contract de management
rosia_montana wrote:avocatul cu care m-am consultat pentru a pregati contractul de managent mi-a explicat ca acesta este un contract de munca mai elaborat, iar criteriile de performanta manageriala vor fi prevazuti in actele aditionale la CONTRACTUL DE MUNCA nu la cel de management.
Modelul tau de contract il gasesti la adresa http://www.dsclex.ro/contracte/manag.htm
OUG nr. 49/1999 a fost respinsa prin Legea nr. 136/2000Norocel wrote:S-a abrogat prin OUG nr. 49/1999.
In M.Of. nr. 80/15.02.2001 s-a publicat OUG nr. 20/ 2001pentru stabilirea unor masuri referitoare la administrarea companiilor/societatilor nationale si a celorlalte societati comerciale la care statul sau o autoritate a adminstratiei publice locale este actionar majoritar
OUG nr. 20/2001 a fost aprobata prin Legea nr. 307/2001 (M.Of. nr. 313/2001).
In art. 1 alin. 2 din OUG nr. 20/2001, se precizeaza:
Contractele de administrare ancheiate in baza dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 49/1999 privind administrarea companiilor/societatilor nationale, a societatilor comerciale, la care statul sau o autoritate a adminstratiei publice locale este actionar majoritar, precum si a regiilor autonome, si contractele de management incheiate in temeiul Legii contractului de management nr. 66/1993, cu modificarile si completarile ulterioare, inceteaza la data numirii noului consiliu de administratie, dar nu mai tarziu de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta
:) nu, din fericire avocatul nu a fost platiti de catre firma, si nici nu cred ca va fi :), dar nu este in totalitate vina lui, acel contract "mai elaborat de munca" la care se referea era contractul de management in general in viziunea lui, iar cel pe care mi l-a dat era doar cu titlu exemplificativ, sa am ceva dupa ce sa ma ghidez. El a elaborat pana ieri o "amestecatura" care contine alaturi de prevederile unui contract individual de munca obisnuit si cateva din prevederile contractului de management, pe care evident l-am refuzat. Concluzia la care am ajuns, una de compromis, deoarece si mie mi se parea ca ideea cea mai buna e ce a actelor aditionale, dar patronul firmei vrea neaparata contracte de management, asa ca o sa personalizez putin acest contract de management cu cateva atributii specifice managerilor, in general, la capitolul obligatiile managerului, si o sa fac acte aditionale cu indicii de performanta calitativi si cantitativi impusi fiecarui manager.
Va intreb inca odata ce parere aveti, deoarece m-ati ajutat foarte mult pana acum si va multumesc.
Va intreb inca odata ce parere aveti, deoarece m-ati ajutat foarte mult pana acum si va multumesc.
Cred ca merge si asa. Am citit in M.Of. nr. 929/2004 Ordinul ministrului justitiei nr. 2.720/C pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiei vacante de manager economic si a celorlalte posturi vacante de personal din cadrul departamentelor economico-financiare si administrative ale curtilor de apel si tribunalelor.
Ideea este ca managerii salariati incheie si un contract de management care include indicatori de performanta. Daca nu realizeaza acesti indicatori atunci se aplica prevederile contractului de management.
Cred ca fara un astfel de contract ar fi dificil pentru angajator sa probeze ca a actionat legal atunci cand a demis un salariat exclusiv din functia de conducere.
Ideea este ca managerii salariati incheie si un contract de management care include indicatori de performanta. Daca nu realizeaza acesti indicatori atunci se aplica prevederile contractului de management.
Cred ca fara un astfel de contract ar fi dificil pentru angajator sa probeze ca a actionat legal atunci cand a demis un salariat exclusiv din functia de conducere.
Sorry, verificati aici, Legea cu pricina este in vigoare, modificata in 2000, consultati aici http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... ?idt=23743 si vedeti si fisa Legii 66/1993, aici http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act?ida=3726Norocel wrote:S-a abrogat prin OUG nr. 49/1999.