transmitere parti sociale

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
kinga

Post by kinga » 04 Aug 2007, 07:14

hanibal wrote:da, stiu ca e frumos...am avut placerea sa lupt in deplasare pe la Tribunalul Mures. Chiar am amintiri frumoase... ce de fete... :grin: 8)
deci bag seama ca vorbesti de avocata partii adverse....
ai pierdut????? :twisted: :twisted:

hanibal

Post by hanibal » 04 Aug 2007, 09:51

Nope! atunci nu as fi avut amintiri frumoase...
Atunci aveam o cauza mai usoara... era mai greu de pierdut decit de cistigat... :lol:
Dar ce colege ... :lol:
Sper sa ma intorc prin zona destul de curind...acum o sa am ocazia...la cit dureaza un faliment...

Dar revenind la oile noastre...oare nu ar putea clientul meu sa actioneze soc.com. pe temeiul imbogatirii fara justa cauza pentru banii investiti?
Macar facturile si chitantele le mai are... :roll:

kinga

Post by kinga » 04 Aug 2007, 16:54

exista posibilitatea sa debitez acum o tampenie de zile mari.. toate sansele.. ca doar este sambata .. afara ploua..eu pic de somn...
dar ce ai zace de o actiune in constatararea nulitatii absolute a contractului de cesiune, ca doar tre constatat ca e nul contractul....
repunerea partilor in sitatia anterioara..
daca am zas tampenii.. mea culpa...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ama

Post by ama » 06 Aug 2007, 08:23

Ma gandeam la o actiune in constatare a calitatii si asociat si obligarea ORC sa efectueze modificarea.

Este interesant de stiut cand s-a incheiat contractul de cesiune, ce acte si fapte a facut cesionarul in numele societatii.
Din ce spui rezulta clar ca a efectuat si acte de administrare. Cedentul era administrator ? Ceilalti 2 asociati pot spune ca nu au avut cunostinta de cesiune si de investitii?/Pare o acceptare tacita.

Nu ma intrebati temeiuri de drept, ca nu stiu la ora asta de vacanta.

paulvm

Post by paulvm » 06 Aug 2007, 14:47

La momentul cesionarii partilor sociale,cedentul putea sa cesioneze partile sociale(calitate)?
La acelasi moment,era nevoie de consimtamantul coasociatilor?
Era legala cesiunea partilor sociale?
Parerea mea este ca actul de cesiune este nul absolut.
Deci tre solicitata constatarea n.a.,cu restitutio in integrum.
In ceea ce priveste investitia,trebuie actionata societatea in judecata-temei-imbogatire fara justa cauza,cu tot cu dobanzi,etc.
Parerea mea :idea:

hanibal

Post by hanibal » 06 Aug 2007, 15:15

Era nul absolut?
Eu cred ca era o nulitate relativa pentru ca ar putea fi acoperita prin confirmarea partilor. Adica eu cred ca daca s-ar convoca si acum o aga extraordinara si asociatii ar fi de acord cu instrainarea partilor sociale catre al meu client, totul ar fi OK.
Cit despre restituirea perstatiilor... nu este mare mingaiere, deoarece mare parte din bani s-au dus pe investitii in soc. com. :(

kinga

Post by kinga » 06 Aug 2007, 15:26

Hanibal...
vrei nu vrei nulitatea tre , musai sa fie constata...
in rest...
fa si tu o cerere pentru imbogatire fara just temei...
si te astept la Tribunalul Comercial Mures....
la completul de faliment...
te invit la o cafa la Concordia... :-P :-P

agenda

Post by agenda » 06 Aug 2007, 15:53

am revenit cu avatarul meu original!
eu cred ca ar trebui sa negocieze si sa duca la capat ceea ce probabil a fost intentia initiala dar undeva s-au blocat! :?

hanibal

Post by hanibal » 06 Aug 2007, 19:43

Macar pentru cafea si tot dau o fuga pina acolo... :grin:
Sa stii ca esti binevenita la Oradea, aici parca e mai frumos... :-P :cafea:

kinga

Post by kinga » 06 Aug 2007, 19:53

hanibal wrote:Macar pentru cafea si tot dau o fuga pina acolo... :grin:
Sa stii ca esti binevenita la Oradea, aici parca e mai frumos... :-P :cafea:
multam.... :cafea: :cafea:

never say never.... :kiss:

darrrrrrrrr
revenind la speta..... :-D :-D :-D nu mai stiu ce sa spun...dar ar trebui s aincercati sa convingeti asociatii...
ar fi bine sa povestesti despre razboiul de 30 de ani.. cheltuieli de judecata.. expertize contabile... di toate...

Post Reply