteles ce tre sa fac si cat voi astepta, cand vor fi termenele, cate infatisari voi avea etc.
El mi-a raspuns punctual si in plus mi-a redactat si cererea de divort si partaj, de care nu aveam de unde sa fac rost "pe de-a moaca".
A incasat in zece minute 1,5 milioane. Vi se pare corect? Mie nu! Altii castiga acesti bani intr-o saptamana, altii in doua.
Am fost nevoit sa dau banii astia tocmai pentru ca nu m-am putut folosi de acest forum.
Voi ati fi facut astea pt mine pe forum, pe gratis? Mai mult ca sigur ca nu.
Daca va ceream un model de cerere de divort si partaj mi-ati fi dat? Mai mult ca sigur ca nu!
Pentru voi, noi care punem intrebari aici pe forum, suntem clienti potentiali. Asa consider eu ca m-ati tratat.
Va urez un An Nou cu mai multe informatii concrete, cu modele de cereri pentru diferite spetze. Dar va trebuie putin mai multa bunavointa. Si asa poate intr-o zi, o sa aduca mai multi vizitatori pe site si mult mai multi bani din reclamele postate pe site.
PS: intrati pe alte forumuri si o sa vedeti ca se raspunde concret la o problema concreta.
Mai ,Gealy mai, este firesc ca unii sa castige chiar si 1,5 milioane pt. o prestatie de 10 minute. Ala ca sa presteze cum trebuie in 10 min a invatat ceva in cativa ani. Ce vina are el ca te deranjeaza tariful lui ? Eu zic ca a fost chiar modest.
Sunt unii care, pt. o simpla aparitie de cateva minute (sub 10, desigur)intr-un spot publicitar, incaseaza sute de mii de dolari....si nu sunt avocati-poate fotbalisti sau manechine, sau actrite.
Vezi si tu putin cum e prin America cu avocatii; ca tonomatul- bagi moneda si ai informatia (atat cat trebuie pt. moneda aia). Ai insa noroc ca traiesti in Romania.
In rest, vorba lun Krisstina...

Sunt unii care, pt. o simpla aparitie de cateva minute (sub 10, desigur)intr-un spot publicitar, incaseaza sute de mii de dolari....si nu sunt avocati-poate fotbalisti sau manechine, sau actrite.
Vezi si tu putin cum e prin America cu avocatii; ca tonomatul- bagi moneda si ai informatia (atat cat trebuie pt. moneda aia). Ai insa noroc ca traiesti in Romania.
In rest, vorba lun Krisstina...

Re: partaj sau intelegere de comun acord
Mai,Gealy , eu cred ca tu lucrezi in armata. Sau te-ai obisnuit sa ti se raspunda in pozitie de drepti si la comanda.Gealy wrote: Intrebarile sunt punctuale, de aceea va rog sa raspundeti pe intelesul unui om care nu are nimic in comun cu dreptul:
1. 2. 3.4.5.6.7. ... Ai uitat de 8,9 si 10
In speranta ca intrebarile sunt intemeiate si corecte astept raspunsurile dvs.
Pai ce sa-i faci, nu toata lumea are disponibilitatea sa-ti raspunda punctual si sa-ti repete la nesfarsit pana cand tu pricepi.Gealy wrote: Eu am dat un caz concret si am primit respunsuri vagi!
Te asteptai ca judecatorul de service sa-ti redacteze cererea de divort ?Gealy wrote: Cu ceea ce mi-ati spus voi nu am facut nimic la judecatorie.
EVRIKA , ai descoperit America !!!!Gealy wrote: In momentul in care am acceptat serviciile avocatului am reusit sa inteleg cum stau lucrurile si in zece minute am inteles ce tre sa fac si cat voi astepta, cand vor fi termenele, cate infatisari voi avea etc.
Mi se pare foarte corect sa -ti platesti avocatul conform onorariului negociat.
Poate ti-ai fi dorit ca cei din forum sa-ti plateasca si taxele de timbruGealy wrote: Am fost nevoit sa dau banii astia tocmai pentru ca nu m-am putut folosi de acest forum.
In ceea ce te priveste, rapunsul meu este categoric NU.Gealy wrote: Voi ati fi facut astea pt mine pe forum, pe gratis? Mai mult ca sigur ca nu.
