nedumeriri si alte chestii

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
gstefan5

Post by gstefan5 » 24 Aug 2006, 11:25

pufulet wrote:Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine la o grila data la INM in 2004

Spune asa: Poate fi admisa contestatia in anulare: a) solutia data la rejudecarea fondului dupa casare cu retinere este rezultatul unei greseli materiale b)... c) ...

Raspunsul la litera a este Fals, De ceeeee? :-(
Pentru ca daca ai alta cale de atac nu poti introduce contestatie in anulare, iar in cazul de fata ai apel sau recurs, dupa caz.

pufulet

Post by pufulet » 24 Aug 2006, 12:45

M-ai bagat in ceata!!! (nu ca nu as fi fost si pana acum) 8O

La casare cu retinere exista apel si recurs ???????
Pai daca-i casare cu retinere inseamna ca e data de o instanta de recurs, deci nu se mai ataca cu recurs

Io am ajus la o alta concluzie: zic asa, art 318 C.p.c. se refera la hot date de instante de recurs asupra recursului (strict asupra recursului). Ceea ce urmeaza, daca se admite recursul, adica se caseaza cu trimitere sau retinere, dupa caz, nu mai poate fi atacat cu contestatie in anulare pe temeiul art. 318

Daca gaseste cineva un alt argument, va rog... ajutor :-( !!!!

gavril

Post by gavril » 24 Aug 2006, 13:19

deci .. casarea cu trimitere e susceptibila de caile de atac la era era insasi hotararea casata susceptibila. Prin urmare nu poate fi atacata cu contestatie in anulare.
casarea cu retinere .. fiind judecata de o instanta de recurs .. nu mai poate fi atacaca cu apel ...recurs .. deoarece e irevocabila (fiind data de o instanta de recurs). Drept urmare aceasta hotarare irevocabila este susceptibila de contestatie in anulare.

dasefx

Post by dasefx » 24 Aug 2006, 17:20

daca ati trece de grile cu 80-83 de puncte v-ati mai duce la celelalte probe? (cei care nu sunteti din zona)

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 17:28

Daaaaaaaaaaaaaa.de ce?n-ai de gand?Niciodata nu se stie...pe principiul asta tre sa mergi....mai ales ca acum au bagat si restrictia aia- tre sa faci la logic min 30 grile(corect bineinteles :lol: ) sau mai bine zis sa le nimeresti. :mrgreen: Nu de alta dar ......sa nu te vedem pe la stirile de la ora 17... :mrgreen: (glumesc)

cyclop

Post by cyclop » 24 Aug 2006, 17:31

dasefx wrote:daca ati trece de grile cu 80-83 de puncte v-ati mai duce la celelalte probe? (cei care nu sunteti din zona)
Evident! Io anun trecut m-am dus si la testun ala idiot, si la interviu, dupa ce stiam 100% c-o comisesem la speta aia de la civil, si deci sansele erau nule... Cu atat mai mult anu asta, cand se pot face diferenta destul de mari dupa test si interviu.
Pe de alta parte, nu stii cati vor trece de grila, asa ca e super relativa treaba...

dasefx

Post by dasefx » 24 Aug 2006, 17:49

de stiut se va sti cati cati vor trece. rezultatele la grile pe 4 sept....testul de logica pe 10. majoritatea a facut peste 30 de pct. la testul de logica anul trecut. dc. daca as trece de grile cu 80 puncte si as fi pe locul 350, mi-ar fi destul de greu sa ma decid sa fac vreo cheltuiala de 500 lei (drumuri, etc.). sau ?

hirondelle

Post by hirondelle » 24 Aug 2006, 17:59

Si daca nu trec de grila decat vreo 200? Sau poate 150? Ce te faci atunci? :mrgreen:

cyclop

Post by cyclop » 24 Aug 2006, 18:04

Da, clar, la momentun ala vei sti. Io ma raportam la prezent. Dar si-asa, chiar daca vei sti, treaba tot relativa e (mai mult sau mai putin), pt ca nu stii ce vor face ceilalti la test si interviu. Se poate, de pilda, ca un candidat care a facut 80 de grile, dupa test si interviu, sa ajunga in fata unuia care a facut 86 de grile.

cyclop

Post by cyclop » 24 Aug 2006, 18:05

hirondelle wrote:Si daca nu trec de grila decat vreo 200? Sau poate 150? Ce te faci atunci? :mrgreen:
Mare problema, atunci... :-D

dasefx

Post by dasefx » 24 Aug 2006, 18:06

hirondelle wrote:Si daca nu trec de grila decat vreo 200? Sau poate 150? Ce te faci atunci? :mrgreen:
nu am fost destul de explicit dar cred ca reiese din tot ce-am zis in ce context am pus yo problema. in anii precedenti cam 400 treceau de grile.
daca ar trece 200 si eu as fi printre ei te asigur ca voi interveni pe aici cu "va vorbeste un auditor". stau bine cu logica si sunt persuasiv :pig:

gavril

Post by gavril » 24 Aug 2006, 18:38

Cyclop wrote:Se poate, de pilda, ca un candidat care a facut 80 de grile, dupa test si interviu, sa ajunga in fata unuia care a facut 86 de grile.
nop. nu prea e posibil.

dasefx

Post by dasefx » 24 Aug 2006, 18:45

Gavril wrote:
Cyclop wrote:Se poate, de pilda, ca un candidat care a facut 80 de grile, dupa test si interviu, sa ajunga in fata unuia care a facut 86 de grile.
nop. nu prea e posibil.
si eu zic la fel

pufulet

Post by pufulet » 24 Aug 2006, 19:40

Va rog sa luati in calcul urmatoarea ecuatie

8 x X + Y + Z
10

Unde:

X -este nota la teorie
Y -este nota la testul de logica
Z -este nota obtinuta la interviu

Am considerat Z invariabila (se stie ca la interviu se obtin note de 9 si 10)
Am dat lui Z valoarea 9, echivalentul a 90 de puncte

Cu aceste premise am comparat situatia a doi candidati care au obtinut la testul de verificare a cunostintelor juridice aceasi nota, in speta 8 adica 80 de puncte

Bunaoara, daca doi candidati iau aceasi nota la teorie (in speta 8 ) si aceeasi nota la interviu (in speta 9) nota finala va evolua in functie de nota obtinuta la testul de logica in felul urmator:

Primul candidat care a obtinut la testul de logica nota 3 (minimul) va obtine nota finala 7.60
Al II-lea candidat care a obtinut la testul de logica nota 8 (maximul, dupa parerea mea) va obtine nota finala 8.10

Va rog sa trageti concluzia!!!

Succes!!!!!!! :grin: Speranta moare ultima (din pacate, pentru unii moare in 22 septembrie 2006 :evil:, dan pana atunci macar sa visam frumos :floare:

LexLegis

Post by LexLegis » 24 Aug 2006, 20:22

Bravo!Esti buna la mate! :aplauze: Eu cred ca are mare importanta(pt departajarea punctajului de la grile)atat testul logic(de fapt mai ales testul- unde la nota 8 nu prea cred ca se ajunge) cat si interviul, unde apropo ...anul trecut s-a luat si 7! :grin:

Post Reply