lege

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
bog28

Post by bog28 » 28 Jul 2006, 17:57

faza e ca nici macar nu e trecuta in lista cu legi recomandate
:lol: :lol: :lol:

flaviusnet

Post by flaviusnet » 29 Jul 2006, 11:07

bun,si ca sa va stresez pe mai departe...daca legea 247 spune ca strainii si apatrizii pot dob dr de prop asupra terenuriulor in rom, CONFORM LEGII SPECIALE, rezulta ca exista o asemenea lege in vigoare?si daca nu,inseamna ca pana la aparitia ei se vor aplica in cont dispozitiile vechii legi?

bog28

Post by bog28 » 29 Jul 2006, 11:12

din cate stiu eu, exista, dar nu stiu numarul..... :grin:

bog28

Post by bog28 » 29 Jul 2006, 11:18

am gasit-o. :grin: :grin:

L.312/10.11.2005: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.frame

flaviusnet

Post by flaviusnet » 29 Jul 2006, 11:19

bog28 wrote:din cate stiu eu, exista, dar nu stiu numarul..... :grin:
omule,pai ce-mi zici tu acum imi creste temperatura corporala cu 3-4 grade... :lol: poti cumva sa afli numarul ei??pt ca mi se pare fundamental pt un capitol din tematica sa stim exact situatia juridica pt aceasta problema...

flaviusnet

Post by flaviusnet » 29 Jul 2006, 11:21

bog28 wrote:am gasit-o. :grin: :grin:

L.312/10.11.2005: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.frame
da!!!asta e!!esti de aur....
dar uite ce spune la final...Prezenta lege intra in vigoare la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
asta ma face sa ma intreb:care lege va reglementa problema pana la acel moment al integrarii????adica inclusiv momentul in care noi vom da examen...
rezumand:pot sau nu sa dob dr de prop asupra terenului in MOMENTUL DE FATA???practic legea 54 a fost abrogata,iar legea 247 face trimitere la legea speciala,care lege speciala(312)nu a intrat inca in vigoare!!!

dem

Post by dem » 29 Jul 2006, 14:31

Potrivit art.44, alin.(2) din Constitutia republicata, cetatenii straini si apatrizii pot dobandi, IN PREZENT, dreptul de proprietate privata asupra terenurilor numai prin mostenire legala.

pufulet

Post by pufulet » 29 Jul 2006, 14:52

dem wrote:Potrivit art.44, alin.(2) din Constitutia republicata, cetatenii straini si apatrizii pot dobandi, IN PREZENT, dreptul de proprietate privata asupra terenurilor numai prin mostenire legala.
8O 8O 8O
In Constitutia mea nu am gasit acel "numai" la art 44 alin. 2 :mrgreen:
Poate am eu o editie mai noua
:-D :-D :-D

dem

Post by dem » 29 Jul 2006, 15:00

[/quote]
8O 8O 8O
In Constitutia mea nu am gasit acel "numai" la art 44 alin. 2 :mrgreen:
Poate am eu o editie mai noua
:-D :-D :-D[/quote]

Am crezut ca cei care citesc acest topic nu necesita explicatii suplimentare.
Pentru TINE, pufulet:
1. Potrivit art.44, alin.(2), fraza aII-a din Constitutia republicata, "Cetatenii straini si apatrizii pot dobandi dreptul de proprietate privata asupra terenurilor numai in conditiile rezultate din aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si din alte tratate internationale la care Romania este parte, pe baza de reciprocitate, in conditiile prevazute prin lege organica, precum si prin mostenire legala."
ASADAR, ar exista doua modalitati de dobandire a prop.private de catre cet.straini si apatrizi: mostenirea legala si in conditiile stabilite prin lege organica.
2. Legea organica este L.312/2005, asa cum corect au observat bog28 si flaviusnet, care insa nu este inca in vigoare.
Astfel, IN PREZENT MAI RAMANE DOAR VARIANTA MOSTENIRII LEGALE.

CAPISCI????

pufulet

Post by pufulet » 29 Jul 2006, 15:29

:grin:
Multumesc pentru explicatii! :mrgreen:

P.S. Eu in general am nevoie de lamuriri suplimentare :-D

dem

Post by dem » 29 Jul 2006, 15:41

pufulet wrote::grin:
Multumesc pentru explicatii! :mrgreen:
Pentru putin! :mrgreen:
pufulet wrote: P.S. Eu in general am nevoie de lamuriri suplimentare :-D
Esential este ca nu-ti faci prea mari probleme din cauza asta! :) :fluierat: :cafea:

parole

Post by parole » 30 Jul 2006, 12:00

bog28 wrote:
voi ce ziceti:este oblig forma autentica si pt instrainarea dezmembramintelor asupra dr de prop privind terenurile de orice natura?
- da, e obligatorie; solutia e consacrata expres acum: art.2, alin.2 din Titlul X al Legii nr.247/2005
La intrebarea asta eu nu as fi chiar atat de categoric. Legea vb de constituire si nu de transmitere. Formularea este interpretabila. Redau textul de lege:

Art. 2. (2) In cazul in care prin acte juridice intre vii se CONSTITUIE un drept real asupra unui teren cu sau fara constructie, indiferent de destinatia sau intinderea acestora, dispozitiile alin. (1) se aplica in mod corespunzator.

Post Reply