alta grila, frate

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
cyclop

Re: alta grila, frate

Post by cyclop » 09 Jul 2006, 15:42

Gavril wrote:
Cyclop wrote:Constituie exceptii de la principiul indivizibilitatii platii:
a) stingerea obligatiei prin compensatie;
b) transmiterea obligatiei pe cale contractuala;
c) cazul in care obligatiile au aceeasi data, aceeasi scadenta si produc aceeasi dobanda.
doar a) e corecta.

la c) de unde stiu eu ca sunt obligatii reciproce ? :grin:
Si-nca una:
Se poate apara invocand teoria mostenitorului aparent:
a)donatarul;
b)cumparatorul;
c)legatarul cu titlu particular.

doar b)

La a doua asa zic si io, numa "b".
La prima grila, la varianta "c", io zic ca nu trebuie sa fie obligatii reciproce. E vorba de mai multe obligatii ale aceluiasi dibitor, fata de acelasi creditor. Vezi imputatia platii.

cyclop

Post by cyclop » 09 Jul 2006, 15:46

Gavril wrote:Subiecti activi plurali pot fi intalniti numai atunci cand :

a) infr. e savars. numai in participatie penala propriu-zisa
b) infr. nu poate fi savrs. decat de 2 sau mai multe pers. impreuna
c) infr. este savars. in participatie improprie
In principiu, numa "c"-ul. Ramane sa-mi spui ce-ntelegi prin participatie penala propriu-zisa...

gavril

Re: alta grila, frate

Post by gavril » 09 Jul 2006, 15:46

Cyclop wrote:

La a doua asa zic si io, numa "b".
La prima grila, la varianta "c", io zic ca nu trebuie sa fie obligatii reciproce. E vorba de mai multe obligatii ale aceluiasi dibitor, fata de acelasi creditor. Vezi imputatia platii.
aa ... DAA .. Eram in eroare .. MI-am adus si eu aminte .. acum .. Offf off .. :(

gavril

Post by gavril » 09 Jul 2006, 15:48

Cyclop wrote:

In principiu, numa "c"-ul. Ramane sa-mi spui ce-ntelegi prin participatie penala propriu-zisa...
adica participatie proprie

cyclop

Post by cyclop » 09 Jul 2006, 15:49

Gavril wrote:
Cyclop wrote:

Deci, numa "c"-ul.

cyclop

Post by cyclop » 09 Jul 2006, 15:56

Iote inca una:

Pot constitui moduri de sesizare a instantei penale:
a)plangerea prealabila a persoanei vatamate, in cazul infractiunii de amenintare;
b)plangerea prealabila a persoanei vatamate, in cazul infractiunii de viol, in forma simpla;
c)plangerea impotriva rezolutiilor sau a ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata.

gavril

Post by gavril » 09 Jul 2006, 16:03

a si c ?

gavril

Post by gavril » 09 Jul 2006, 16:04

si b) :D

cyclop

Post by cyclop » 09 Jul 2006, 16:05

Gavril wrote:a si c ?

Io stiu?

gavril

Post by gavril » 09 Jul 2006, 16:05

Cyclop wrote:
Gavril wrote:
Cyclop wrote: In principiu, numa "c"-ul. Ramane sa-mi spui ce-ntelegi prin participatie penala propriu-zisa...

Deci, numa "c"-ul.
Dobrinoiu .. zice ca nu e c) -ul

gavril

Post by gavril » 09 Jul 2006, 16:08

Gavril wrote:si b) :D
nu e b)-ul :-D

cyclop

Post by cyclop » 09 Jul 2006, 16:12

Gavril wrote:

Pai si tu-l crezi?

Hai s-o luam logic... grila se refera la participatia penala, or participatia improprie e o forma a participatiei penale. Fapta, in realitatea ei obiectiva e savarsita de mai multe persoane (deci avem pluralitate de subiecti activi), indiferent ca unul sau unii dintre faptuitori actioneaza din culpa, sau chiar fara vinovatie. In plus, in cadrul circumstantelor agravante, la savarsirea faptei de trei sau mai multe persoane impreauna, nu se face distinctie dupa cum unel dintre ele raspund sau nu penal. Asa ca... "c"-ul.

gavril

Post by gavril » 09 Jul 2006, 16:19

Cyclop wrote:
Gavril wrote:

Pai si tu-l crezi?

Hai s-o luam logic... grila se refera la participatia penala, or participatia improprie e o forma a participatiei penale. Fapta, in realitatea ei obiectiva e savarsita de mai multe persoane (deci avem pluralitate de subiecti activi), indiferent ca unul sau unii dintre faptuitori actioneaza din culpa, sau chiar fara vinovatie. In plus, in cadrul circumstantelor agravante, la savarsirea faptei de trei sau mai multe persoane impreauna, nu se face distinctie dupa cum unel dintre ele raspund sau nu penal. Asa ca... "c"-ul.
nop. el spune ca exista unele infractiuni care pot fi savarsite doar de 2 sau mai multe persoane. ei numindu-se subiect activ plural.
ex: jocul de noroc, asocierea in vederea savars. de infr. etc

cyclop

Post by cyclop » 09 Jul 2006, 16:20

Cyclop wrote:
Gavril wrote:

Pai si tu-l crezi?

Daca stau sa citesc mai bine grila, nu e nici "c"-ul... Nu e niciuna corecta.

cyclop

Post by cyclop » 09 Jul 2006, 16:25

Gavril wrote: nop. el spune ca exista unele infractiuni care pot fi savarsite doar de 2 sau mai multe persoane. ei numindu-se subiect activ plural.
ex: jocul de noroc, asocierea in vederea savars. de infr. etc
Cand tu ai spus subiect activ plural, io am inteles pluralitate de faptuitori. Acu inteleg ca tu (sau Dobrinoiu), de fapt vorbesti despre pluralitatea naturala de infractori. Deci suntem de acord... :grin:

Post Reply