recuzare dupa ce cauza a ramas in pronuntare

Discutii privind procedura civila
excalibur

Post by excalibur » 22 Aug 2005, 09:29

Daca instanta se dezinvesteste numai dupa ce pronunta hotararea, de ce totusi nu se aplica si la pronuntare obligatia de citare a partilor care nu au fost prezente la nici un termen si nici nu au depus cererea personal pentru a lua termenul la cunostinta?

ainsof

Post by ainsof » 22 Aug 2005, 17:14

AHO wrote:1. Nu exista nici un text de lege care sa oblige la citatrea partii ptr. pron. Principiul disponibilitatii, fiecare cum crede. ...

2. H. este casabila, asa cum am spus, numai daca instanta nu a fost alc. potr. disp. legale., in speta cand judele avea oblig. leg. de abtinere, nu si atunci cand s-a respins o cerere de recuzare tardiv formulata. Asa cum am spus, jud. primind cererea de recuzare si apreciind temeinicia acesteia va putea face decl. de . abtinere, caz in care cauza se repune pe rol..
1. Exista- art. 85 Cod pr. civila care se aplica in cazul in care partea nu a fost prezenta la nici un termen si trebuie citata daca s-a amnat pronuntarea; pr. disponibilitatii se refera la partea care are un drept si care poate renunta la el nu la instanta care are obligatia de a cita.
2. Cererea de recuzare, indiferent daca se admite sau se respinge trebuie analizata de aceeasi instanta dar fara judecatorul recuzat, iar la judecata in prima instanta asta presupune ca va analiza cererea alt judecator cererea si o va admite/respinge prin incheiere.

excalibur

Post by excalibur » 06 Sep 2005, 06:47

ART. 260 Cod pr.civ.
(1) Daca instanta nu poate hotari de indata, pronuntarea se va amana pentru un termen pe care presedintele il va anunta si care nu va putea fi mai mare de 7 zile.

Nu inseamna asta ca vor fi citate pentru pronuntare partile care nu au fost prezente la nici un termen ?

ainsof

Post by ainsof » 06 Sep 2005, 14:59

N-am auzit ca vreoda, in practica, partile sa fie citate la pronuntare.
Cred ca partea care nu a fost prezenta la nici un termen si care nu are termenul la cunostinta ar trebui citata daca se amana pronuntarea, dar daca nu este citata si contesta hotararea pentru acest motiv, ce sanse poate avea sa desfiinteze hotararea pentru acest motiv?

Post Reply