minor-concurs de infractiuni

Discutii privind Dreptul Penal
sofia

Post by sofia » 17 Jun 2005, 06:22

Eu gandesc asa:
Minorul a savarsit mai multe infractiuni si instanta stabileste pentru fiecare o sanctiune.
Pedepsele si masurile educative nu pot fi executate simultan, de aceea se vor contopi numai pedepsele si cred ca in acest caz nici nu se pune problema revocarii masurilor educative.
Alta este situatia cand se judeca separat si cand este necesar sa fie revocata masura educativa care nu poate fi executatata simultan cu pedeapsa.
Cred ca probleme de interpretare avem doar in acest ultim caz.

florian267

Post by florian267 » 17 Jun 2005, 12:09

si in ultima situatie, cum revoci daca nu ai un articol de cod penal care sa iti permita sa revoci internarea?

sofia

Post by sofia » 17 Jun 2005, 12:14

Care este articolul care imi permite sa aplic amandoua sanctiunile?

sansiro

Post by sansiro » 17 Jun 2005, 14:48

Nu se revoca nimic. S-a dispus cate o sanctiune pentru fiecare dintre faptele cu care instanta a fost sesizata simultan iar dupa acesata se dispune contopirea. Daca instanta dispune mustrare pt o infractiune si libertate supravegheata pentru alta infractiune, im mustri si il si pu sub lib supr.? textul legii se interpreteaza oameni buni, chiar daca nu scrie nicaieri expres despre situatia care face obiectul discutiei. Ce te faci cand se dau doua masuri educative pt doua infractiuni in concurs? te pronunti numai cu privire la una, pentru ca legea vb de pedepse si nu de masuri educative la art. 34 C. pen.? Pedepse trebuie perceput lato sensu, asa cum a inteles si legiuitorul sa intituleze titlulIII din Codul penal.

orange

Post by orange » 17 Jun 2005, 15:03

sansiro wrote: Pedepse trebuie perceput lato sensu, asa cum a inteles si legiuitorul sa intituleze titlulIII din Codul penal.
Numai ca masurile educative nu sunt in titlul III... 8O

sansiro

Post by sansiro » 17 Jun 2005, 15:08

Nu conteaza. Principiul este acelasi. Interpretarea se face la fel. In nici un caaz nu poti sa il obligi pe minor sa le execute cumulat!!!

Post Reply