neglijenta in servici
:(
pe perioada cercetarii si urmariri penale, daca va fi cazul,dar sa speram ca nu se va ajunge pana acolo...exista posibilitatea sa te suspende din functie...dar...pana cand nu exista o hotarare defintivva si irevocabila care sa te condamne de savarsirea unei infractiuni...exista prezumtia de nevinovatie
pe perioada cercetarii si urmariri penale, daca va fi cazul,dar sa speram ca nu se va ajunge pana acolo...exista posibilitatea sa te suspende din functie...dar...pana cand nu exista o hotarare defintivva si irevocabila care sa te condamne de savarsirea unei infractiuni...exista prezumtia de nevinovatie

Totusi ce nu pricep eu, inventarierea aia anuala a elementelor de activ si pasiv prevazuta de Legea contabilitatii si de OMF 1753/2004 valabila si pt institutiile publice cf art.1 alin.2 din L 82,care cuprinde si sumele din caserie cum s o facut, avand in vedere ca rada zice ca de 2 ani nu a controlat o.
Cine o facut inventarierea si cine o semnat listele?
Cine o facut inventarierea si cine o semnat listele?
este chiar mai simplu decât atât:
cim-ul poate fi suspendat (mă refer doar la coordonate ale cazului în speţă) şi:
- în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului, sau dacă:
- salariatul a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
cum liniuţa a 2-a nu pare a fi pe tapet acum, se poate lesne intui - dacă dăm o oarecare greutate zvonului relatat de rada - că instituţia a formulat deja sau va formula o plângere împotriva ei. în baza plângerii înregistrate la organe se poate emite o decizie de suspendare a cim în mod legal şi de neatacat.
pe această linie, cum am descris-o mai sus, nu poţi face absolut nimic contra unei eventuale suspendări a cim. absolut nimic.
cim-ul poate fi suspendat (mă refer doar la coordonate ale cazului în speţă) şi:
- în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului, sau dacă:
- salariatul a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti;
cum liniuţa a 2-a nu pare a fi pe tapet acum, se poate lesne intui - dacă dăm o oarecare greutate zvonului relatat de rada - că instituţia a formulat deja sau va formula o plângere împotriva ei. în baza plângerii înregistrate la organe se poate emite o decizie de suspendare a cim în mod legal şi de neatacat.
pe această linie, cum am descris-o mai sus, nu poţi face absolut nimic contra unei eventuale suspendări a cim. absolut nimic.

corect.
"lucram cu materialul clientului, si clientul este foarte zgarcit in a-l prezenta"...am citat de pe un alt topic...mi-a ramas intiparita expresia asta....dar nu retin ale cui sunt drepturile de autor

Rada...chiar te rugam sa nu mai fii asa de "zgarcita" cu expunerea faptelor, pt. a ne putea face si noi o parere cat mai aproape de realitate.
multumim anticipat.
care se facura 4dusterXXX wrote:da, chiar!
rada, uite 2 întrebări:- ai consultat un penalist până în acest moment (la îndemnul nostru)?
- cine colportează info despre suspendarea cim-ului tău? colegii sau şefii?
- a formulat cineva plângere împotriva ta?
- la organul ai fost (aferent chestiei cu casiera)?
@ angel>++

la ultima intrebare iti pot raspunde eu

multumesc pt.

Eu zic ca e fapta toata ziua(si noaptea)
Imi permit sa ghicesc, dar as baga mana in foc ca banii au fost luati in transe, pe parcursul celor 2 ani.
Asa ca economista, daca-si indeplinea atributiile de serviciu, trecute in fisa postului, putea sa afle care e treaba.
Oricum, posibil sa-i dea un 18 ind 1.
Ce suma a "imprumutat" casiera?
Imi permit sa ghicesc, dar as baga mana in foc ca banii au fost luati in transe, pe parcursul celor 2 ani.
Asa ca economista, daca-si indeplinea atributiile de serviciu, trecute in fisa postului, putea sa afle care e treaba.
Oricum, posibil sa-i dea un 18 ind 1.
Ce suma a "imprumutat" casiera?
Re: neglijenta in servici
rada wrote:sunt economista la o institutie publica si casiera care este in subordinea mea a furat o suma mare din casierie. problema este ca eu nu am controlat-o timp de 2 ani, nu i-am verificat casieria. cei de la politie s-au sesizat. cam ce incadrare juridica asi putea primi?
@ Luc4s
nu zice. este cu dedicatie:fara numar.....

o suma mare

mi-am angajat un avocat care zice ca nu este cazul de suspendare din functie. colegii vocifereaza de o suspendare, mai cu seama secretarul sef.
plangere impotriva mea nu a depus nimeni dar politia ma cercetaza si pe mine. ei zic ca-mi vor face dosar si mie. din pacate nu ma prea pricep la dosare penale si la procedurile politiei. casiera a "imprumutat" cam 2 mld
.
plangere impotriva mea nu a depus nimeni dar politia ma cercetaza si pe mine. ei zic ca-mi vor face dosar si mie. din pacate nu ma prea pricep la dosare penale si la procedurile politiei. casiera a "imprumutat" cam 2 mld