parte civila / credit

Discutii privind procedura penala
Samurai

Post by Samurai » 24 Mar 2007, 20:12

Ce subiect incolor, insipid si inodor ! La fel ca si mandrul de observator. Versul l-am dat eu, melodia v-o imaginatzi voi.

florian267

Post by florian267 » 24 Mar 2007, 21:44

Samurai wrote:Ce subiect incolor, insipid si inodor ! La fel ca si mandrul de observator.
La fel si tu.... Chiar iti duceam dorul.

mariusms

Post by mariusms » 25 Mar 2007, 09:46

valic wrote: [...] de cate ori e in dificultate @mariusms, apare si @charlotte, care arunca o replica taioasa,dar fara a raspunde la ceva, doar pt. a-l apara pe @mariusms. [...]
Interesanta constatare. Bine ca mi-ai spus, ca sa stiu ca am si eu o admiratoare pe forum. :lol:
PS: de cine sa ma apere, totusi? Esti lupul cel rau cumva? :-D

observer

Post by observer » 25 Mar 2007, 10:12

Samurai ar fi fost mai interesanta o parere despre topic.
Nu am observat sa fie vreun topic de poezie pe aici.

In rest, ca de obicei o parte nu pot sa respire din cauza mandriei.

charlotte

Post by charlotte » 25 Mar 2007, 17:50

observer wrote:Samurai ar fi fost mai interesanta o parere despre topic.
Nu am observat sa fie vreun topic de poezie pe aici.

In rest, ca de obicei o parte nu pot sa respire din cauza mandriei.
si cam ce sa scrie??? :mrgreen: :mrgreen: e clar. Nu ai nici o sansa.

PS
la prima postare ai scris :
un credit fara garantii, fara ipoteca.

La a doua postare ai scris:
Plateste girantul si sotia.

acum s-ar pune problema sa pui manuta pe carte si sa citesti despre garantiile reale si garantiile personale. Asa off topic fiind spus. :grin: :grin:

observer

Post by observer » 26 Mar 2007, 17:21

de regula, pe parcursul unui proce lucrurile pot evolua. Asa sa intamplat si in cazul de fata. intrand in posesia contractului de credit am gasit si un girant.

Deci pana iti vindeci " dubla personalitate" inceteaza sa mai acuzi aiurea.

Si inca ceva. Daca nu poti fundamenta un raspuns nu mai raspunde.

charlotte

Post by charlotte » 26 Mar 2007, 18:38

domle Observer, o prima obiectiune daca imi permiti, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cand postezi o speta pai fi amabil si da toate datele problemei, asa ca sa intelegem si noi ce vrei???? si vezi Doamne sa nu facem observatii. :-P :-P

2 la manuta, daca esti asa de destept nu mai cere sfaturi, ca te descurci si fara, :grin: :grin: sau juma din cauza le rezolva forumarii??? :-P :-P

3 la manuta ai lipsit probabil la cursul de drept procesual penal unde s-a predat ce si cum cu actiunea civila si toate cele,

auzi "desteptule" banii nu au fost cheltuiti pentru spitalizare, pentru inmormantare , domnita ramasa dupa nu are nevoie de intretinere, ai avut un moment de sclipire , drept a trecut repede, :mrgreen: :mrgreen: cand ai vorbit de legatura de cauzalitate , care este, legatura ca despre ea vorbesc, :-D :-D

Acum avocat destept care esti trage concluzia,

hai ca azi sunt bine dispusa si mediocra cum sunt :mrgreen: :mrgreen: mai dau cateva indicii:

