solicit ajutor pentru o greseala

Discutii privind Dreptul Penal
sofia

Post by sofia » 02 May 2005, 09:35

liviu70 wrote:cum incepe asa se va si termina.
Urmarirea penala se termina intotdeauna. :grin:
Depinde de actul prin care se finalizeaza.
Poate fi rechizitoriu de trimitere in judecata sau poate fi si o ordonanta sau rezolutie de SUP sau IUP.

liviu70

Post by liviu70 » 02 May 2005, 19:20

fi si tu ferma, ordonanta sau Rezolutie !

norocel

Post by norocel » 03 May 2005, 14:10

In CPP se arata cand trebuie sa fi ordonanta (cand legea nu arata ce act ar trebui sa fie atunci este rezolutie).

liviu70

Post by liviu70 » 03 May 2005, 15:54

se pune in miscare actiunea penala sau nu se pune?

norocel

Post by norocel » 04 May 2005, 13:37

Din intrebarea ta deduc ca ai aflat cum doesebesti situatiile in care urmarirea penala se finalizeaz aprin ordonanta de cele cand se finalizeaza prin rezolutie!
Sincer, mi-ai facut o surpriza! :grin:

liviu70

Post by liviu70 » 04 May 2005, 15:55

nu stiu daca ai sesizat nuanta ,dar eu de la inceput nu am fost de acord ca va incepe urmarirea penala si sa stea omul linistit dar pe urma cand am vazut din alte raspunsuri numai teorie fara a se pune punctul pe I m-a dus gandul si la subiectul cu martorii asistenti de la procedura penala.

comisar

Post by comisar » 05 May 2005, 19:14

Parerea mea ca in cazul de fata este vorba de o infractiune flagranta,iar la infractiunile flagrante actul de constatare(sesizare)constitue si actul de incepere a urmaririi penale,un alt proces verbal de incepere a urmaririi penale nu ar fi procedural.
Scoaterea de sub urmarire penale se face numai prin ordonanta,iar daca autorul faptei face pe necajitul la procuror poate lua si un avertisment.

norocel

Post by norocel » 06 May 2005, 07:34

comisar wrote:Scoaterea de sub urmarire penale se face numai prin ordonanta.
Daca tu chiar ai informatii reale ca se procedeaza asa atunci iti spun eu ca acest lucru se intampla datorita necunoasterii prevederilor din procedura penala.

Uite cum stau lucrurile:

In art. 249 Cod pr.pen se arata:

"Scoaterea de sub urmarirea penala are loc cind se constata existenta vreunuia dintre cazurile prevazute in art. 10 lit. a)-e) si exista invinuit sau inculpat in cauza.
Dispozitiile art. 242-246 Si 248 se aplica in mod corespunzator Si in procedura scoaterii de sub urmarire.
In cazul prevazut in art. 10 lit. b^1) procurorul se pronunta prin ordonanta."

Iar art. 243 alin. 2 teza 2:

"In cazul in care nu s-a pus in miscare actiunea penala, incetarea urmaririi penale se pronunta prin rezolutie motivata."

Daca mai tinem cont (si ar trebui sa o facem :grin: ) si de prevederile art. 203:

"In desfasurarea urmarii penale, organul de urmarire dispune asupra actelor sau masurilor procesuale prin ordonanta, acolo unde legea prevede aceasta, iar in celelalte cazuri prin rezolutie motivata."

Ei, ce mai zici?

Sa stii ca nici in problema cu infractiunea flagranta nu sunt de acord cu tine dar acum nu am timp sa argumentez in asa fel incat sa te conving.
Promit sa revin cand am timp.

comisar

Post by comisar » 06 May 2005, 11:33

norocele.......
Nu inteleg ce-am gresit,unde scrie in procedura ca scoatarea de sub urmarirea penala se face in alt mod decit prin ordonanta,nu confunda cu incetarea cai alta mincare,cit despre infractiunea flagranta citeste 465 c.p.p. si orce argument ai aduce este bun numai pentru tine si pentru infractorul nostru.
cu stima,

p.s.Ei, ce mai zici?

ainsof

Post by ainsof » 06 May 2005, 11:59

Norocel wrote:Daca mai tinem cont (si ar trebui sa o facem :grin: ) si de prevederile art. 203:

"In desfasurarea urmarii penale, organul de urmarire dispune asupra actelor sau masurilor procesuale prin ordonanta, acolo unde legea prevede aceasta, iar in celelalte cazuri prin rezolutie motivata."

Ei, ce mai zici?
Comisare, eu nu ma prea pricep la penal dar atat timp cat in art. 203 C.p.p. scrie ca se dispune prin ordonanta atunci cand legea prevede acest lucru in mod expres si ca in toate celelalte cazuri se dispune prin rezolutie, eu cred ca tu ar trebui sa ne spui care este articolul din Codul de p.p. in care se arata ca se dispune numai prin ordonanta scoaterea de sub urmarire penala.

wittmann

Post by wittmann » 06 May 2005, 15:33

"Art. 243 C.p.p. (Procedura incetarii)...
(2) Procurorul se pronunta asupra incetarii urmaririi penale prin ordonanta, dispunand potrivit art. 11 pct. I lit c. In cazul in care nu s-a pus in miscare urmarirea penala, incetarea urmaririi penale se pronunta prin rezolutie motivata."

"Art. 249 C.p.p. (Cazurile si procedura scoaterii de sub urmarire)...
(2) Dispozitiile art. 242 - 246 si 248 se aplica corespunzator si in procedura scoaterii de sub urmarire."

In cazul scoaterii potrivit art. 10 lit b ind. 1, procurorul se pronunta intotdeauna prin ordonanta. (art. 249 alin. 3)...
...Si mai terminati cu subiectul asta, ca m-ati innebunit, voi si cei de deasupra care s-au gasit tocmai acum sa dea gauri cu bormasina!!! :-x :-x :-x

liviu70

Post by liviu70 » 06 May 2005, 16:40

wittman, aici am vrut sa ajung la faptul ca daca este sa fie ceva ,va fi doar o rezolutie de neincepere luand in calcul toate circumstantele.

norocel

Post by norocel » 06 May 2005, 16:43

Liviu cred ca tu faci totusi deosebirea intre neinceperea urmaririi penale, scoaterea de sub urmarire si incetarea urmaririi penale!

wittmann

Post by wittmann » 06 May 2005, 16:44

Of, Doamne, astia chiar n-au de gand sa termine!!!

norocel

Post by norocel » 06 May 2005, 16:47

Wittman, din respect fata de tine as putea inceta! :grin:
N-am uitat ca m-ai ajutat de cateva ori sa rezolv niste probleme in care ma intepenisem!

Post Reply