Fara suparare, cei ca tine NU SUNT CLIENTI POTENTIALI ai celor de pe forum.Gealy wrote: Pentru voi, noi care punem intrebari aici pe forum, suntem clienti potentiali. Asa consider eu ca m-ati tratat.
Asta e ideea!
Multam fain de urare.Gealy wrote: Va urez un An Nou cu mai multe informatii concrete, cu modele de cereri pentru diferite spetze.
Avem si bunavointa si bun simt; insa nici un jurist /avocat din acest forum NU ESTE OBLIGAT sa-ti raspunda ,"pe de-a moaca". Daca cineva a dorit sa te ajute , a facut-o dezinteresat . Insa pentru ca nu ai inteles si apreciat raspunsurile primite, ghinionul tau sa fie.Gealy wrote: Dar va trebuie putin mai multa bunavointa.
Cainele moare de drum lung&...continuarea sper ca ti-e cunoscuta.Gealy wrote: Si asa poate intr-o zi, o sa aduca mai multi vizitatori pe site si mult mai multi bani din reclamele postate pe site.
Vaia con Dios.Gealy wrote: PS: intra pe alte forumuri ca sa vezi cum se raspunde concret la o problema concreta.
Ildi, draga mea, sa nu te superi (si nici altii care poate nu merita acelasi calificativ) dar functionara de la registratura e o tanti cu studii medii care haber nu are de Drept iar faptul ca tangential i-au trecut pe langa ureche niste chestii nu o indreptateste sa tipe la tine care esti avocatildi wrote: Eu nu m-am luat dupa toti banuitii, tanti de la registratura numai ca nu m-a batut cand a auzit ca eu vreau ca instanta sa rezolve in cadrul procesului de divort si imparteala bunurilor comune.
.
Ceea ce insemna ca face parte din categoria "toti banuitii"
Acu nu stiu la voi dar la Bucuresti cerererile le primeste la registratura judecatorul de serviciu si se evita astfel situatii ca cele de mai sus.
daca partile tale se inteleg pe partaj nu te lasa impresionata de prostiile ei, sa cheme judecatorul daca vrea sa zica ala ca nu-ti primeste cererea asa cum e (as vrea sa o vad si pe asta ca in fond eu, justitiabil, in prostia mea pot sa fac ce cerere vreau, ei sunt obligati sa mi-o primeasca si apoi sa decida daca e buna sau proasta un jude independent si cu ceva stiinta de carte).
Cat despre restul, ce sa zic, daca ai fi cercetat ai fi vazut ca eu de principiu dau consultanta pro bono, nu umai pe forum (face parte din educatia mea religioasa care la fiecare pas spune "sa faci o fapta buna").
M-a iritat insa Gealy care, dupa ce ca nu a fost deloc atent la ce am spus, a mai si apreciat ca de aici nu afli mai nimic.
Ori eu am invatat foarte multe "de aici", de pe acest forum, asa incat cred ca numai daca nu vrei nu afli.
Oricum, remarca mea nu avea nici o legatura cu tine, desi nu stiu de ce mesajul meu apare pe acolo ca fiind citat, probabil ca am gresit ceva.
Multumesc Atto pt. lamuriri.
As mai avea multe de spus in legatura si despre functionara aceea, conflictul nostru nu s-a incheiat inca, dar chiar nu are rost, nu ajuta nimanui.
Nu mi-a reprosat si sper ca nu imi va reprosa nimeni pe acest forum ca imi da consultanta gratuita, totusi tentativa si apropouri subtile au existat (categoric nu din partea ta, Atto!!!), din cauza asta am fost un pic sensibila ca veni vorba despre gratuitati.
( A se intelege prin" apropouri subtile" raspunsuri ironice cu mesajul clar ca timp suficient ai, cauta-ti singura raspunsurile!)
Probabil ca asa si e, doar ca nu m-am asteptat la asta.
In sfarsit, nu mai conteaza, oricum eu am nevoie de forum, de voi, asa ca voi pune in continuare intrebari iar atat cat pot, ajut si eu.
As mai avea multe de spus in legatura si despre functionara aceea, conflictul nostru nu s-a incheiat inca, dar chiar nu are rost, nu ajuta nimanui.
Nu mi-a reprosat si sper ca nu imi va reprosa nimeni pe acest forum ca imi da consultanta gratuita, totusi tentativa si apropouri subtile au existat (categoric nu din partea ta, Atto!!!), din cauza asta am fost un pic sensibila ca veni vorba despre gratuitati.