Constituirea de parte civila in fata instantei penale nu poate fi primita cand paguba a carei reparare se cere nu a fost cauzata prin infractiunea pentru care a fost trimisa in judecata inculpatul,

un alt indiciu

pagubele produse prin infractiunile contra persoanei pot fi reparate prin despagubiri civile constand in sumele cu care victima unui omor contribuia la intretinerea unor persoane , chiar daca nu exista o obligatie legala, din sumele efectiv cheltuite cu ingrijirea medicala, iar in caz de invaliditate - totala sau partiala - cu diferenta dintre venitul avut inainte de savarsirea infractiunii si venitul obtinut ca urmare a invaliditatii suferite

indiciu 3
pune mana si pe un tratat de drept penal :grin: :grin:

ursu

Post by ursu » 26 Mar 2007, 18:52

Samurai wrote:Ce subiect incolor, insipid si inodor ! La fel ca si mandrul de observator. Versul l-am dat eu, melodia v-o imaginatzi voi.
:-D :-D :-D :-D

charlotte

Post by charlotte » 26 Mar 2007, 18:58

Ursu, te rog frumos
daca nu stii solutia mai bine nu posta :grin: :grin: :grin: :grin:

ursu

Post by ursu » 26 Mar 2007, 19:14

dan cu ce te-a incurcat risul meu dragalasa charlotte ?

poate ca si mie mi se pare topicul la fel de incolor, insipid si inodor...!!!
e un forum liber, posteaza cine vrea , cind vrea si... ce vrea!!! :mrgreen:

:floare: ca sa-ti treaca supararea!!!

observer

Post by observer » 26 Mar 2007, 20:52

1. Nu cred ca am postate mai mult de 6-7 spete pe acest forum , deci nu cred ca putem vorbi ca abuzez de amabilitatea forumistilor.
2. Am incercat sa postez intotdeauna lucruri interesante , noi asa cum posteaza majoritatea.
3. Intoteauna am fost respectuos cu cei de pe forum . Tine de educatie.
4. Niciodata nu m-am dat atotstiutor si nicioadata nu am trimis pe nimeni sa puna mana pe carte. Nu cred in omul perfect, care le stie pe toate.
5. Nu te obliga nimeni sa raspunzi la intrebari.
6. Cred ca discutiile de aici au devenit offtopic , si nu are rost sa le continuam.

Multumesc celor care au binevoit a da un raspuns. A fost ultima intrebare adresata vreodata pe acest forum.

Melinda

Post by Melinda » 27 Mar 2007, 01:07

"...despagubirile pt. prejudiciul cauzat prin infractiune trebuie sa constituie o justa si integrala reparare a daunelor materiale cauzate de faptuitor.
Prin repararea integrala a prejudiciului se intelege inlaturarea tuturor consecintelor daunatoare a unui fapt ilicit si culpabil, adica repararea in intregime a prejudiciului, in scopul restabilirii, pe cat posibil, a situatiei anterioare producerii acestuia...
...cel care primea intretinere din partea victimei este indreptatit sa ceara acoperirea daunei chiar daca are castiguri personale din munca...
...la data decesului victimei, sotia acestuia, partea civila a prestat numai activitati gospodaresti in cadrul familiei.
In atare situatie, intrucat veniturile victimei erau neandios destinate si pentru intretinerea partii civile, acesta a fost indreptatita sa solicite instantei sa-i acorde acoperirea daunei suferite.
Chiar daca sotia victimei, parte civila, este capabila de munca, acesta imprejurare nu inlatura dreptul sau la asigurarea aceleasi stari materiale cu acea pe care ar fi avut-o daca sotul ei ar fi trait.
Ceea ce are relevanta in speta este faptul ca partea civila, prin decesul sotului sau, nu mai beneficiaza de cota pe care acesta i-o aloca din veniturile sale pana in momentul savarsirii faptului prejudiciabil."
(T.S. s. pen.dec.nr.1087/1989)

Deci, acesta dauna (jumatate din imprumut) poate fi reparata prin obligarea inculpatului de a plati lunar, cu titlu de despagubiri o suma echivalenta pagubei suferite.

Merita sa incerci, nu ai nimic de pierdut. :(%):

valic

Post by valic » 27 Mar 2007, 09:21

charlotte a scris:
sau juma din cauza le rezolva forumarii???
Toata lumea are nevoie de inca o opinie, nu e nimic rau in a cere sfatul cuiva, fie el si virtual, nu vad care e problema! O intrebare nu presupune nimic, e liber fiecare sa incerce sa-si rezolve problemele. Mai usor cu ... :mrgreen:...nu e frumos si nu da bine la ten.

Cu respect!

Post Reply