nishte grile

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
no_name

Post by no_name » 24 Aug 2006, 16:55

CameliaElena wrote:
LexLegis wrote:Si daca in cele 6 luni nu zice nici da , nici ba?!E vorba de o mama si o fiica si nici una n-a zis nici da nici ba(a murit sotul mamei si tatal fetei evident).........
Daca nu isi exprima optiunea in termenul de 6 luni se stinge dreptul de a mai accepta mostenirea.

cum poti sa spui asa ceva!!!!!!!!
term de 6 luni e de optiune succes!!!!!!

no_name

Post by no_name » 24 Aug 2006, 16:57

si inca ceva....
"...nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune." iti spune ceva?????

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 16:57

Cameliaelena
Daca nu isi exprima optiunea in termenul de 6 luni se stinge dreptul de a mai accepta mostenirea.
Asa stiam si eu dar.......am auzit atatea pareri incat....nu mai stiu ce sa mai cred!

cyclop

Post by cyclop » 24 Aug 2006, 17:04

no name, ce inseamna, pentru tine, termen de optiune succesorala? Si cam ce rost are?

CameliaElena

Post by CameliaElena » 24 Aug 2006, 17:09

no_name wrote:
CameliaElena wrote:
LexLegis wrote:Si daca in cele 6 luni nu zice nici da , nici ba?!E vorba de o mama si o fiica si nici una n-a zis nici da nici ba(a murit sotul mamei si tatal fetei evident).........

cum poti sa spui asa ceva!!!!!!!!
term de 6 luni e de optiune succes!!!!!!
Fr. Deak pag 397-409....Termenul de optiune succesorala e calificat termen de prescriptie, iar la efecte scrie, citez, "Daca succesibilul nu si-a exercitat dreptul de optiune in termenul prevazut de art. 700 C. Civ., potrivit regulilor aplicate prescriptiei extinctive, in puterea legii, se stinge dreptul de a accepta mostenirea, si, o data cu acest drept se stinge - cu efect retroactiv- si titlul sau de mostenitor."

CameliaElena

Post by CameliaElena » 24 Aug 2006, 17:11

no_name wrote:si inca ceva....
"...nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune." iti spune ceva?????

Si nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune in cazul in care a acceptat mostenirea, nu in cazul in care nu si-a exercitat dreptul de optiune in termenul de optiune si nici nu a fost repus in termen, pentru ca in acest caz este considerat strain de mostenire.

no_name

Post by no_name » 24 Aug 2006, 17:12

Cyclop wrote:no name, ce inseamna, pentru tine, termen de optiune succesorala? Si cam ce rost are?
nu ce inseamna pt mine, ci ce este:
este term in care mostenitorii pot opta intre:
1 sa accepte mostenirea
2 sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar( 3 luni + 40 zile)
3 sa renunte la mostenire

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 17:18

1.Cum ramane cu ce a scris cameliaelena(carte pe care o am si eu)
2.si daca nu accepta mostenirea in 6 luni...ce se intampla?????no name?

no_name

Post by no_name » 24 Aug 2006, 17:22

LexLegis wrote:1.Cum ramane cu ce a scris cameliaelena(carte pe care o am si eu)
2.si daca nu accepta mostenirea in 6 luni...ce se intampla?????no name?
adio drept de optiune succesorala

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 17:25

Deci devine strain de mostenire cum zice si deak!Aici vroiam sa ajung!!Asa stiam si eu!Daca o accepti in cele 6 luni ..bravo tie, poti dezbate mostenirea si peste 100000 de ani...

no_name

Post by no_name » 24 Aug 2006, 17:39

ce intelegi prin "... poti dezbate mostenirea ..."???

cyclop

Post by cyclop » 24 Aug 2006, 17:58

no_name wrote:ce intelegi prin "... poti dezbate mostenirea ..."???
Indiferent de ce intelegi prin "dezbaterea mostenirii", aia se face numa intre mostenitori. Si cel care nu si-a exercitat dreptul de optiune succesorala in termen, e strain de mostenire.

mariuca

Post by mariuca » 24 Aug 2006, 18:04

Cu scuzele de rigoare pt. off topic...Auzi mai fara nume daca tot le cunosti pe toate ce cauti d-le acin? du-te d-le la INM...nu ai auzit ca se da concurs peste cateva zile? :evil: :fluierat:

no_name

Post by no_name » 24 Aug 2006, 18:12

mariuca wrote:Cu scuzele de rigoare pt. off topic...Auzi mai fara nume daca tot le cunosti pe toate ce cauti d-le acin? du-te d-le la INM...nu ai auzit ca se da concurs peste cateva zile? :evil: :fluierat:
...nici nu ma asteptam la altceva de la tine...
exista insa si acceptare tacita a mostenirii...Deci succesiunea se poate considera acceptata daca in intervalul respectiv s-au efectuat anumite acte materiale sau juridice care sa denote intentia de a accepta tacit mostenirea...

mariuca

Post by mariuca » 24 Aug 2006, 18:22

Auzi mai fara nume daca te-ai suparat lasn ca-ti trece ..nu am vrut sa fiu rea insa mi s-a parut ca .......faci misto :-x

Post Reply