neglijenta in servici

Discutii privind procedura penala
cyclop

Post by cyclop » 31 Jul 2009, 19:01

@DusterXXX : Tu ai citit decizia postată?

observer

Post by observer » 31 Jul 2009, 20:48

De ce sa o citeasca? :P

angel

Post by angel » 31 Jul 2009, 22:57

hmmm, era o gluma si...eu nu m-am prins? :mrgreen:

rada

Post by rada » 04 Aug 2009, 12:13

pe la servici se tot spune ca o sa ma suspende din functie. Ce pot face sa nu se intample asta HELPPPPPPPPPPPP

angel

Post by angel » 04 Aug 2009, 13:07

:(

pe perioada cercetarii si urmariri penale, daca va fi cazul,dar sa speram ca nu se va ajunge pana acolo...exista posibilitatea sa te suspende din functie...dar...pana cand nu exista o hotarare defintivva si irevocabila care sa te condamne de savarsirea unei infractiuni...exista prezumtia de nevinovatie :grin:

razman

Post by razman » 04 Aug 2009, 13:50

Totusi ce nu pricep eu, inventarierea aia anuala a elementelor de activ si pasiv prevazuta de Legea contabilitatii si de OMF 1753/2004 valabila si pt institutiile publice cf art.1 alin.2 din L 82,care cuprinde si sumele din caserie cum s o facut, avand in vedere ca rada zice ca de 2 ani nu a controlat o.
Cine o facut inventarierea si cine o semnat listele?

dusterXXX

Post by dusterXXX » 04 Aug 2009, 13:51

este chiar mai simplu decât atât:

cim-ul poate fi suspendat (mă refer doar la coordonate ale cazului în speţă) şi:
- în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului, sau dacă:
- salariatul a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;

cum liniuţa a 2-a nu pare a fi pe tapet acum, se poate lesne intui - dacă dăm o oarecare greutate zvonului relatat de rada - că instituţia a formulat deja sau va formula o plângere împotriva ei. în baza plângerii înregistrate la organe se poate emite o decizie de suspendare a cim în mod legal şi de neatacat.

pe această linie, cum am descris-o mai sus, nu poţi face absolut nimic contra unei eventuale suspendări a cim. absolut nimic.

rada

Post by rada » 04 Aug 2009, 14:41

inventarierea s-a facut de catre comisia de inventariere. atentie, eu nu sunt gestionara si nici ordonator principal de credite. ce parere aveti?

dusterXXX

Post by dusterXXX » 04 Aug 2009, 15:29

revăzând toate mesajele de sub acest titlu notez că rada scrie maxim 2 propoziţii, în timp ce toţi ceilalţi rup netul cu fraze explicative.

angel

Post by angel » 04 Aug 2009, 19:05

:-D :-D

corect.

"lucram cu materialul clientului, si clientul este foarte zgarcit in a-l prezenta"...am citat de pe un alt topic...mi-a ramas intiparita expresia asta....dar nu retin ale cui sunt drepturile de autor :cafea:

Rada...chiar te rugam sa nu mai fii asa de "zgarcita" cu expunerea faptelor, pt. a ne putea face si noi o parere cat mai aproape de realitate.

multumim anticipat.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 04 Aug 2009, 19:14

da, chiar!

rada, uite 2 întrebări:
- ai consultat un penalist până în acest moment (la îndemnul nostru)?
- cine colportează info despre suspendarea cim-ului tău? colegii sau şefii?
- a formulat cineva plângere împotriva ta?
- la organul ai fost (aferent chestiei cu casiera)?

@ angel> :floare: ++

angel

Post by angel » 04 Aug 2009, 19:41

dusterXXX wrote:da, chiar!

rada, uite 2 întrebări:- ai consultat un penalist până în acest moment (la îndemnul nostru)?
- cine colportează info despre suspendarea cim-ului tău? colegii sau şefii?
- a formulat cineva plângere împotriva ta?
- la organul ai fost (aferent chestiei cu casiera)?

@ angel> :floare: ++
care se facura 4 :-D :-D

la ultima intrebare iti pot raspunde eu :grin: , a fost al organul de cercetare cred, pt. ca a zis la un moment dat,"ca la politie asa am declarat"adica faptul ca o controlase pe casiera prin sondaj,asa cum o consiliasei tu 8) :aplauze:

multumesc pt. :floare: ++ :grin:

:cafea:

luc4s

Post by luc4s » 04 Aug 2009, 21:15

Eu zic ca e fapta toata ziua(si noaptea)
Imi permit sa ghicesc, dar as baga mana in foc ca banii au fost luati in transe, pe parcursul celor 2 ani.
Asa ca economista, daca-si indeplinea atributiile de serviciu, trecute in fisa postului, putea sa afle care e treaba.
Oricum, posibil sa-i dea un 18 ind 1.
Ce suma a "imprumutat" casiera?

angel

Re: neglijenta in servici

Post by angel » 04 Aug 2009, 21:25

rada wrote:sunt economista la o institutie publica si casiera care este in subordinea mea a furat o suma mare din casierie. problema este ca eu nu am controlat-o timp de 2 ani, nu i-am verificat casieria. cei de la politie s-au sesizat. cam ce incadrare juridica asi putea primi? :-(

@ Luc4s

nu zice. este cu dedicatie:fara numar..... :grin:

o suma mare :roll:

rada

Post by rada » 04 Aug 2009, 21:42

mi-am angajat un avocat care zice ca nu este cazul de suspendare din functie. colegii vocifereaza de o suspendare, mai cu seama secretarul sef.
plangere impotriva mea nu a depus nimeni dar politia ma cercetaza si pe mine. ei zic ca-mi vor face dosar si mie. din pacate nu ma prea pricep la dosare penale si la procedurile politiei. casiera a "imprumutat" cam 2 mld :-( .

Post Reply