( A se intelege prin" apropouri subtile" raspunsuri ironice cu mesajul clar ca timp suficient ai, cauta-ti singura raspunsurile!)
Probabil ca asa si e, doar ca nu m-am asteptat la asta.
In sfarsit, nu mai conteaza, oricum eu am nevoie de forum, de voi, asa ca voi pune in continuare intrebari iar atat cat pot, ajut si eu.
pt ca vorbim despre un apartament ipotecat faceti un partaj diplomatic
banca are un cuvant de spus. nu o va interesa cati bani obtineti pe apartament atata timp cat ea isi recupereaza banii.deci puteti obtine pretul actul al pietei. trebuie insa sa consultati banca intrucat e posibil sa se sachimbe conditiile asta daca va v-a da voie sa vindeti
good luck!
banca are un cuvant de spus. nu o va interesa cati bani obtineti pe apartament atata timp cat ea isi recupereaza banii.deci puteti obtine pretul actul al pietei. trebuie insa sa consultati banca intrucat e posibil sa se sachimbe conditiile asta daca va v-a da voie sa vindeti
good luck!
apropo de ce ai patit tu ildi,
in primele zile de "meserie", ma duc la judecatorul de serviciu sa depun o intampinare si cerere reconventionala facute insa pe aceeasi foaie si intitulata "ca la carte" (de procedura) cerere intampinare-reconventionala.
mandru ii intind lucrarea (era prima mea lucrare de acest fel) iar intrebarea judelui vine sec: Unde ai invatat dumneata ca intampinarea si reconventioanla se fac impreuna ?
Dumneata nu stii ca intaimpinarea se depune la presedintele de complet iar reconventionala la judecatorul de serviciu?
Desi ramas masca am avut puterea sa-i replic ca eu consider ca am facut corect asa si ca datoria dumnealui in aceasta faza e doar sa primeasca cererile.
asa ca nu te lasa impresionat de cei de la registratura (fie ei chiar si juzi de serviciu): replica e scurta:dumneavoastra aveti obligatia sa primiti orice cerere.
sfat: daka vrei sa eviti astfel de remarci acide sau demonstratii de inteligenta superioara....trimite cererea prin posta !
in primele zile de "meserie", ma duc la judecatorul de serviciu sa depun o intampinare si cerere reconventionala facute insa pe aceeasi foaie si intitulata "ca la carte" (de procedura) cerere intampinare-reconventionala.
mandru ii intind lucrarea (era prima mea lucrare de acest fel) iar intrebarea judelui vine sec: Unde ai invatat dumneata ca intampinarea si reconventioanla se fac impreuna ?

Desi ramas masca am avut puterea sa-i replic ca eu consider ca am facut corect asa si ca datoria dumnealui in aceasta faza e doar sa primeasca cererile.
asa ca nu te lasa impresionat de cei de la registratura (fie ei chiar si juzi de serviciu): replica e scurta:dumneavoastra aveti obligatia sa primiti orice cerere.
sfat: daka vrei sa eviti astfel de remarci acide sau demonstratii de inteligenta superioara....trimite cererea prin posta !

Re: partaj sau intelegere de comun acord
Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate face partaj, al unui apartament si bunurile din el,fara a fi divortat ,partaj, in care este mentionat ,ca imobilul ii revine in exclusivitate sotiei ,[ desi a fost cumparat impreuna] sotia dand-ui bani sotului, in urma partajului [desi ei sunt casatoriti ] reprezentand sulta convenita iar sulta primita a fost achitata din surse financiare proprii ale sotiei. Daca dupa acest partaj,ei nu sunt divortati,dupa moartea sotiei, [doamne fereste] , sotul mai are dreptul la apartament si bunurile din el? .Mentionez ca au un copil! PS:Sotul in actul de partaj,spune ca intelege sa o garanteze pe sotia sa,de EVICTIUNE SI VICII ASCUNSE si ca nu va formula nici pe viitor niciun fel de pretentii fata de copartajanta sau subdobanditorii sai. cu privire la imobilul de mai sus. [Nu inteleg ce inseamna ,subdobanditori] Va multumesc din suflet si astept raspunsul Dumneavoastra ,cat mai detaliat.O zi buna.